zoeken van een aannemer 1

4 handige tips bij het zoeken van een aannemer

Kleine verbouwingen kun je vaak zelfstandig uitvoeren. Als je bijvoorbeeld een nieuwe vloer wilt hebben, kun je een laminaatvloer prima zelf neerleggen. Wil je echter je woning uitbreiden middels een uitbouw? Of wil je het dak van je woning laten vervangen? Dit zijn zaken waarvoor je het beste de juiste vakmannen in kunt schakelen.

4 handige tips bij het zoeken van een aannemer

Bij eigenlijk elke grootschalige verbouwing komt een aannemer goed van pas. Een goede aannemer neemt veel werk uit handen. Een goede aannemer draagt verantwoordelijkheid voor de gehele verbouwing. En een goede aannemer kent de juiste vakmensen. Voldoende reden dus om een goede aannemer uit te kiezen.

Maar, hoe kun je nu de beste aannemer zoeken? Met onderstaande tips maak je dit zo makkelijk mogelijk voor jezelf.

Tip 1: ga op zoek naar een aannemer bij je uit de buurt

Het is allereerst belangrijk om op zoek te gaan naar een aannemer bij je uit de buurt. Zo’n aannemer heeft veel verstand van lokale zaken en kent daar ook de beste vakmensen.

Je weet hier bovendien het nodige geld mee te besparen. Rekent een aannemer bij je uit de buurt geen reiskosten? Dan is dat een flinke besparing ten opzichte van een aannemer die veel geld aan reiskosten rekent. Kies dus bijvoorbeeld voor een aannemer uit Rotterdam, indien je in- of in de buurt van deze stad woont.

Tip 2: let niet alleen op het tarief

Vraag je bij meerdere aannemers een offerte op? Dan richt je je pijlen wellicht grotendeels op het tarief. Dat is logisch, maar niet verstandig. Het is bij een aannemer veel verstandiger om naar het totaalplaatje te kijken.

Welke ervaring heeft de aannemer? Wat zijn de specialisaties van de aannemer? En wat is het netwerk van de aannemer waard? Dat zijn minstens net zo belangrijke vragen waar je goed naar moet kijken. Kijk daarom naar het totaalplaatje en niet zozeer naar alleen het tarief.

Tip 3: bepaal waar je precies naar op zoek bent

Het is sowieso verstandig om vooraf je wensen op een rijtje te zetten. Je moet hierbij denken aan je wensen met betrekking tot de aannemer, maar ook met betrekking tot de verbouwing. Wat wil je precies laten verbouwen? En wat is precies de rol van de aannemer gedurende verbouwing? Denk hier vooraf goed over na, zodat je gericht op zoek naar de meest geschikte aannemer kunt gaan.

Tip 4: let op je onderbuikgevoel

Je onderbuikgevoel klopt altijd. Heb je bij die ene aannemer geen al te goed gevoel, ondanks het interessante tarief? Dan is het verstandiger om toch voor een andere aannemer te kiezen waarbij je wel een goed gevoel hebt. Ondanks dat je wellicht voor die aannemer meer geld moet betalen.

Dit artikel bevat sponsored content.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten