doors 1767562 1280
| |

Nieuwe deuren openen, je moet willen en durven.

In mei 2018 heb ik besloten de focus van Onlybyme te gaan verleggen naar Family, Lifestyle en Travel. Over de redenen achter deze beslissing schreef ik eerder de blog: Knopen doorhakken: veranderingen, keuzes en principes. Nu alle betrokkene geheel zijn ingelicht en de nieuwe focus langzaam wordt geïntegreerd op de website, verschijnen er nieuwe deuren die kunnen worden geopend.

nieuwe deuren openen; willen en durven

Nieuwe deuren openen

Nadat je eenmaal hebt besloten zaken anders te gaan benaderen, ontstaan er nieuwe mogelijkheden.

Willen en durven

Het moeilijkste gedeelte zit vaak in het voor jezelf genoeg ‘gegronde redenen’ verzamelen voor het willen (en durven) aanpassen van wat gewoon en normaal is. Feitelijk is dit toepasbaar in zowel je zakelijke en persoonlijke leven. Veel mensen (op degenen nagelaten die zomaar zonder nadenken zich ergens instorten) doen er een tijd over om tot de conclusie te komen dat er ‘iets’ dient te veranderen en daarna nog een tijd om te bepalen wat er dient te veranderen, voordat je daadwerkelijk tot het uitvoeren van deze veranderingen komt.

Ineens is er ruimte om stil te staan bij gewenste veranderingen

Als je, zoals in mijn geval, langere tijd aanhikt tegen een beslissing die gevoelsmatig niet goed voelt, maar wel goed is voor jezelf, kom je tot je bereid bent onder ogen te zien dat het zo niet langer kan in een soort impasse. Het enige wat je doet is in stand houden wat is, zonder vooruit te kunnen in je ontwikkeling. Eerst dien je de hete aardappel van het vuur te halen voor er ruimte komt voor verandering.

Inzicht: anderen iets gunnen ten koste van jezelf is niet goed

Het heeft mij een klein jaar gekost eer ik inzag dat anderen iets graag gunnen niet goed is als je daarmee jezelf overbelast. Als gever van karakter is dit een blijvende valkuil waar ik al eerder op andere fronten in ben gevallen. Toch wilde ik er langere tijd niet aan dat iets wat met zoveel liefde was opgebouwd moest stoppen om mijzelf letterlijk vrij te maken.

Gewenste verandering: focus terug naar het schrijven en ontwikkelen

Inmiddels kan ik na 2 maanden zeggen dat het goed is geweest om de genomen beslissingen door te voeren. Ik heb daardoor lucht gekregen. Er is weer meer tijd (uren) beschikbaar om bezig te zijn met mijn passies: schrijven en kennis opdoen.

Door het vergaren van nieuwe inzichten, is nog meer dan voorheen het besef gekomen dat je als blogger je moet blijven meebewegen in de markt. Dit betekent in mijn geval dat ik deze zomermaanden vooral de focus leg naar onderhoud. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan het updaten en verbeteren van snelheid, beveiliging, SEO, content, structuur en daarnaast mijn kennis bijspijkeren van nieuwe ontwikkelingen in het werkveld.

Tijd voor achterstallig onderhoud in de background

Door de ingezetten veranderingen kan ik nu én blijven schrijven én me bezighouden met de basis: onderhoud en ontwikkeling.  En daarnaast het opstarten van een nieuw project (ja ik heb weer iets wat in mijn ogen er ‘moet komen’ in mijn hoofd zitten, soms is een creatieve geest niet altijd handig als je rust wilt inbouwen in je leven *grin*) , waarover ik voorlopig nog niets aan inhoud kan delen.

Inmiddels ben ik de website in de background aan het verbeteren. Volg cursussen die mijn kennis op het gebied van SEO, html en CSS behoorlijk vergroten. Heb tig ideeën in mijn hoofd die het waard zijn om te worden doordacht en wellicht uitgevoerd. Kortom: ik kom weer toe aan zijn wie ik ben. (Een passionele blogger die graag schrijft puur over hetgeen me bezighoudt en niet hele weken bezig is ‘de tent’ draaiende te houden.)

Kortom: nieuwe deuren openen

Het is echt waar, als je een deur sluit, opent er altijd weer een nieuwe deur (vaak zelfs meerdere deuren). Je moet enkel durven besluiten dat de huidige deur dicht moet of in ieder geval minder wijd open. 

Deze blog is heel specifiek gericht naar een eigen keuze om te willen en durven veranderen. Een proces wat veel langer duurt dan het schrijven van deze post en het is dan ook zeker niet mijn intentie te pretenderen dat een deur sluiten makkelijk is.

Sterker nog: het is verrekte ingewikkeld en kost bergen energie. Toch kan ik nu, deze ervaring rijker, heel stellig beamen dat stilstand uiteindelijk achteruitgang is. Je dient keuzes te blijven maken, zelfs als achteraf blijkt dat een keuze niet goed is geweest. Alles beter dan niets doen voor te lange tijd.

De menselijke drift een doel na te streven, hoe klein ook, zal uiteindelijk afstompen en tot stilstand komen, indien je niet goed je eigen belang in het geheel blijft evalueren. Pas nadat je bereid bent een risico te nemen en dit accepteert, is de ruimte aanwezig door te groeien als individu.

(Al is jezelf onder een dikke hoop zand nestelen in warmte ook zalig…., het is puur waar jezelf behoefte aan hebt. Niet elk moment in je leven is geschikt voor de nodige zelfreflectie. Het komt zoals het komt en het is zoals het is. )


 

Deze Column had een zakelijke component, er verschijnen sinds recent ook persoonlijke columns op Onlybyme, te vinden via Column Only.

De eerste twee columns:

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten