Actueel nieuws,  Boeken

Proces Holleeder start – Heb jij de twee boeken van zijn zus al gelezen?

Vandaag start ‘eindelijk’ het Holleeder monsterproces. Willem Holleeder wordt van veel misdrijven verdacht. Er ging dan ook behoorlijk wat tijd vooraf aan de nu eindelijk startende inhoudelijke behandeling van alle zaken waarbij hij betrokken wordt geacht door het OM. Of hij schuldig zal worden bevonden, en zo ja van welke misdrijven is niet snel te zeggen. Dit proces zal veel tijd in beslag gaan nemen.

De boeken van zus Astrid Holleeder

Toen ik vanmorgen hoorde dat het proces vandaag officieel van slag ging, moest ik gelijk denken aan de indrukwekkende recensies die Carla en Wendy eerder dit jaar maakten over de twee boeken van Astrid Holleeder. Deze boeken gingen over haar broer Willem Holleeder en hoe zij en haar zus Sonja het verging vanaf het moment dat bekend werd dat zij gingen getuigen tegen hun broer.

Zelf heb ik helaas nog niet de tijd gehad om ze beiden te lezen, maar ze staan hoog op mijn vakantie ‘wish’ leeslijst genoteerd.

Quote uit de recensies van Judas, Astrid Holleeder

Carla: Dit is echt een non-fictie boek dat je gelezen moet hebben

Het is niet zomaar een verhaal en het einde (welk einde dan ook) zullen we kunnen volgen in de media.  

Ik ben wel achtergebleven met een uitdrukkelijke wens voor de familieleden van Willem Holleeder;  dat ze hun eigen leven vorm kunnen gaan geven, het liefst zonder angst.

Lees de gehele recensie: Recensie Judas, Astrid Holleeder

Quote uit de recensie Dagboek van een Getuige, Astrid Holleeder

Wendy: Tijdens het lezen voelde ik een woede opkomen. Waarom worden deze vrouwen niet beter beschermd?

Zijn regels dan echt belangrijker dan de veiligheid van iemand? Ik kreeg door dit boek een nóg grotere hekel aan de bureaucratie.

Iedere leek kan zien dat dit zo niet kan, maar nee, regeltjes!

Lees de gehele recensie: Recensie Dagboek van een getuige, Astrid Holleeder

Heb jij deze twee autobiografische boeken al gelezen? En zo ja, wat voor gevoel overheerste bij jou na het lezen van deze boeken?

Barbara (44) is de eigenaresse van Onlybyme. Onlybyme is een vanuit een schrijfpassie begonnen uit de hand gelopen hobby, die ik niet meer weg wil denken uit mijn leven.

Eén reactie

  • Sandy van der Kolk

    ‘Judas’ heb ik al gelezen en ik vond het zo bizar!! Je weet wel dat dit soort dingen voorkomen in Nederland maar om het zo op papier te zien staan…. Ik had het boek ook heel snel uit. Het tweede boek wil ik ook nog lezen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *