workspace 766045 1920

Maandelijks geld verdienen met bloggen, is dat moeilijk?

Als je me deze vraag in 2015 had gesteld, had ik waarschijnlijk ja gezegd. Nu 4 jaar verder kan ik zeggen dat het goed te doen is. Het enige wat je echt nodig hebt is doorzettingsvermogen.

Maandelijks geld verdienen met bloggen. Iedereen kan het, jij ook! Een ervaringsblog vol met tips om dit zelf te bereiken.

Afbeelding toont tafel van bovenaf met bureauspullen.

#verdienenmetbloggen #bloggen #businesstips #blogtips #maandelijksgeldverdienen #geldverdienen

Met doorzettingsvermogen wordt bloggen winstgevend.

Wellicht frons je nu je wenkbrauwen en denk je iets in de trant van: ‘dat is makkelijk gezegd’, maar ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat het bij mij de waarheid is. Als je naar mijn jaren van bloggen kijkt en de oplopende omzet elk jaar dan kan ik beamen dat het mogelijk is om elke maand geld te verdienen met bloggen. En nee, ik behoor (nog lang niet) tot de grote vissen in de blogvijver.

Meer dan 4000 euro omzet in 2018

Toch was mijn omzet in 2018 ruim boven de 4000 euro. Uiteraard is dat niet mijn netto winst, want je investeert ook weer terug (als je wilt blijven groeien) in je blog. Dit doe ik door het volgen van cursussen, lezen van boeken, aanschaffen van programma’s, plug-ins, thema’s, en het af en toe plaatsen van advertorials.

Misschien vind je een omzet boven de 4000 euro niet interessant genoeg, maar het is toch gemiddeld meer 300-400 euro per maand en dat bedrag is in mijn ogen heel leuk om verder te zien groeien.

De groei is rustig tot stand gekomen, incl. blog adempauzes

Als je dan ook nog in ogenschouw neemt dat ik niet vanaf de start tot nu mezelf op de groei van Onlybyme heb gestort, maar er tussendoor met regelmaat adempauzes zijn geweest, waarin minder tijd werd besteed aan het bloggen en groeien van de omzet. Dan is het toch een leuk resultaat. Zo heb ik vorig jaar, qua gezondheid best wat uitdagingen gehad met een vitamine B12 tekort in het voorjaar en een zwangerschap die vanaf het begin pittig bleek. Feitelijk is 2018 daardoor een jaar rustig blogjaar geweest en toch is mijn omzet in vergelijking met 2017 verder toegenomen.

Veel blogs online plaatsen is niet vanzelfsprekend de grootste factor in toename van omzet

Waar ik achter kwam is dat minder bloggen, maar meer letten op de inhoud van de content, me verder heeft gebracht in 2018, dan veel blogs online plaatsen in 2017. Niet dat 2017 een slecht jaar was, integendeel. Ik maakte een flinke groei door in opdrachten en omzet ten opzicht van 2016. Maar ik verbaasde me er in 2018 over dat ik de omzet van 2017 oversteeg met veel minder blogs online dat jaar.

Verleggen van algehele focus

Je gaat dan proberen vast te stellen waar dat aan ligt. Vermoedelijk komt het grotendeels doordat ik mijn focus ben gaan verleggen. Nog meer dan ooit ben ik me gaan verdiepen in Search Engine Optimalisation (Zoekmachine optimalisatie), zeker nadat me duidelijk werd dat de bezoekers via zoekmachines (Google, Bing, etc.) percentueel bleven toenemen ten opzicht van de sociale kanalen. Nadat een artikel eenmaal goed is weggezet krijg je meerdere jaren bezoekers via zoekopdrachten.

Nieuw in 2019: mijn focus op Pinterest.

Sinds januari 2019 ben ik zelfs me gaan verdiepen in het me daarvoor nog raadselachtige Pinterest. Toch kan ik inmiddels melden dat het echt de energie waard is om je daarin te verdiepen. Het brengt mij elke maand meer bezoekers naar de website, sinds ik me heb verdiept in de werking en actief ben op Pinterest. Onlangs schreef ik daarover de blog: Pinterest laten groeien is niet moeilijk. De vermelde groei, in deze blog van 31 maart, is nu al behoorlijk achterhaald. Een ruime maand later ben ik doorgegroeid van 320K+ naar 620K+, wat bijna een verdubbeling inhoud!

Vooruit kijken kan ik uiteraard niet, maar als je eenmaal in een groeicurve belandt en je bereik op Pinterest verder toeneemt, worden je artikels op meer borden van andere gebruikers met repins geplaatst en krijg je steeds meer bereik.

Zakelijke aanpak

Uiteraard verlangt dit wel een actieve houding en ik ben dan ook bijna dagelijks ‘even’ bezig met Pinterest. Bewust zeg ik ‘even’ want ik wil niet meer in de valkuil vallen, die ik eerder veelvuldig heb gemaakt, om teveel tijd te spenderen aan één kanaal/focus. Beter is het om de tijd te verspreiden en zeker ook nog genoeg tijd over te houden voor het schrijven van blogs. Het hanteren van een zakelijke aanpak bij bloggen blijft voor mij voorop staan. Hoe leuk ik bloggen ook vind en echt deze passie puur vanuit een hobby ben begonnen. Als je werkelijk meer wilt bereiken met bloggen is een zakelijkere aanpak aan te bevelen. Dit bespaart namelijk tijd, die je aan andere zaken kunt besteden, zoals je gezin en andere bezigheden, naast het bloggen.

Hoe wordt bloggen winstgevend met doorzettingsvermogen?

Allereerst omdat je dient te blijven bloggen. Hoe informeel en persoonlijk je je blog ook bent gestart. Dat is geen enkel bezwaar. Het gaat erom dat je geruime tijd dient te bloggen voor je op begint te vallen bij partijen die met je willen gaan samenwerken. Ik had mijn eerste bescheiden samenwerkingen in de tweede helft van mijn eerste blogjaar. Al moet ik daarbij wel eerlijk toegeven dat ik veel uren heb besteed aan het bloggen dat jaar en ook als gastblogger bij een grotere blogger ervaring heb opgedaan. Probeer dan ook te leren van de online aanwezige informatie over ‘geld gaan verdienen met bloggen’ en hoe anderen dat hebben gedaan. Er is genoeg te vinden. Destijds heb ik uren besteed aan het me inlezen en verdiepen in de mogelijkheden van het bloggen.

Ook zijn er meerdere wegen naar Rome en je moet zelf bepalen wat voor jou het beste werkt. Dit klinkt wellicht vaag, maar het is nu eenmaal zo dat je zelf je eigen weg kunt uitstippelen, je eigen tempo kunt bepalen en ook is er dan nog de vraag of je geld wilt spenderen in het voortraject om daarna eerder weer geld terug te verdienen (geen garanties, alles blijft draaien om eigen inzet en volhouden).

Zelf heb ik dat heel lang niet of amper gedaan en daardoor ging het bij mij wat trager van start, iets wat ik prima vind en vond. Daarna heb ik heel lang alles wat ik verdiende weer geïnvesteerd en dat gebeurd nog steeds grotendeels. Al gun ik ons gezin soms wel wat leuke extra’s. 🙂

Een break nemen is ook totaal niet slecht om te doen, het levert enkel nieuwe inspiratie en extra inzicht op.

Uit eigen ervaring weet ik dat soms een week of langer niet bloggen best goed is. Niet enkel voor jezelf, om even aan totale ontspanning toe te komen. Maar juist ook qua inzichten die dat oplevert over je website.

In de blog: Hoe een break in Holiday Season winst kan opleveren?, ben ik ingegaan op mijn bevindingen, toen ik besloot echt vakantie te nemen en even totaal niet te bloggen.

Ook nu doe ik het, net opnieuw mama geworden van baby Hidde, erg rustig aan. Alle zakelijke opdrachten zijn/worden doorgeschoven en veel zakelijke klanten zien aan de soort artikelen die momenteel online verschijnen zelf ook dat ik niet volop aan het werk ben. Logischer wijs zal de omzet van de website het tweede kwartaal zeker lager zijn dan het eerste kwartaal. En dat is prima, want ik doe er ook totaal geen moeite voor, mijn hoofd zit bij hele andere zaken.

Het schrijven van deze informatieve blog is spontaan bij me opgekomen, juist om aan te geven dat je best minder actief kan zijn en nog steeds groei kan genereren. En mocht een omzetgroei dit jaar niet lukken, dan ben ik nu al heel tevreden met het eindresultaat. Het plezier houden in het bloggen blijft voor mij zeer belangrijk, zo niet het allerbelangrijkst.

Doorzettingsvermogen wordt beloond

Ik kan je geen data geven en precieze handleiding. Wel kan ik je garanderen als je echt wilt, graag schrijft (lijkt me een voorwaarde om te willen bloggen) en daar tijd aan wilt spenderen, het bloggen je uiteindelijk geld gaat opleveren. Je moet jezelf dan zeker niet rijk rekenen. Er zijn een aantal fulltime bloggers, maar de meesten bezigen deze vorm van hobby/werk naast andere inkomsten. Daarbij zijn er altijd enkelen die veel verdienen en met hun stijl en onderwerpen een gat in de markt slaan. Toch is er in mijn ogen nog steeds ruimte voor nieuwe bloggers.

Start niet met bloggen enkel om geld te verdienen

Op enkelingen na, zal bloggen puur met het doel z.s.m. geld te verdienen met een teleurstelling aflopen. Je hebt echt tijd nodig om content te creëren, je sociale netwerk op te bouwen en jezelf vindbaar te krijgen in de resultaten van zoekmachines. Zeker zonder het zelf investeren van geld, zal dit behoorlijk wat tijd in beslag nemen.

Begin bloggen omdat je het leuk vindt, er plezier aan beleeft en het een interessante hobby vindt, die je wil proberen om te zetten naar het verdienen van inkomen op de langere termijn. Houd vol, blijf jezelf verdiepen in de ontwikkelingen rondom het bloggen en uiteindelijk ga je zien dat je groei in bezoekers, je website statistieken steeds sneller gaan toenemen. En het moment zal komen dat je je eerste barter deal (product voor een review of winactie) te pakken hebt. Of wordt benaderd voor het schrijven van een advertorial.

Ik wens je heel veel succes en geniet van elk groeimoment onderweg. Zie het als een uitdaging die niet kan mislukken. Het plezier in bloggen moet immers de leidraad zijn. Het uiteindelijke verdienen is een mooi kers op de lekkere taart.


Eerder verschenen blogs met zakelijke tips

Maandelijks geld verdienen met bloggen. Iedereen kan het, jij ook! Een ervaringsblog vol met tips om dit zelf te bereiken.

#geldverdienen #makingmoney #verdienenmetbloggen #bloggen #blogtips #verdienen #blogging #zakelijketips #businesstips
Repinnen mag.

Hopelijk helpt mijn ervaringsverhaal anderen om ook een leuk extra inkomen op te kunnen bouwen. Geregeld schrijf ik over mijn ervaringen in blogland en hoe Onlybyme ‘zakelijk’ groeit en welke nieuwe tips ik kan delen.

Voel je welkom om vaker binnen te ‘wippen’ voor een nieuwe update of persoonlijke blogs over Family, Lifestyle en Travel.

Groetjes en tot ziens.

Barbara

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten