vegetarische rosti met ei

Recept vegetarische rosti met ei

Vriendlief eet vegetarisch en dus is mijn zoektocht naar vegetarische recepten begonnen. Per toeval at ik in de zomer van 2016 , vegetarische rosti met ei tijdens mijn vakantie in Duitsland. Ik nam me destijds voor het recept met een eigen draai na te maken en dat is gelukt.

vegetarische rosti met ei

Althans, het werd goed ontvangen aan tafel en beoordeeld met een dikke 8. Hij hoopt dat ik het vaker klaar maak na deze eerste poging met wat nieuwe variaties. Zelfs dochterlief, die nog in de fase zit waarin wat ze niet kent standaard ‘niet lekker’ is, tot ze ervaart (na verplicht proeven)  hoe het smaakt zei dat het best ‘ok’ is. 😉

Vegetarische rosti met ei

Ingrediënten

  • Rostirondjes
  • Eieren
  • Prei
  • Appel
  • Kaas
  • kruiden (peper/zout)

Bereiding

  1. Maak de rosti rondjes op eigen wijze klaar, het makkelijkste gaat dit met de frituurpan en let erop dat je daarna de rostirondjes goed laat uitlekken en deppen met keukenrol is aan te bevelen.
  2. Roerbak de prei gaar (gebruik hiervoor naar keuze olijfolie of vloeibare boter) en voeg de appel gerapt toe. (Voor twee volwassenen en een kind is 200 gram prei en 2 geraspte appels voldoende, evenals een zak rostirondjes. Pas de hoeveelheden naar behoefte aan.)
  3. Voeg daarna 1-3 plakken kaas toe, dit kan naar eigen smaak jonge kaas, jong belegen of belegen zijn en laat deze smelten zodat het geheel een klevend geheel gaat vormen. De meer kaas je toevoegt, hoe minder je zal ervaren van de licht zure smaak van de appel. Dit was in ons geval gewenst met een jonge eter. Varieer hiermee naar eigen smaakbeleving.
  4. Bak 4-6 eieren met dooier. Om de bovenkant gaar te krijgen, halverwege de baktijd een deksel op de pan en alles op laag vuur laten garen. Snelheid is hierbij niet het doel, maar het resultaat! Bestrooi het geheel met peper en naar wens zout.

Kinderen willen graag zien wat ze eten dus een andere manier van presenteren kan dan gewenst zijn. Mocht een onderdeel niet gewenst zijn dan wordt de rest wel met smaak opgegeten. Hier was ei en rosti duidelijk favoriet boven de prei, appel, kaas mix, al moest dochterlief toegeven dat indien je het allemaal bij elkaar eet in kleine hoeveelheden het best lekker is. Dit is voor de smaakbeleving dan ook belangrijk om alles tezamen te combineren, hoe vreemd dit wellicht ook lijkt.

vegetarische rosti met ei

Variaties vegetarische rosti met ei

Uiteraard zijn er vele variaties mogelijk door de prei appel zonder kaas te bereiden en andere kruiden, groenten en fruit toe te voegen. Laat je fantasie de vrije loop. Zelf ben ik zeker van plan andere alternatieven uit te proberen en deze bij succeservaringen in deze blog in te voegen!

Eet smakelijk! Laat je me weten hoe het recept werd ontvangen thuis op tafel?

 

Gerelateerde artikels:

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten