alternatief kaasbroodjes

Alternatief kaasbroodje, snel en makkelijk!

Een kaasbroodje, net even anders maar super eenvoudig te maken!

alternatief kaasbroodjes

Alternatief kaasbroodje

Eerder schreef ik al hoe je heel snel een kaasbroodje kunt maken. Veel goedkoper en lekkerder dan kant-en-klaar gekocht. Zelf ben ik echt geen super kok, maar dit lukt deze dame prima! Dus ook voor de beginnende kok of een niet-kok die partner even wil verwennen, maar niet durft te gaan voor een moeilijk recept. Hier een recept voor een alternatief kaasbroodje dat super eenvoudig is te maken.

Benodigdheden

  • Oven, bakpapier, blik
  • Bladerdeeg
  • Een kaasvariatie van Maaslander
  • Mes

Werkwijze

De werkwijze is totaal hetzelfde als bij het eerder geposte kaasbroodje. Ontdooi het bladerdeeg, rol het plakje kaas erin, vouw de bladerdeeg dicht. Zet bovenop een paar inkepingen met een mes en zet het geheel in de oven.

Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden (hete lucht) en bak de kaasbroodjes zoals gewenst. Zet ze eventueel onder de grill voor een knapperige bovenkant. Zelf hou ik daar niet van, dus vandaar de lichte kleur. Geen perfecte look, maar de smaak is werkelijk zalig.

Persoonlijk kan ik de Kruid & Pit, Chili, dragon en lijnzaad van Maaslander aanbevelen. Het geeft het kaasbroodje een zalige ‘bite’ die vooral volwassenen erg zal bevallen. De opgroeiende kinderen kunnen gewoon mee-eten met een gewone versie van het kaasbroodje met ‘gewone’ kaas.

alternatief kaasbroodje

Kruid & Pit van Maaslander

Alle drie de versies van Maaslander zijn verrukkelijk. Als echte kaasliefhebster is het een genot om eens wat anders dan standaard kaas te gebruiken bij de broodmaaltijden. Uiteraard kan de kaas ook in andere recepten worden gebruikt. Zelf vind ik de versie Kruid & Pit, Rucola & Fenegriek zalig voor op brood. Het geeft je eenzelfde smaak als brood met verse sla en kaas, met net een andere twist. Echt zalig!

13672234_1189207461124173_148822230_n

Soms is het gewoon een kwestie van proberen. In het ergste geval valt het tegen. Dus ik maakte een tweetal kaasbroodjes met de Kruid & Pit kaas en was zo verrukt dat ik eerlijk kan zeggen nog nooit zo’n lekker kaasbroodje te hebben gegeten, juist door de ‘bite’. Nu ben ik wel een liefhebster van wat gekruid eten. Indien je totaal niet van pittig gekruid houdt, is wellicht een andere variant beter, want de chili is uiteraard goed te traceren in de smaakbeleving.

Veel plezier met het maken van deze makkelijke, snelle variatie van een kaasbroodje!

Disclaimer: de Kruid & Pit versies van Maaslander zijn voor review doeleinden toegestuurd door Kroon op het Werk.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten