Goffer, ben ik dan de enige die zich opvreet!

Vind jij ook dat Kerst te commercieel wordt?

Vloeken mag niet, dus ik verzin mijn eigen ******** woorden maar… of is goffer ook al officieel een vloekwoord? Kortom ik moet gewoon even mijn ‘ei’ kwijt… Het feit dat ik zelf in mijn emotionele maandelijkse dagen zit, helpt uiteraard niet, maar halloooooo wat gebeurd er allemaal op onze wereld… wat laten we zomaar gebeuren met zijn allen. Zijn we echt niet in staat hier een halt aan te roepen of zijn politieke en economische belangen belangrijker dan een paar doden meer of minder?

<< Dit artikel is gebaseerd op mijn persoonlijke mening. Een mening tussen vele andere meningen. >>

tree-63972_640

December, de kerstmaand, maand van vrede? Waar?

Het lijkt soms wel of de meesten meer bezig zijn met wat ze dit jaar met kerst op tafel zetten, waarmee ze hun geliefden gaan verwennen (in overvloed blijkt uit de pintransacties), dan waar het in beginsel om draait. Nu ben ik van huis uit niet gelovig opgevoed, maar de geboorte van Jezus is toch hetgeen dat met kerst wordt gevierd… het symbool voor vrede op aarde…

Ligt het nu aan mij dat we steeds verder van dit hoofddoel afzwaaien met zijn allen. Het is belangrijker om de bomen zo mooi mogelijk op te tuigen, dit jaar zelfs meerdere in huis, schijnt de mode te zijn. Alle kerstdagen lekker eten, de restaurants zijn al totaal volgeboekt. Genieten staat voorop lijkt het wel, van alle luxe en weelde die we ons hier massaal kunnen permitteren.

Doe maar normaal!

Hier iemand die totaal niets heeft met al die opsmuk rondom kerst. Dit jaar doen wij het dan ook totaal anders. We maken er heus gezellige dagen van, maar niet omdat het kerst is. Niets geen zoveel gangen diner hier, daar maak ik dochterlief totaal niet blij mee. Zij wil liever een snoepje extra dan dingen eten die ze totaal niet kent en enkel een gevecht aan tafel teweeg brengen.

Ook vind ik al die extra over de top luxe en diners waar je normaal meerdere dagen van kunt eten totaal niet nodig. Heus heb ik er meerdere jaren ook aan meegedaan, maar nee, dit jaar niet. Ik ben tot bezinning gekomen, het draait voor mij om even stil staan bij wat er allemaal op deze aardbol gebeurd en zo trots ben ik daar niet op. Sterker nog, ik maak me grote zorgen! Wat voor wereld blijft er voor onze kinderen en kleinkinderen over als we zo doorgaan?

Worden ‘we’ ongevoelig voor leed?

Het lijkt haast wel of we ongevoelig worden met zijn allen als er weer een melding komt van terrorisme, van massa moorden, van drama’s uit oorlogsgebieden, van een schietgrage die weer tig levens neemt, etc. Het lijkt alsof het steeds minder binnen komt… ik hoop echt dat het bij ‘lijkt’ blijft, want het gedrag doet haast vermoeden dat men er echt aan ‘gewend’ is geraakt en het voor lief neemt als ‘normaal’.

Halloooooooo! Het is verre van normaal! Het wekt mega veel afschuw op, rukt gezinnen uiteen, hele landen worden uitgemoord. Nee, wij hebben ‘last’ van de vluchtelingen. Wat uiteindelijk allemaal best wel mee blijkt te vallen. Maar toch, jeetje, wat kunnen we ons druk maken om het aantasten van onze eigen waarden in ons kikkerlandje. Denk eens wat ruimhartiger. We zijn een gul land, geven veelal goed bij acties voor rampen, maar als we hier zelf mensen op willen nemen, gaan we over de top in het protesteren.

Wilders blijft schrikbarend groot in de peilingen. Hopelijk krijgen de politici door dat ze echt de gewone man zullen moeten gaan bereiken met betere boodschappen, anders krijgt die pruik dadelijk nog regeerrechten ook! Moet er niet aan denken. Meer nationalisten aan het roer hebben we echt niet nodig in Europa! Het maakt alles wat we zijn kapot! De democratie, waar eenieder mag zijn wie hij of zij wil zijn, ongeacht geslacht, geaardheid, of geloof. Ik maak me zorgen!

Comments

 1. Irma says:

  Phoe inderdaad hoor! Waar kerst om hoort te gaan is ver te zoeken tegenwoordig…

 2. Roxanne says:

  Wat ongelofelijk goed verwoord, en wat fijn dat er eens iemand uit de school klapt! Ik ben het helemaal met je eens, het is echt afschuwelijk wat zich hier allemaal in deze wereld afspeelt. Mensen zien het op het nieuws en gaan dan weer door met hun leven, maar ik vraag me vaak genoeg af of mensen wel echt beseffen wat er allemaal gebeurt. Het is nu nog een “ver van je bed show” voor velen, maar stel je eens voor dat dat niet zo was, ik denk dat velen er dan wel eens anders tegenaan zouden kunnen gaan kijken.

 3. Marian Zw. says:

  Daarnaast vind ik ook dat men zichzelf “gek” maakt met het moeten. Moeilijke, dure en grote diners moeten er op tafel komen! Elk jaar moet het meer, groter en duurder.

 4. marjo says:

  Bij ons draait kerst nog echt om de geboorte van Jezus, maar dit vieren wij met gezellig met familie maar hebben met de kinderen ook dingen gedaan voor zieke/vluchtelingen, het is bewustwording voor een ieder en hopelijk vrede voor alle mensen in nood

 5. ekebrouwer says:

  Wat een prachtig artikel. Je slaat de spijker op zijn kop. Zelf snap ik het overmatige gevreet in de decembermaanden nooit zo, niemand dwingt je toch? En Wilders, ik ben er niet zo bang voor dat als hij de grootste gaat worden, er ook echt wat gaat veranderen. Voordat de wetten die hij in wil voeren goedgekeurd zijn, zijn we een kabinet verder. Maar het aanzien van Nederland zal er niet beter door worden.

 6. Waar ik me vooral aan ‘stoor’ ieder jaar, is het geklaag van mensen over hun kerstverplichtingen bij familie. Óf ga erheen en geniet lekker van je tijd met familie óf ga er niet heen. Alhoewel ik ook weleens hoor dat familieleden elkaar opeisen tijdens de feestdagen. Je ‘moet’ komen, anders heb je ruzie 😉 Geniet ook eens door het jaar heen van je familie met bezoekjes. Wees blij en dankbaar dat je familie hebt. En durf ook eens je hart te volgen en niet te gaan als je dat écht niet wil. Zo jammer dat we elkaar dingen opleggen. Of is niet komen echt ‘not done’? 😉

  Fijne feestdagen lieverd.. Xxx

 7. Mariska says:

  Wil heel graag mee doen met de actie vindt het een super mooi boek☺

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.