Snelle salade met Alpro Cuisine Soya saus: verrassend lekker!

Een snelle salade voor warme dagen of als bijgerecht!

Zelf ben ik helemaal niet thuis in de keuken van de sojaproducten, dat geef ik direct graag toe. Toen ik Alpro Cuisine Soya mocht testen, besloot ik deze te gebruiken als basisdressing voor mijn frisse zomerse salade.

Alpro Cuisine Soya saus

Cuisine Soya is romig en vol van smaak en daardoor een perfecte match in combinatie met ingrediënten met een ‘bite’ zoals: bleekselderij, gerookte kip en uitgebakken spekjes.

Het geheel compleet makend met de overige ingrediënten, creëerde een verrassende salade met een heerlijke mix van smaken!

Alpro Cuisine Soya saus

Alpro Cuisine is een 100% plantaardige variatie op kookroom. Veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken in zowel warme als koude gerechten. Rijk van smaak en perfect voor zowel je alledaagse als je meest experimentele gerechten. bron

Al benieuwd naar de ingrediënten en werkwijze?

Uiteraard is het eenieder vrij om in een salade te gooien wat hij of zij lekker vindt. Om bij benadering de goede smaken mix te verkrijgen die wij beleefden, raad ik de volgende ingrediënten aan:

  • ijsbergsla (onderin leggen voor de liefhebbers er bij te scheppen)
  • een pasta soort naar keuze
  • ham, spekjes en gerookte kip.
  • bleekselderij
  • Brocolli
  • Cuisine Soya

Eventuele extra toevoegingen:

  • Bewust is de kaas weggelaten om het niet te machtig te maken.
  • Wel zou een extra toevoeging een aantal nootjes kunnen zijn.
  • Of een beetje curry indien er meer pit gewenst is.
  • Deze salade is geschrikt voor kinderen (bewust i.v.m. dochterlief) en kan desgewenst heter worden gemaakt.

De werkwijze: simpel en goed te doen door kinderen!

  • Kook de pasta volgens recept en spoel deze daarna goed koud af onder stromend water.
  • Snij de broccoli en laat deze schrikken in kokend water een aantal minuten. Niet te lang doorkoken!
  • Snij de bleekselderij in kleine blokjes en spoel deze grondig.
  • Koop de ham, spekjes en gerookte kip kant- en klaar in al voorgesneden verpakkingen, of snij deze zelf klein.
  • Leg de sla onderin de saladeschaal. Voeg daarna de pasta toe en doormeng deze met ongeveer de helft van de saus. Daarna alle overigen ingrediënten er boven op en husselen.
  • Voeg direct voor het opeten de rest van de saus toe en serveer dit uit.

LET OP: Als de salade blijft staan, trekt de saus er teveel in en is de lekkere maak ‘deels’ weg.

Dit valt op te lossen door het geheel later opnieuw ‘op te pimpen‘ met extra Cuisine Soya of een alternatieve saus naar eigen keuze. Zo kan je twee dagen een totaal andere salade, qua smaak nuttigen. Hier werd gekozen voor een alternatieve smaak, door het geheel op later tijdstip te mengen met een beetje curry.

 

Eet smakelijk!

Graag hoor ik of deze snelle salade jou ook goed is bevallen?

Of je vaker soja producten gebruikt bij je maaltijden?

En zo ja, welke je mij zou willen adviseren te proberen?

Disclaimer: dit artikel betreft een samenwerking met dekroonophetwerk.

Comments

  1. Marjolijn says:

    Ziet er lekker uit! Wij gebruiken veel sojaproducten, het voelt net iets gezonder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.