13miljoen pinterest
|

Krijg ook 1 miljoen views per maand op Pinterest. | Zakelijk

Binnen een paar maanden bereikte ik 1 miljoen views per maand op Pinterest. De blog laat o.a. het resultaat in bezoekers via Pinterest naar de website zien.

#pinterest #zakelijk #business #businesstips #pinteresttips #1miljoen #1mln. #pinterestmarketing #marketing #bereik #meerbereik #groei #meeruniekebezoekers #uniekebezoekers #uniekbereik #blog #informatief

31 maart schreef ik voor het eerst over Pinterest. Ik had in mijn ogen iets te bekennen. Pinterest had ik totaal verkeerd beoordeeld. Ik had heel lang niet begrepen waarom ‘men’ lijstjes met afbeeldingen verzamelde. Nu denk ik daar geheel anders over. Inmiddels neemt het aantal bezoekers op mijn website vanaf Pinterest elke maand toe in zulke interessante aantallen dat ik wilde dat ik eerder mezelf had opengesteld voor dit medium. Lees in deze blog hoe ik inmiddels meer dan 1 miljoen views per maand op Pinterest krijg. Dit bereikte ik in enkele maanden.

Krijg ook 1 miljoen views per maand op Pinterest. Binnen een paar maanden bereikte ik 1 miljoen views per maand op Pinterest. De blog laat het resultaat in bezoekers via Pinterest naar de website zien.

#pinterest #zakelijk #businesstips

1 miljoen views per maand op Pinterest

Ik weet nog dat ik tegen vriendlief (die ik geregeld op de hoogte hou van alle Onlybyme ontwikkelingen) zei dat er bloggers zijn die een mega groot bereik hebben elke maand op Pinterest. Zelf zag ik dat niet zo snel gebeuren. Sterker nog, ik zei niet te verwachten ‘ooit zelf’ een miljoen views per maand te genereren als ‘kleine vis’.

Pinterest had ik totaal verkeerd beoordeeld.

Met het bereik van 320K+ per eind maart (nadat ik sinds eind februari actief met Pinterest aan de gang was gegaan),was ik dan ook al meer dan tevreden. En stiekem benieuwd of, en zo ja, hoe het verder zou gaan. Nu twee maanden later is dat bereik met 1,3 mln. views per maand hoger dan ik ooit had hopen te bereiken.

Mijlpaal 1 M views/maand

Op 3 juni noteerde ik voor het eerst een gemiddeld bereik van 1 miljoen views per maand op Pinterest. Een hele grote mijlpaal en ik zie het echt direct terug in de aantallen views op Onlybyme.

Pas vanaf maart ben ik echt heel actief met Pinterest aan de gang gegaan. Ik zal hier onder even de aantallen sessies noteren. Dit zijn bezoeken naar de website Onlybyme via Pinterest.

Sessies via Pinterest op Onlybyme*

  • Januari 303
  • Februari 274
  • Maart 433
  • April 540
  • Mei 732
  • Juni prognose >1000

Toename bezoekers via Pinterest op Onlybyme

De stijging van bezoekers per maand via Pinterest begint rustig aan, maar de lijn is duidelijk omhoog.

Met het steeds meer blogs voorzien van een afbeelding geschikt voor Pinterest en daar verspreiden in verschillende groepen en plaatsen op relevante borden neemt het bereik van eigen pins toe.

Hoe meer bereik, hoe meer interactie richting mijn Pinterest Account. Zo zijn de volgers inmiddels zonder actieve werving al ruim verdubbeld naar boven de 300. Dit lijkt niet veel toename, maar ook hier geldt: hoe meer volgers, hoe meer bereik op Pinterest van de afbeeldingen die jij pint en zij bekijken en wellicht re-pinnen.

Binnen een paar maanden bereikte ik 1 miljoen views per maand op Pinterest. De blog laat o.a. het resultaat in bezoekers via Pinterest naar de website zien.

Blijvende stijging maandelijkse weergaven

Mijn Pinterest account is qua bereik inmiddels al doorgestegen naar 1,3 miljoen views per maand. (Deze blog heeft wat langer in schrijffase gezeten.) Dit had zelfs nog meer kunnen zijn, indien ik op dezelfde voet door was gegaan in juni als in de maand mei met mijn Pintereststrategie. Enkel door de aankomende verhuizing heb ik weinig tijd gehad om alles te doen wat ik had gewild. 😉 (Dus ook met minder inzet blijft Pinterest doorgroeien!)

Ontdekking wat werkt op Pinterest

Door toeval**ben ik erachter gekomen wat voor Onlybyme werkt op Pinterest. Dit wil niet zeggen dat dit voor alle soorten websites zo werkt. Ik kan eenieder die interesse heeft in de groei die Pinterest kan genereren voor jouw website adviseren om je te verdiepen in de mogelijkheden die Pinterest heeft.

Geen Pinterest expert maar ontdekker 😉

Ik pretendeer nu niet ‘ineens’ een Pinterest expert te zijn en wil mezelf ook niet zo wegzetten. Enkel met een bereik van boven het miljoen per maand, heb ik iets gedaan wat blijkbaar toch in de goede richting zit. 😉 Hopelijk inspireert deze blog jou om door te zetten en ook jouw weg te vinden op Pinterest. Als ik het kan, dan jij zeker ook!

In de eerdere blog: ‘Pinterest laten groeien is niet moeilijk‘, vertel ik hoe ik mijn bereik liet groeien tot 320K+ in 2 maanden tijd. Die strategie heb ik verder doorgezet de afgelopen tijd, met als resultaat binnen 4 maanden meer dan 1,3 mln. maandelijke weergaven.

Zodra ik weer nieuwe Pinterest ontdekkingen heb te melden, zal ik dat zeker hier op Onlybyme vermelden. Succes met jouw eigen ‘ontdek Pinterest’ ervaringen.

Heb jij ook een Pinterest account? Zet je deze ook zakelijk in? Wat zijn jouw ervaringen? Deel ze gerust in een reactie hier of in een persoonlijk bericht. Ik hoor altijd graag andere ervaringen.

Wordt vervolgd.

Barbara

PS. Tailwind heeft een tijdelijke actie, die ik je niet wil ontnemen.

Voor besparen van veel tijd bij het (re)-pinnen en inplannen van afbeeldingen op Pinterest maak ik gebruik van het programma Tailwind en ik betaal daar maandelijks 15 dollar voor.

Mocht je dit zelf willen uitproberen en na de gratis pins (je krijgt een beperkt aantal pins via Tailwind om het geheel uit te proberen) besluiten dat ook een betaalde versie van Tailwind wilt gebruiken, dan loopt er een leuke actie. Indien je jezelf aanmeldt via deze link krijg je een maand gratis. (tot eind juni 2019 zelfs 2 maanden).

Bewust heb ik in de blog er geen verdere aandacht aan besteed en bied ik je deze kennis aan puur zodat je zelf zonder verdere beïnvloeding kunt bekijken of dit iets voor jou is. Proberen kan altijd. Zelf ben ik ook zo bij Tailwind terecht gekomen, door het uit te proberen en mij bevalt het goed.

Voetnoten

*Noot: Wellicht denk je bij het zien van deze bescheiden aantallen dat het voor jou het niet loont om tijd te investeren in Pinterest. Maar als je je realiseert dat het aantal pins vanaf Onlybyme in verhouding tot het totaal aantal pins (nu ruim 7K) op mijn Pinterest account relatief klein is, dan geeft dat een heel ander beeld. Nu ik een behoorlijk bereik heb gegenereerd (en dit rustig verder uitbouw), is de focus voor de tweede helft van 2019 duidelijk. Doel is het toevoegen van steeds meer relevante content op Pinterest vanaf Onlybyme, waardoor naar verwachting deze aantallen zullen blijven stijgen. Daarnaast het verder groeien van mijn Pinterest account door het krijgen van meer volgers. ;-)

**Noot: Toeval bestaat niet en dit klopt. Voor ik ben gaan proberen wat werkt voor Onlybyme heb ik me suf gelezen en vele online bronnen over dit medium geraadpleegd. Daarna ben ik deze bevindingen letterlijk gaan testen en al snel kwam ik erachter wat werkt en nog steeds ben ik mijn kennis hierover aan het aanvullen en bijwerken.


Andere zakelijke blogs verschenen op Onlybyme

Krijg ook 1 miljoen views op Pinterest
Mocht je deze blog je hebben geïnspireerd voel je vrij deze afbeelding te re-pinnen op je eigen Pinterest account. Alvast bedankt!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten