kaasbroodje
|

Kaasbroodjes – Snel bereid en lekker!

Ideaal voor iets extra’s op zondag bij het ontbijt!

Vind je lekker eten heerlijk, maar is snelheid in de keuken ook wel eens gewenst! Voor dit recept heb je amper werktijd nodig, hooguit 5 minuten en de oven doet de rest. Daarna is het smullen maar!

kaasbroodjes

Bewust geen perfecte foto! De resultaten van de echte experts zien er altijd super uit, maar de doorsnee thuiskok zal eerder zoiets creëren, eventueel wat bruiner door na de oven stand nog even de grill aan te zetten. Zelf heb ik daar bewust niet voor gekozen, het is een persoonlijke voorkeur.

Snel bereid en lekker: wat wil je nog meer!

Waarom altijd uren in de keuken staan voor gerechten of tussendoortjes. Het kan vaak ook heel simpel, met een paar handelingen en gelijk resultaat. Nu ben ik van nature geen geweldige kokkin met de meest ingewikkelde recepten op mijn naam.  Lieve hou ik het eenvoudig, maar toch lekker en vooral makkelijk in bereiding. Niet dat ik niet kan koken en het niet graag doe, graag zelfs, als ik eters krijg die dat weten te waarderen, wil ik best af en toe de keuken in duiken. Met een kleuter die liefst ‘normaal’ wil eten en genoeg andere taken op mijn dagelijkse agenda, houd ik het graag simpel en snel.

Ditmaal een recept wat ik af en toe tussendoor bereid: eenvoudige kaasbroodjes

Meer dan bladerdeeg, plakken kaas, een mes en een oven heb je niet nodig.

  • Ontdooi de bladerdeeg in een paar minuten.
  • Rol een plakje kaas op en plaats deze in op de bladerdeeg en maak er een pakketje van.
  • Duw de uiteinden aan en leg ze op een rooster/bakvel.
  • Snij met een mes bovenop aantal strepen overdwars om wat kaas erdoor te laten komen tijdens het bereiden in de oven.
  • Ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven en eet smakelijk!

Ideaal om bijvoorbeeld op de zondag eens iets extra’s te doen, zonder lang werk te hebben en dus gewoon lekker met de rest van het gezin mee te kunnen genieten van een ontspannen zondagochtend!

Extra tips: maak er borrelhapjes van of varieer!

Laat de kaasbroodjes een beetje afkoelen en snij deze dan in kleinere hapjes. Serveer deze eventueel met lekker dipsausjes, zodra ze genoeg zijn afgekoeld om te nuttigen.

Variaties zijn makkelijk te maken. Rol een plak ham mee, varieer met soorten kaas, voeg eventueel maanzaad of kruiden toe.

 

Eet smakelijk en geniet van deze snelle warme kaasbroodjes!

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten