volkoren lasagne

Smaakt volkoren lasagne net zo lekker? Recept & Review

Gespot in de winkel: volkoren lasagne!

Reden voor deze lasagne liefhebster om deze versie meteen mee te nemen naar huis en te testen. Uiteraard gelijk met recept, tips en aanpassingen voor kinderen die evt. mee-eten.

Lees of het ons goed is bevallen en hoe jij dit binnen een uur op tafel zet. (De oven doet het meeste werk!)

20170914 172204 e1505403871648

Recept volkoren lasagne

Degenen die al vaker een recept van mij hebben gelezen op Onlybyme, weten dat ik houd van recepten die me weinig tijd kosten, makkelijk te bereiden zijn, niet teveel kosten en liefst ook nog erg lekker. Vandaag dus volkoren lasagne. Als liefhebster van de Italiaanse keuken ben ik zeer benieuwd! We gaan aan de slag!

Leg alles nodig voor de bereiding gereed en verwarm de oven voor op 200 graden. Houd hierbij rekening met je eigen oven, dit kan namelijk sterk afwijken. Mocht je niet precies weten wat jouw oven nodig heeft aan warmte, dan de geadviseerde temperatuur aanhouden en geregeld tijdens de bereiding even naar de oven lopen om te zien of de lasagne niet al gereed is en te donker kleurt.

Benodigdheden

volkoren lasagna

Een pak volkoren lasagna. Wij testen de variant van Knorr. Dit is overigens op totaal eigen initiatief en er is geen sprake van een samenwerking.

Op het pak staat feitelijk wat je verder nodig hebt voor het recept: gehakt, geraspte kaas, vloeibare boter/olie, melk, water en uiteraard een oven, pan en ovenschaal. 

Bereiding (met of zonder kinderversie)

Rul de gehakt. Dit kan ook zonder olie/boter, daar het gehakt ook zelf vetten bevat. Je kunt naar eigen smaak kiezen voor runder-, halfom-, of gekruide gehakt. Zelf vind ik de halfom variant het meest smaakvol en laat ik dan ook vaak de boter weg daar deze versie wat vettiger is van samenstelling.

volkoren lasagna

Gaar/wok de groenten tegelijkertijd apart op laag vuur, indien je kinderen hebt die de groenten liever nog niet eten. Bereid de saus in dat geval zonder de groenten en haal nadat de saus gereed is een deel uit de pan voor het gedeelte van de schotel dat je zonder groentes bekleed. Daarna de groenten toevoegen bij de rest en doorroeren.

volkoren lasagna

 

Zonder kinderversie: het gehakt rullen, groenten erbij, roerbakken, sauszakje erop uitstrooien en melk/water mengsel erop gieten. Geheel roeren en aan de kook brengen.

Met de saus de bodem van de ovenschaal bekleden en afwisselen met lagen lasagnebladen. Het geheel met een topping van geraspte kaas bestrooien en het ‘werk’ is gedaan. De oven doet de rest voor 35 à 40 minuten. Daarna de schaal uit de oven halen en even laten afkoelen.

volkoren lasagna

Voor jonge kinderen raad ik aan al wel hun deel op hun borden te leggen en wat uit te spreiden zodat de afkoeling sneller verloopt en het hele gezin tegelijkertijd aan tafel kan.

volkoren lasagna

Eet smakelijk!

Review volkoren lasagne

Onze persoonlijke mening:

Deze lasagne testte ik samen met dochterlief (6) die het liefst wordt verblijd met de kant en klare lasagne bakjes uit de supermarkt. Hetgeen niet veel smaak bevat en dus was de verwachting niet hoog bij haar oordeel. Helaas bevestiging, het koste behoorlijk wat overreding om haar te laten proeven, eten en ervaren. Uiteindelijk gaf ze toe dat de lasagne niet vies was, maar haar ‘eigen’ versie vele malen lekkerder. 😉

Zelf was ik het compleet oneens met haar. Deze versie is juist zeer smakelijk en hoewel ik zelf geen gezondheidsjunk ben en veelal zelden volkoren versies van producten pak, verraste deze lasagne van Knorr mij zeer positief. Het vult goed, de smaak krijgt door de volkoren bladen een verdieping. Hier dus enthousiasme!

Deze versie gaat hier dus vaker op tafel komen, ook al heeft dochterlief nog steeds liefst de in mijn ogen niet vergelijkbare versie zo uit de supermarkt.

Extra tips

  • Gebruik de aanwezige bakplaat als onderzetten voor de ovenschaal.
  • Bereid de lasagne eens met een bechamelsaus als topping. Dit is goedkoop en makkelijk zelf te maken: Besparen gaat snel met een bechamel
  • In lasagne kan feitelijk bijna alles, vervang de gehakt gerust voor zalm, combineer dit bijvoorbeeld met verse spinazie (of gehakte uit de vriezer vooraf rustig laten ontdooien). Let er bij spinazie op dat je de lasagne niet nogmaals opwarmt. Dit is kankerverwekkend.
  • Lasagne maak je met een hele ovenschaal tegelijk. Indien er iets overblijft is dit na afkoelen nog een paar dagen in afgedekte doos te bewaren in de koelkast of in te vriezen. De smaak zal iets afnemen, maar lasagne opbakken is net als bij macaroni zeker niet onaardig om eens uit te proberen! Mocht je het willen opwarmen in de magnetron, voeg een klein beetje water toe voor bevochtiging.
  • Geef kinderen eventueel verse gekookte groente als bijgerecht erbij. Broccoli is een zeer smaakvolle aanbeveling.

Heb jij de volkoren lasagne al geprobeerd? Zo ja, wat zijn jouw ervaringen? Zo nee, ga je het uitproberen?

Gerelateerde artikels:

Bekijk gerust ook andere recepten via het menu: recepten

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten