Creatief

DIY Project voor kinderen: Uiltjes maken

Uiltjes maken met kinderen: een leuk DIY project wat in twee gedeeltes wordt volbracht.

Wil jij deze uiltjes ook samen met je kind(eren) maken of een andere geweldig knutselpakket? Onlybyme mag namens Sien & Co een tweetal gezinnen blij maken met een winactie!

– een nieuwe DIY project van Marjon

Uiltjes maken met je kind(eren)

IMG_5499

Deel 1 – het maken van de gips uiltjes

Het eerste deel bestaat uit de vormpjes vullen met gips. Hier is hulp van een ouder bij nodig, maar jonge kinderen kunnen hier zeker bij helpen.

Bij dit DIY Project is gebruik gemaakt van één van de geweldige knutselpakketten van Sien en Co.

Werkwijze:

 • Het gipspoeder schud je in een bakje.
 • Hierbij schenk je de aangegeven hoeveelheid water en ondertussen roer je.
 • Dit doe je net zolang tot je een gladde massa krijgt.
 • Daarna schenk je de gladde massa in de vormpjes.
 • LET OP: Bij de set zijn twee speldjes toegevoegd, hier kun je een broche mee maken. Belangrijk is dat je de speldjes in de zachte massa stopt. Dus voordat het hard is geworden.

De vormpjes moeten minimaal een uur drogen.

Deel 2 – Het verven van de gips uiltjes

De uiltjes haal je gemakkelijk uit de vormpjes. Er kan dan gestart worden met het 2e gedeelte; de uiltjes verven. Er zijn verschillende kleuren te gebruiken en een klein penseeltje is aanwezig. De kleuren kun je mengen. Nadat de uiltjes geverfd zijn kun je ze insmeren met glow paint. Hierdoor gaan de uiltjes licht geven in het donker. Er is ook een magneetstrip aanwezig, waardoor je er leuke magneetjes van kan maken.

De mening van Marjon:

Marjon: Samen met mijn 5 jarige dochter ben ik aan de slag gegaan. De uilenvormpjes zagen er kleiner uit dan we in eerste instantie dachten. Maar het leuke is dat je van deze uiltjes een broche of magneet kan maken. Hiervoor zijn grote uiltjes ook niet handig.

Bij het mengsel heeft dochterlief helpen roeren. Daarna moest ze wachten tot het hard werd. Voor kleuters best lastig, want het liefste wilde ze meteen verven.
De bijgeleverde verf heeft vrolijke kleuren. Er is voldoende verf dus er kan gemengd worden, zoals in de beschrijving staat aangeven. Jammer is wel dat er geen rood aanwezig is. Wel geel en blauw. Dit zijn toch wel belangrijke kleuren om te kunnen mengen.

Dochterlief vond het leuk om te doen. Het is wel nauwkeurig verven, omdat de uiltjes niet zo groot zijn. Ik zou persoonlijk dan ook een oudere leeftijd adviseren om deze uiltjes te maken. (Vanaf 5 jaar wordt aangegeven.)

Onze gemaakte uiltjes hebben een magneetfunctie gekregen en hangen vrolijk tegen de koelkast.

IMG_5578

Winactie – Knutselpakket uitzoeken bij Sien & Co (GESLOTEN)

Krijg je al zin om ook dit DIY Project te gaan maken met je (klein)kind(eren) of juist een ander knutselpakket van Sien & Co? Doe mee met de winactie en maak kans op 1 van de 2 waardebonnen t.w.v. €15,– om een leuk knutselpakket uit te zoeken.

Regels voor deelname:

 • Laat je naam en mail achter (is afgeschermd!) en geef aan, dat je mee wilt doen.
 • Geef aan welk knutselpakket van Sien & Co je graag wilt winnen.
 • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: begin met volgen. Aangezien de uitslag daar bekend gemaakt wordt!
 • De actie loopt t/m volgende week zondag middernacht.
 • Het delen van de winactie via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbeld je kansen, 1 of meerdere malen.

Laat het weten in je reactie, als je van extra winkans(en) gebruik hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. Denk hierbij aan het volgen van Onlybyme via Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, Instagram en Bloglovin’ of het liken en delen van deze winactie, via deze zelfde kanalen.

Leuk als je meedoet met de winactie en veel geluk toegewenst!

[wp-review id=”8065″]

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking met Sien & Co.

Bijna wekelijks plaatst Marjon een DIY post op Donderdag op Onlybyme. Ze is in het dagelijks leven mama van 2 jonge kinderen, basisschoolleerkracht en heeft een passie voor creatief bezig zijn. Hierover blogt ze ook zeer creatief op ByJon.nl.

16 reacties

 • Nynke Boer

  Zo’n fimo pakket willen we al lang een keer uitproberen. Leuk voor een kinderfeestje! Vorig jaar hebben 10 meiden heerlijk drie kwartier zitten knutselen. Heel gezellig! Ik heb het bericht op FB gedeeld.

 • gina mulderij

  Ik doe graag mee voor het uiltjes pakket.
  De zomer vakantie ziet er volgens de voorspellingen somber uit. Dus hiermee kan ik de meiden wel bezig houden op een sombere dag.

 • Heleen M.

  Wat een leuke dingen hebben ze bij Sien & Co. Voor 15 euro zou ik een paar pakketten bij elkaar shoppen, zodat mijn beide jongens er plezier van zouden hebben. Ik zou in ieder geval voor beide autobingo kopen, superleuk! En een set potloden: Color’Peps kleurpotloden 24 stuks. Vooral mijn oudste zoon (4,5) houdt erg van kleuren. En kleuren met water klinkt in mijn mama-oren heel fijn: geen geknoei!
  Ik volg je trouwens op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’ 🙂

 • Suus D

  Ik zou heel graag het “Knit it Baby muis koffertje” voor mijn dochtertje willen winnen. 😊😊
  Ze is beginnend haker en vindt het superleuk om te doen! Prachtig om te zien hoe ze zo geconcentreerd bezig is..!! ♡♡

  Gedeeld en geliked via FB & Twitter 👍 (Suus Doc)

 • Marcia K.

  Supergaaf! Dat shoptegoed zou zeker welkom zijn, met twee knutselende dochters in huis! Een foam clay pakket vinden za vast heel leuk, maar ook mozaiek zal in de smaak vallen denk ik. De keuze is reuze!! 😉

 • Linda Smeets

  Wat leuk en gezellig om zo samen creatief bezig te zijn! Leuke webwinkel waar je eigenlijk altijd wel iets leuks kunt vinden! 😃
  Ik doe graag mee voor onze dochter en zou kiezen voor de Mozaïeken voor meisjes set en de Mould & Paint Garden set.

  Ik volg via Facebook, Bloglovin en Twitter. Op Facebook heb ik het bericht een like gegeven, op Bloglovin een hartje en het bericht gedeeld en op Twitter getweet.

  • Linda Smeets

   Ik dacht dat het artikel gedeeld zou worden op Bloglovin… 😂Ben (nog) niet zo thuis op Bloglovin.. Dan nog maar een keer op Twitter gedeeld. 😉

 • Bodil

  Ontzettend leuk zeg, vooral de Mould & Paint Garden set. Al vermoed ik dat mijn oudste dochter er met haar bijna 4 nog iets te klein voor is… Toch ook nu al leuk om samen te knutselen!

 • Natasja Smit

  De Shrinkles dinosaurussen of de Racer van gips beide zijn erg leuk zegt mijn zoontje 🙂

  Volg je op alle kanalen en gedeeld op FB, Twitter, Google+

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *