Zwarte Pieten Discussie: waarom dat gescheld? 1


Los van mijn eigen mening over of Piet “Zwart” dient te blijven of best een ander kleurtje mag, vind ik het heel erg dat er op de sociale media, zoveel wordt gescholden richten de mensen, die best de Piet mee willen laten gaan met zijn tijd en een andere kleur ook prima vinden.

Een foto ergens van Facebook af geplukt:

Zwarte Pieten Discussie

Het kán discriminerend overkomen

Niet enkel mensen met een zwarte huidskleur, zijn van mening dat de Piet best een andere, dan enkel zwarte kleur mag hebben. Een bredere groep mensen ziet in, dat het discriminerend over kán komen, let wel ‘kán’, dus dat houdt niet in, dat het ook discriminerend bedoeld is.

Het is een traditie!

Een veel gehoord argument om alles bij het oude te houden. Dat klopt. Maar er waren vroeger meer dingen “gewoon”, die nu niet meer geaccepteerd worden in de huidige maatschappij. Zo is rijden met alcohol op strafbaar, evenals roken op plekken waar het niet meer is toegestaan. Vroeger was veel heel anders dan nu en ja het is een Kinderfeest met lange traditie en wat mij betreft moet het vooral blijven bestaan. Maar eens een donkere Sint zou wat mij betreft best kunnen en een witte Piet ook! Of welke andere kleur dan ook!

Het hebben van een mening is prima!

Of je nu voor bent of tegen verandering van de kleur van Piet. Allemaal prima! Maar dat gescheld erbij, is dat nodig?!? De berichten worden steeds harder. Het kamp dat wil meegaan met de tijd groeit (geloof ik) wel, maar de harde kern van tegenstanders maken het steeds bonter met de opmerkingen en halen er van alles bij, wat totaal niet relevant is.

Het gaat om een Kinderfeest! Laten we het vooral een feest houden, waar de kinderen van kunnen genieten!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Een gedachte over “Zwarte Pieten Discussie: waarom dat gescheld?

  • Channah

    Ik word zo moe van de hele zwarte pieten discussie. Niet om jou hoor, want iedereen heeft het recht om er een mening over te hebben en deze natuurlijk te uiten, maar het is zo’n discussie zonder eind. En ik denk dat het einde ook nooit gaat komen. Er blijven altijd voor- en tegenstanders en wat je ook doet, of veranderd aan sinterklaas, er zullen altijd mensen ontevreden blijven. Ik heb zoiets van, weet je wat, verander het maar gewoon. Dat het voor iedereen aannemelijk is en dan zijn we eindelijk van al dat gezeur af. Alhoewel ik de argumenten die door mensen worden gebruikt (inderdaad met name op Facebook) echt vreselijk vind, zowel de voor, als tegenstanders.