Samenwerkingen/Mediakit


SAMENWERKEN

Merken en producten die passen bij de niches van Onlybyme zijn van harte welkom voor het aangaan van samenwerkingen. Graag word ik via de mail op de hoogte gebracht door het ontvangen van passende (pers)berichten. Voeg Onlybyme gerust toe aan een nieuwe perslijst indien de doelgroep en niche matcht.

Onlybyme heeft als Niches: Family, Lifestyle & Travel.

CONTACT 

Onlybyme is per mail altijd bereikbaar voor het stellen van zakelijke vragen, recensie of reviewaanvragen, samenwerkingen en mogelijkheden tot het plaatsen van advertenties.


MEDIAKIT

INHOUDSOPGAVE MEDIAKIT


STATISTIEKEN

Doelgroep

 • Gemengd publiek van jongvolwassen tot senior, via Google Analytics gemeten is totale de verdeling tussen mannelijke en vrouwelijke bezoekers gemixt, met de vrouwen wel in de overduidelijke meerderheid.
 • Het grootste gedeelte van de bezoekers heeft een leeftijd tussen de 30-55 jaar, veelal in het bezit van kinderen. Toch zijn er ook veel bezoekers van oudere leeftijd, of jongere bezoekers met of zonder kinderen die Onlybyme geregeld bezoeken.
 • Elke niche trekt zo zijn eigen soort bezoekers. 

Bezoekcijfers*

Juni 2019:

De bezoekersaantallen fluctueren.

Op het moment (juni 2020) is de website al langere tijd matig actief met het plaatsen van nieuwe artikelen en nog steeds behaald de website 5.000 unieke bezoekers (of meer) per maand, de afgelopen 6 maanden. Dit geeft aan dat de artikelen op de langere termijn bezoekers blijven ontvangen en goed zijn voor het plaatsen van backlinks die in waarde toenemen naarmate de tijd verstrijkt.

Ranking*

 • Domain Authority 25 en Page Authority 36.
 • Citation Flow 32.

Sociale kanalen*

 • Facebook 1.9 K
 • Instagram 480+
 • Twitter 350+
 • Bloglovin’ 380+
 • Pinterest 540+ volgers en standaard meer dan 1 mln. aan maandelijkse weergaven en een veelvoud aan impressies.

 

Huidige samenwerkingen

Voor de beeldvorming een selectie uit onze samenwerkingen (dit overzicht is totaal niet volledig, maar geeft de diversiteit aan):

Lifestyle

Schattige babykleertjes, Hemdvoorhem, Sascha, Zeeman, Lidl, KPN, Keukenmaxx.nl, Piet Klerkx, Galant en More, My New Art, Interhome.

Theater

Van Hoorne Entertainment, , Senf Theaterproducties, DelaMar Theater, Efteling Theater, Lidl, Zeeman, , Julianatoren, Pathé, Lumière, Kinepolis, KenmaSenf, Theater de Nieuwe Regentes, Theater De Maaspoort. 

Speelgoed/Spellen

Goliath, Ravensburger, VTech, Totum, WHITE GOBLIN GAMES, SES, MGA Entertainment.

Locaties

Het Limburgs Museum, Oorlogsmuseum Overloon, Legoland Discovery Centre en Sea Life te Oberhausen, De grotten van Han, Het Wereldpaviljoen, Liefde voor Limburg, De Efteling, Zeilschool ‘t Garijp, Theaterhotel Venlo

Events

Krea Doe beurs, Vakantiebeurs, IJsculpturenfestival, Het Charles Dickens Festival en Zandsculpturen festival te Garderen, Wintercircus. 

Boeken

Droomvallei Uitgeverij, Ambo|Anthos, Kosmos, AW Bruna, LS Amsterdam, Overamstel, Harper Collins, Xander, Querido, Novum Publishing, Mira Loves Books, Leopord, Meulenhoff, Cargo, The house of books en De bezige Bij.

 


MOGELIJKHEDEN TOT SAMENWERKEN

Het is mogelijk op verschillende manieren samen te werken met Onlybyme. Er zijn mogelijkheden tot het maken van impressies van events/persreizen/dagjes uit, reviews van producten, recensies, winacties, advertorials en reclame-uitingen in de vorm van banners of niet al te storende pop-ups. Ook combinaties zijn bespreekbaar.

Samenwerkingen zijn mogelijk op basis van barter deals, shoptegoed en/of financiële vergoeding, afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever.

Indien er sprake is van een samenwerking wordt dit in een disclaimer onderaan het bericht vermeld.

Advertorials

Advertorials worden geplaatst met 1 of meerdere linken naar de website van de opdrachtgever. Deze redactionele artikels worden door ons zelf (of door de opdrachtgever als gastblog) in unieke bewoordingen geschreven. De inhoud wordt in overleg met de opdrachtgever vastgelegd. Afhankelijk van inhoudelijke wensen van de opdrachtgever wordt er een prijs overeengekomen.

Boekrecensies

Recensies van boeken worden veelal op basis van barter deals (een boek voor een recensie) door ons verricht. Boeken met winacties hebben voorrang in behandeling op boeken met enkel een recensie-exemplaar.

Auteurs willen soms graag naast een recensie op onze website ook recensies op plaatsen zoals bol.com en hebban.nl. Daar Onlybyme graag alle partijen gelijk behandeld gaan we niet op deze verzoeken in. Het verzoek komt immers enkel wanneer de recensie positief uitvalt en we willen geen ‘sterren weggeven’ op deze wijze.

Impressies Events, Persreizen en dagtrips

Onlybyme bezoekt graag events, pretparken, theatervoorstellingen, films, musea, vakantielocaties etc. voor het maken van impressies. Dit kan uit eigen beweging (zonder samenwerking) of op uitnodiging. Indien het in de agenda inpasbaar is, wordt geprobeerd aanwezig te zijn.

Uitnodigingen voor (pers)events/reizen ontvang ik graag per mail: info@onlybyme.nl.

Reclame-uitingen

Er kan op Onlybyme reclame worden gemaakt tegen een financiële vergoeding. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van de soort van reclame-uiting, de plaats op de site en doorlooptijd.

Reviews producten

Nieuwe producten uit laten proberen door bloggers en daarna op persoonlijke wijze laten verwoorden is een nieuwe goed werkende vorm van marketing. De lezers van Onlybyme zijn gewend een eerlijk ervaringsverhaal te krijgen voorgeschoteld. Indien een preview van de review gewenst is, dient dit door de opdrachtgever vooraf te worden aangegeven.

Het is altijd mogelijk om producten rechtstreeks naar Onlybyme op te sturen. Onlybyme voelt zich echter niet verplicht altijd sociaal aandacht te besteden aan toegestuurde producten. Indien deze niet passend worden geacht. Wel zal er indien mogelijk en passend op enige wijze aandacht aan worden besteed. De vorm en wijze wordt daarbij door Onlybyme zelf bepaald.

Winacties

Op Onlybyme worden winacties zeer goed ontvangen door de lezers. Het is een manier om een review, recensie of impressie extra onder de aandacht te brengen op diverse sociale kanalen en daarmee een veel groter bereik te genereren. Een winactie kan ook op advertorial basis worden ingezet.

Winacties lopen op Onlybyme normaal gesproken minimaal 1 kalenderweek en eindigen op zondagavond middernacht. Soms wordt hier door de aard van de winactie vanaf geweken en dat wordt dan duidelijk in de deelname voorwaarden vermeld. De uitslag wordt altijd eens per maand via de Facebookpagina van Onlybyme bekend gemaakt.


 


VOORWAARDEN***

 • Onlybyme hanteert een eigen huisstijl waar in principe zelden vanaf wordt geweken.
 • Reviews worden altijd met een persoonlijke benadering geschreven en bevatten de persoonlijke mening van degene die het product en/of dienst beschrijft.
 • Artikels bevatten minimaal 300 woorden. Dit is slechts een minimum en het gemiddelde aantal woorden ligt veel hoger (boven de 700). Het ligt daarbij aan het soort samenwerking. Indien mogelijk worden er tevens persoonlijk gemaakte foto’s toegevoegd.
 • Om een optimaal resultaat te bereiken in de zoekmachines wordt er bij het schrijven van alle artikels rekening gehouden met SEO. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een SEO-plugin.
 • In een artikel wordt standaard een link naar de opdrachtgever geplaatst. Hier kan in overleg van worden afgeweken.
 • Alle artikels bevatten unieke content. Wel is het mogelijk informatie vooraf aan te leveren die in die unieke content kan worden verwerkt, afhankelijk van het soort samenwerking.
 • Reviews, recensies en impressies verwoorden de waarheid. Niets is perfect dus een kritische noot wordt geregeld toegevoegd. 
 • Previews worden enkel op verzoek getoond aan de opdrachtgever. Mocht een product en of dienst totaal niet aan de verwachting voldoen en een publicatie mogelijk schade berokkenen aan de opdrachtgevende partij, dan kan in overleg worden afgezien van plaatsing.
 • Onlybyme werkt volgens de Sociale Media Code en vermeldt onder de artikels in een disclaimer dat er sprake van een samenwerking.
 • De artikels blijven minimaal 1 kalenderjaar online staan. Linken kunnen daarna zonder opgave aan de opdrachtgever worden verwijderd.
 • Winacties hebben een standaard doorlooptijd van minimaal 1 week. Hier kan in overleg van worden afgeweken.
 • Bij recensies wordt de persoonlijke mening van de recensent betrokken. Onlybyme hanteert bewust een eigen huisstijl om een andere manier van beleving over te brengen op de lezers. Dit houdt niet in dat we standaard een product aanprijzen. Het product worden naar smaak van de recensent geselecteerd, dus de verwachting is vooraf positief.
 • Artikels worden verspreid via een of meerdere sociale kanalen van Onlybyme: Facebook, Twitter, Pinterest en Bloglovin’. Indien passend bij de soort samenwerking is ook Instagram mogelijk.
 • Indien de overeengekomen betaling van de samenwerking niet binnen de betalingstermijn geschied, behoudt Onlybyme zich het recht voor om het artikel te verwijderen of extra kosten in rekening te brengen voor het sturen van herinneringen en aanmaningen.
 • Onlybyme dient zelf achter de samenwerking te staan en behoudt zich het recht toe om samenwerkingsvoorstellen te weigeren.
 • Producten mogen vrijblijvend naar Onlybyme per post worden toegestuurd. Hierbij beoordeelt Onlybyme naar alle redelijkheid de passendheid voor deze website en zal er indien mogelijk passend aandacht aan worden geschonken. Dit naar verhouding van het product en passendheid, aangezien er geen verdere afspraken omtrent samenwerking zijn gemaakt.

Adresgegevens: Onlybyme, Ingmar Bergmanpark 20, 6515LD Nijmegen, Nederland.

Noten

* Deze gegevens worden regelmatig bijgewerkt, maar check voor de laatste stand altijd de sociale kanalen zelf.

**De opsomming aan lopende samenwerkingen is niet compleet, maar geeft een indicatie van soorten bedrijven en organisaties.

***Met elke opdrachtgever worden in overleg de voorwaarden en vergoeding  individueel vastgesteld.