overstappen energieleverancier 1
|

Ga je er financieel op vooruit als je ieder jaar overstapt van energieleverancier?

Globaal genomen kun je mensen in twee kampen verdelen. De ene kant stapt het liefst ieder jaar over van energiemaatschappij en zorgverzekering en de andere kant blijft het liefst voor altijd bij dezelfde aanbieder zitten. En hoewel er geen goed of fout is, valt er wel iets over te zeggen. Het kan namelijk wel degelijk voordeel opleveren om over te stappen, maar dit is in sommige gevallen niet het zo. Klinkt ingewikkeld hè? Maar het is gelukkig niet zo moeilijk als dat het klinkt. Soms zit je -in jouw situatie- al bij de goedkoopste aanbieder en loont het dus niet voor jou om over te stappen. In dit artikel lees je of je er financieel op vooruit gaat als je ieder jaar overstapt van energieleverancier.

Ga je er financieel op vooruit als je ieder jaar overstapt van energieleverancier

Overstappen naar een andere energie leverancier: wat levert het op

Waar je in december kunt overstappen van zorgverzekeraar, ligt dat bij overstappen naar een andere energieleverancier net iets anders. Je gaat namelijk een contract aan op een bepaalde datum, dat hoeft niet persé in januari te zijn. Als jij in april verhuist, sluit je in april een contract af bij een energieleverancier. Aan de hand van of je een één of meerjarig contract hebt, verloopt jouw contract dus in april één of meerdere jaren later. In dit geval is maart een goede maand om te kijken of je goedkoper uit bent bij een andere energiemaatschappij. Een goedkope energie rekening willen we natuurlijk allemaal!

Wat is een goede tactiek wat betreft het vergelijken van energiemaatschappijen?

Energiemaatschappijen met elkaar vergelijken is helemaal niet moeilijk. Er bestaan speciale websites waar je jouw gegevens in kunt vullen en daarna komt er een heel lijstje uit met leveranciers. Bovenaan staat de energiemaatschappij die het voordeligst is in jouw situatie. Voor een volledig overzicht is het toch verstandig om ook bij energiemaatschappijen zelf te kijken naar het aanbod. Vergelijkingssites vragen namelijk geld voor een plek op hun website, dus niet iedere maatschappij doet daar aan mee.

Kun je ook overstappen voordat je contract afloopt?

Niks is in beton gegoten, dus je kunt overstappen als jouw contract nog niet is afgelopen. Er zitten echter wel consequenties aan, want de energiemaatschappij mag dan een boete geven aan jou, omdat je je contract vervroegd stopzet. In sommige gevallen wil de nieuwe partij waar jij naartoe gaat, de boete op zich nemen. Het is dus verstandig om dit van te voren even uit te zoeken, het kan je zomaar flink wat geld opleveren!

Toch is het nu nog niet vanzelfsprekend om een vast contract aan te gaan. Er zijn nog nauwelijks aanbieders van jaarcontracten, laat staan voor meerdere jaren. Loopt jouw contract binnenkort toch af? Overweeg dan een dynamisch contract. Deze is maandelijks opzegbaar en hierbij betaal je de actuele energieprijs die per uur kan verschillen.

Dit artikel bevat sponsored content.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten