Zelf pizza maken: klaar in 45 minuten totaal!

Er bestaan heel veel verschillende manieren om een pizzabodem te maken. De hoofdingrediënten zijn meestal wel hetzelfde op een enkel ingrediënt na. De tijd dat het deeg moet rijzen is ook heel variabel. Ik geef hier wel een recept weg, maar weet dat als deze niet bevalt, er genoeg alternatieven zijn

In 3 kwartier je zelfgemaakte pizza op tafel!

De pizzabodem wordt gemaakt met de volgende ingrediënten:

  • Bloem 350 gram
  • Lauw water 250 ml
  • Gist 1 zakje à 7 gram
  • Suiker halve theelepel
  • Zout halve theelepel

Zelf pizza maken: de pizza bodem

Roer de gist en suiker door de bloem. Voeg dan het water en het zout toe en kneed het tot een soepel deeg. Laat het minimaal 25 minuten rijzen in huishoudfolie. Rol het deeg uit en leg het op een bakplaat met bakpapier.

Zelf pizza maken: de saus en de rest

De saus kan je zelf maken door tomatenblokjes te pureren met Italiaanse kruiden. Maar je kan de bodem ook bedekken met spaghettisaus. Het is net waar je voor kiest.

Dat is ook met hetgeen wat je op de pizza legt. De mogelijkheden zijn oneindig. Denk hierbij aan een mix van:

  • Champignon
  • Ui
  • Paprika
  • Salami
  • Ham

Of bijvoorbeeld de combinatie:

  • Tonijn
  • Ui
  • Paprika

Wat geraspte kaas erover, welke en hoeveel maakt niet uit. Ook dit is afhankelijk van je eigen voorkeuren.

Zelf pizza maken: de oven in

Zet de pizza 12 tot 15 minuten in een oven op 220 graden.

Eet smakelijk met een pizza geheel met jouw eigen ingrediënten!

Nog Extra Tips

  • Dit recept is genoeg voor een pizza die net zo groot is als de bakplaat.
  • Voor ons gezin met 3 pubers zijn 2 van deze pizza’s genoeg.
  • Bedenk wat lekker zou zijn op de pizza en voeg dit aan je boodschappen lijst toe.
  • Pizza is ook een goede manier voor restverwerking. Kijk eens wat er nog in je koelkast ligt aan broodbeleg of groente en verwerk dit op de pizza.
  • Courgette, tomaat, ham, ananas, olijven. Het kan allemaal.
  • De saus hoeft niet altijd met tomaat te zijn. Carbonara kan ook, zeker bij champignon of ham.

Pizza is een gerecht wat je helemaal naar eigen smaak kan maken. Ik heb het nu zelf zo makkelijk mogelijk gehouden (want daar hou ik wel van). Maar andere tips en ideeën zijn onder deze blog natuurlijk altijd welkom.

Andere verschenen recepten:

Wil je neuzen in alle recepten tezamen? Kijk dan onder de categorie Koken!


Disclaimer: Deze blog is geschreven door Wendy, ze heeft een tijd lang wekelijks een recept gedeeld op Onlybyme. Die tot op de dag van vandaag met regelmaat worden gelezen en uitgeprobeerd. Zij heeft zelf een groot gezin en weet als geen ander hoe je lekker kunt koken & toch kunt besparen. Haar leerschool was haar vader, kok van beroep. Graag geeft ze haar opgedane kennis via deze weg door.

Comments

  1. ikke says:

    Nog sneller deeg maken? Gebruik dan griekse yoghurt en zelfrijzend bakmeel. Ook nog eens heel erg lekker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.