InkedWhatsApp Image 2020 03 22 at 12.35.37 LI

Blogreacties zijn altijd tof om te krijgen! Hoe kom je aan reacties?

printscreen van een deel van de website Onlybyme met een pijl die 
 wijs naar een aantal gekregen reacties.

De laatste tijd blog ik minder frequent. Dit komt deels omdat ik geen zakelijke opdrachten meer aanneem en dus niet meer ‘verplicht’ hoef te bloggen.

Toch merk ik – zeker nu het sociale leven plat ligt tijdens de beperkingen vanwege het Coronavirus – dat de behoefte om te bloggen als ontspanning is toegenomen. Vandaar ook nu wat vaker een nieuwe blog op Onlybyme. De reacties die ik ontvang op nieuwe (en oudere blogs) vind ik altijd zeer fijn. Dat geeft me een goed gevoel.

Met minder sociaal leven om ons heen, zijn blogreacties zeer leuk om te ontvangen

Zelf kan ik dan ook erg blij worden van de blogreacties die ik ontvang van andere bloggers en/of lezers. Je moet daar wel zelf een beetje energie in steken. Graag deel ik je mijn tips om reacties te ontvangen op je geschreven blogs.

Tips om meer reacties te ontvangen op je blogs

  1. Reageer zelf op andere blogs die je leest, als blijk van waardering naar de schrijver (en indien je iets kunt toevoegen aan bemoediging, eigen ervaring).
  2. Lid worden van de Facebookgroep ‘Bloggerinteractie. Deel daar in een deelpost je blog en reageer bij de andere deelnemers. Voor wat hoort wat! 😉
  3. Deel je blog op de wekelijkse linkparty van www.demamablogs.com en ga daar ook vooral neuzen bij andere deelnemers.
  4. Post je blog in diverse passende Facebookgroepen. Volg daarbij wel de regels van de betreffende groep. Zo is het niet overal toegestaan zomaar een blog te delen als nieuw bericht. Vaak zijn er deelberichten voor blogs aanwezig.
  5. Deel je blog op je eigen sociale kanalen waar jouw volgers zitten. Die zijn eerder geneigd te reageren onder een persoonlijke blog dan een zakelijke (voor de zakelijke bloggers onder ons), dus houdt er rekening mee dat je veelal op persoonlijke berichten meer reacties ontvangt.
  6. Reageer altijd op reacties van je volgers!
  7. Beschouw reacties op je geschreven blog op andere sociale kanalen ook als reacties! (Niet iedere volger post op je website een reactie, maar vaak wel op bijvoorbeeld je eigen Facebookpagina, Instagram, etc.)
  8. Vraag indien dit past bij de soort blog gerust om input van de lezer.

Welke voordelen heeft het krijgen van reacties op je blogs? (Behalve dat het leuk is om reacties te ontvangen?)

Je blog wordt actiever gelezen als er een reactie wordt achtergelaten. Dit betekent veelal dat er meer tijd op je website wordt doorgebracht door de lezer. Iets wat zoekmachines bijhouden. Ook de reacties zelf (aantallen) worden bijgehouden. Dit is goed voor de ranking van je website in bijvoorbeeld Google.

Websites (zoals bijvoorbeeld MOZ) krijgen veel informatie over jouw website via zoekmachines. Daarop baseren zij de ranking van jouw website en deze ranking wordt weer geraadpleegd door potentiële opdrachtgevers.

De extra energie die je steekt in het krijgen van reacties helpt dus positief mee aan de algemene ranking van je eigen website.

Uiteraard is het goed wegzetten van je blogs (SEO) en het aantal views van je website ook daarin heel belangrijk, maar daarover gaat nu deze blogpost niet.

Heb jij een initiatief zoals de bovengenoemde linken om het aantal reacties op blogs te bevorderen? Laat dit me weten (via een reactie 😉 of via de mail) en ik voeg deze met alle plezier toe!

Succes met de tips!


Krijg meer reacties op je blogs
Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten