pepernotencake

Pepernotencake, hoe maak je dat?

Met de Sinterklaas bijna weer voor de deur is het tijd voor het maken van een lekkernij die zowel bij kinderen als volwassen goed in de smaak zal vallen: pepernotencake!

pepernotencake

Zelf maken of snel klaar?

Het mooie is, je kunt je werk zo ingewikkeld en uitgebreid maken als je zelf wilt. Maak je zelf je pepernoten, of koop je deze kant en klaar? Hetzelfde geldt voor de ingrediënten van het cakebeslag. Feitelijk is alles los verkrijgbaar. Mocht je graag met verse kruiden werken dan is wellicht de website Dekruidenbaron een interessante optie. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben daar de kruiden of specerijen op voorraad. Niet verwonderlijk met meer dan 370 soorten.

De kant en klaar versies van diverse soorten cakebeslag zijn in elke supermarkt verkrijgbaar evenals pepernoten in de maanden voor Sinterklaas. Ook het kopen van speculaaskruiden is geen ingewikkelde aangelegenheid.

Hoe maak je pepernotencake?

  • Bereid het beslag van de cake op normale wijze zoals je gewend bent.
  • Voeg een theelepel speculaaskruiden toe aan dit beslag en meng dit goed.
  • Voeg 200 gram aan pepernoten toe en roer deze met een spatel door het gehele beslag heen.
  • Bak de cake in een voorverwarmde oven van ongeveer 160 graden gaar in ongeveer een uur tijd. Let hierbij op de snelheid van je eigen oven en indien niet zeker, check het vorderen van de cake enkele malen. Beter een keer te vaak naar de keuken lopen dan een cake die te lang in de oven heeft doorgebracht en zijn beste smaak heeft verloren.
  • Laat de cake even afkoelen en haal deze na een aantal minuten uit het blik.

Extra toevoegingen:

  • De buitenzijde van de cake kunnen eventueel met kruidnoten en suikerglazuur worden versierd. Ook het toevoegen van een chocola laagje is goed mogelijk. Dit kan zelfs in de cake worden toegevoegd door halverwege het vullen van de cakevorm brokken chocolade toe te voegen in het beslag. Neem bij voorkeur pure chocola om een te zoet geheel tegen te gaan.

EET SMAKELIJK!!!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten