Een uur later… mis jij dat uur?

Hier iemand die altijd enorm moet wennen aan de klokwijzigingen in de lente en herfst. Nu valt de Lente nog wel iets mee, maar de Herfst is hier een ware ramp. Ik merk gewoon dat heel mijn interne huishouding van slag is…

een uur later

Een uur later ‘ineens’, elke lente weer…

Ditmaal hoop ik dat ik door het rustige wakker worden op Paaszondag, het uurtje stiekem verdwijnt, zonder erg. Maar waarschijnlijk komt deze de komende week nog geregeld als een gemis om de hoek kijken. Het ‘voelt’ immers als vroeger dan de klok toch echt verteld. En niet alleen ik ervaar dit, ook kleuterlief.

Toch gaan we vol goede moed er weer mee om en genieten van de langere dagen en vooral langere avonden. Nu nog het heerlijke lenteachtige weer erbij en het feest is compleet.

De parasol is al in huis, het tafelkleed gekocht, de tuinset staat al buiten zelfs. Het enige wat nog nodig is, is de mooie zon, met zijn krachtige stralen. Kom maar op! En dat uurtje dat ik nu deze week mis, is volgende week alweer bijna vergeten. Gelukkig wennen we uiteindelijk overal aan!

Een weekje ‘last’ is hier dus wel aanwezig in de ochtend omdat voor mijn gevoel de dag wel akelig vroeg begint.(Enige voordeel is dat mijn altijd vroege dochter er een weekje iets langer over doet om weer naar de nieuwe 6 uur om te schakelen.) De rest van de dag, volgen de maaltijden gevoelsmatig wat vroeg op elkaar, maar het vroeger naar bed is vaak dan wel weer welkom. Kortom, even een weekje van slag en dan heerlijk genieten van de langere dagen, want de voordelen zie ik zeker wel van de zomertijd.

Overigens kan het verzetten van de klok wel erg leuke gesprekken opleveren met je kinderen. Een half jaar geleden, bespraken we: Hoe leg je Wintertijd uit aan een kleuter?

Heb jij veel last van de klokwijzigingen twee maal per jaar? Of merk je er amper iets van?

Comments

 1. Marjolijn says:

  Ik heb er geen last van, ook eigenlijk nooit last van gehad. Voor ik naar bed ga verzet ik alle klokken vast en als ik dan de volgende dag wakker wordt is het gewoon zo laat als de klok aangeeft.
  Zou een ramp geweest zijn toen we nog in Engeland woonde als ik hier wel last van had gehad, toen verschoven onze horloges regelmatig een uur verder (als we naar Nederland gingen), en weer een uur terug als we weer naar Engeland gingen. Zou niet goed geweest zijn als ik dan elke keer een week van slag zou zijn hihi.

  1. Barbara says:

   Nee dan had je een groot probleem gehad Marjolijn haha… al mag ik dit keer niet klagen, het scheelt veel dat de maandag geen schooldag is ditmaal!

 2. Anne says:

  Echt last heb ik er niet van. Vaak zet ik de tijd al vooruit voordat ik naar bed ga, zodat ik er vast aan kan wennen dat de tijd naar voren is gegaan en ik was tijd ‘mis’. ’s Ochtends staan dan alle klokken al goed en is in mijn systeem verder geen error. Gelukkig!

  1. Barbara says:

   Al met al valt het dit keer mee, al denk ik daar morgen met een vroege vogel in huis denk ik weer anders over haha

 3. Iris says:

  Hmm, ik merk het zelf wel hoor, om half zes totaal nog geen honger en ’s avonds niet kunnen slapen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.