20190326 072028
| | |

Tot snel kleine man | CO#26

Afbeelding van slaapkamer raam in babykamer met decoratie in paasthema en tekst tot snel kleine man.

#raamdecoratie #raamtekening #hoogzwanger #zwanger #pregnant #babyroom #windowdecoration #easter #pasen #paasdecoratie #paasraamdecoratie #paasraam

Die allerlaatste dagen, geen idee hoeveel nog, maar vandaag zijn we 39 weken zwanger. Weer een weekmijlpaal. Gaan we de 40 weken volmaken deze zwangerschap?

Straks weer een afspraak in het ziekenhuis en feitelijk is uk elk moment in staat om de bevalling te (laten) beginnen. Het is letterlijk afwachten en de dagen doorkomen, rusten en rustig aan doen.

Tot snel! Nog heel even …

Vol verwachting klopt ons hart. Al weken en vanaf week 37 met luidere beat. Dan wordt immers de zwangerschap als voldragen beschouwd. Nu vandaag 39 weken en de weken nemen af tot je besluit je te melden… wat zijn we nieuwsgierig.

Gaat de bevalling snel beginnen?

Uiteraard is er geregeld een moment aanwezig dat de krampen anders zijn, de voor weeën sterker en ik de klok in de gaten houd of het ‘echte bevallen’ is begonnen. Tot op heden is dat niet het geval geweest. En gezien je nog veelvuldig beweegt in mama’s buik en de dwarsliggende houding al vanaf het begin prefereert, is er niet de verwachting dat jij daar zelf iets aan gaat wijzigen en netjes gaat indalen.

Ronddraaien is namelijk heel erg leuk en dat de buik gezellig krap wordt en je dus wat meer moet schoppen en porren om jezelf te kunnen draaien, neem jij graag voor lief kleine man! Als mama kan ik dat niet altijd even goed waarderen, zeker niet als je me helemaal misselijk maakt van alle bewegingen. Dan keert gevoelsmatig mijn maag om en komen mijn darmen er zowat uit. 😉

Dwarsliggen is heel fijn! Vind uk.

Elke controle is het een verrassing hoe je ligt. Lag je met ruim 37 weken keurig met hoofd naar beneden, afgelopen maandag was daar niets meer van te merken, en had je je favoriete dwarse houding weer aangenomen. Dat je er zo echt niet uit kan, daar ben jij je totaal niet van bewust. Toch is de kans nog groot dat je zelf besluit weer keurig te gaan liggen, misschien lig je zelfs nu al voorbeeldig…

We gaan het later vandaag weer zien. En dan is de vraag: blijf je dan ook zo liggen? Want jij hebt geen boodschap aan het feit dat je hoofd zwaarder is als de rest van je lijfje en daardoor makkelijker naar beneden duikelt. Maandag lag je hoofd immers rechtsboven, en de rest van je lijfje met de ribben deels beneden heerlijk in je eigen dwarse houding. En dat is er niet eentje hoor, maar liefst toch ergens de billen links of rechts en dan hoofd de andere kant. Vast tussen mama’s buikspieren, draaiend om je as, zodat je telkens een ander uitzicht krijgt. En waarom zou je niet blijven draaien als je dat kunt. Veel leuker toch dan vast gaan liggen. Ik begrijp het kleine man, echt!

Een natuurlijke bevalling?

Als ik het antwoord zou weten, dan zou ik dat denk delen. Helaas valt er geen peil op te trekken. Uk doet alles anders dan gemiddeld en heeft zijn eigen plannen. Mocht hij echt dwars blijven liggen dan is ingrijpen onvermijdelijk en zal er een keizersnede plaatsvinden. Maar wanneer? Dat kan immers altijd tijdens een bevalling worden besloten, of deze zich nu spontaan aandient of wordt gepland. Er is op dit moment nog niets gepland en ik hoop op een natuurlijke bevalling. Of dat dat mogelijk gaat zijn is afwachten.

Extra stress

Ik zal er niet om liegen, het draaien van uk geeft extra stress. Ik voel me letterlijk een pingpong bal en ga er vanuit dat ik nergens vanuit kan gaan. Dat geeft stress, hoezeer je dat ook probeert te kanaliseren onder de noemer: het komt zoals het komt. Vaak is tegen deze tijd wel duidelijk dat de baby goed ligt met het hoofd naar beneden en is het indalen begonnen of wacht de baby daarmee tot de bevalling zelf. Eenmaal boven de 36 weken blijven de baby’s meestal liggen in hoofdligging.

Uk is echter een uitzondering en behoort tot de paar procenten die lekker blijven draaien en ook nog een specifieke voorkeur voor een dwarsligging. Als hij al in hoofdligging ligt, dan nooit lang. Blijkbaar ligt dat in mijn buik, in zijn ogen niet ‘lekker’. Ik heb er geen verklaring voor.

Er rest me niet veel anders dan echt afwachten en ervan uit gaan dat alles op het moment zelf nog een ander plan kan krijgen. Uiteraard hoop ik dat het uiteindelijk spontaan goed komt, maar ik heb zo mijn vraagtekens. Wachten duurt lang in deze situatie.

Wordt vervolgd.

Barbara

Tot snel kleine man!

Tot snel kleine man, een persoonlijke blog over het einde van onze zwangerschap, incl. een raamdecoratie idee.
Foto toont ons slaapkamerraam in de babykamer.

#raamdecoratie #raamtekening #hoogzwanger #zwanger #pregnant #babyroom #windowdecoration #easter #pasen #paasdecoratie #paasraamdecoratie #paasraam
Raamdecoratie in onze kinderkamer – Tot snel kleine man – © Barbara Oosthoek, Onlybyme.

Eerder verschenen blogs

Andere blogs over onze zwangerschap vind je via de categorie: zwanger

Tot snel kleine man, een persoonlijke blog over het einde van onze zwangerschap, incl. een raamdecoratie idee.
Foto toont ons slaapkamerraam in de babykamer.

#raamdecoratie #raamtekening #hoogzwanger #zwanger #pregnant #babyroom #windowdecoration #easter #pasen #paasdecoratie #paasraamdecoratie #paasraam
Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten