P9110264b

Macaroni met champignonsaus (snel klaar recept)

Heb jij met warm weer ook altijd last om goed te blijven eten?

Het recept macaroni met champignonsaus gaat er geheid makkelijk in bij het gehele gezin!

Deze week speciaal voor de aanhoudende warme dagen in september nog een snel & makkelijk recept.

Wendy: In de vorige blog heb je kunnen lezen hoe makkelijk je kan besparen door zelf je bechamelsaus te maken. Ik hoop dat het oefenen een beetje ging want in dit recept wordt ook de bechamel gebruikt.

Macaroni met champignonsaus – eindresultaat

macaroni met champignonsaus
©Onlybyme.nl

Benodigdheden:

  • Kook water en doe er de bouillonblokjes bij, ongeveer 1 blokje op een halve liter water.
  • Doe hier de gesneden champignons bij zodat ze kunnen garen, dat gaat in de saus moeilijker i.v.m. aanbranden.
  • Het gehakt kan je rul bakken, dat is sneller dan balletjes draaien maar dat is net waar je voorkeur naar uitgaat. (Indien je balletjes wilt, kan je die gewoon bij de champignons in de pan doen. Zodra gehaktballetjes in de pan gaan, zullen ze naar de bodem zakken. Als ze gaar zijn komen ze boven drijven.)
  • Als dit klaar is, kan je het gerust even in de pan laten zitten zonder hittebron zodat je door kan met de rest.
  • Snipper de ui en voeg hem eventueel nu nog toe aan de bouillon zodat hij wat zachter wordt. (Je kan hem ook later aan de saus toevoegen als je het liever knapperig hebt.)
  • Kook de macaroni volgens de verpakking.
  • Tijdens het wachten kan je ondertussen vast met de bechamel beginnen. Voor het recept hiervan kan je kijken op de blog besparen gaat snel met een bechamel. Hierin leg ik precies uit hoe je zelf je saus kan maken.
  • Giet de inhoud van de pan bouillon in een vergiet met een bakje of pan eronder. Nu kan je de bouillon gebruiken om de bechamel op de goede dikte te brengen.
  • Voeg de champignons, het gehakt en de ui toe.
  • En dan proeven. Eventueel nog wat op smaak brengen.
  • Giet de macaroni af en het eten is klaar.

Extra tips voor het gerecht macaroni met champignonsaus

Om de maaltijd aan te vullen adviseer ik om er wat rauwkost naast te zetten op tafel. Maar je kan het ook aanvullen door appelmoes na de maaltijd. Dat eet ook altijd makkelijk weg met het warme weer. (Dit is natuurlijk niet alleen op de warme dagen lekker.)

Heb je nog saus over? Doe er meer bouillon bij en je hebt nog een heerlijk kopje soep. Of vries het in en gebruik het een andere keer.

Ga jij een keer macaroni met champignonsaus maken? Inclusief het zelf maken van de bechamel?

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten