WhatsApp Image 2019 01 21 at 15.17.28 1
|

Besparen op Babykleding – deze tips geven je houvast!

Besparen op babykleding kan heel goed. Ook op nieuwe babykleding besparen is geen probleem als je je bewust bent van de volgende tips. Ik ben altijd dol ben op uitverkoop en besparen als het om kleding gaat. Waarom zou je het volle prijskaartje betalen als je op bepaalde momenten in het jaar mega kunt besparen? Besparen op babykleding is heel goed mogelijk. Ook voor de uitzet van onze kleine uk, heb ik behoorlijk wat euro’s in eigen zak kunnen houden, puur door me niet te laten verleiden tot inpulsaankopen! (Nou ja, niet te veel dan….)

Graag deel ik je mijn aanpak en hoe jij goed geld kunt besparen!

Besparen op babykleding tips 

Bijna iedere zwangere wordt helemaal week van al die leuke zeer kleine babypakjes en houd dat je knip maar eens dicht. Zelden lukt het je om dit altijd vol te houden en gun jezelf zo’n moment samen met je partner. Maar er is een aanpak die je aan het einde van de rit echt geld bespaart.

Sta de roze wolk heel even toe…

Hier ging uiteraard na het onverwachte, maar fantastische nieuws dat we zwanger zijn de kolder even in de bol. De eerste maanden kon ik mezelf inhouden en afwachten of uk zou besluiten te blijven zitten. Maar eenmaal door het eerste trimester werd dit steeds moeilijker. Vooral toen ik voor een samenwerking al hele leuke unisex kleertjes mocht uitzoeken. Daarna werd het steeds moeilijker om niet al te beginnen aan de uitzet. (Nu begrijp ik dat je dit ‘voordeel’ enkel hebt als je een blogger bent of een groot sociaal mediakanaal bezit wat past bij het thema zwangerschap, maar geloof me, er zijn veel meer besparingen mogelijk.)

TIP 1 – begin niet te vroeg in de zwangerschap al aan de uitzet. Hoe meer maanden je dit volhoudt, hoe meer je bespaart. 😉 Want je blijft in contact komen met die geweldige kledingsetjes die gewoonweg smeken om in je uitzet te worden opgenomen.

Inventariseer wat je hebt en wat je nog dient aan te vullen

Zelf heb ik in een excelbestand alle kleding van uk benoemd (omschreven) zodat ik weet wat er in welke maat al voorradig is en wat er nog mist voor de eerste periode. Let er daarbij op als je nu aankopen doet in welk seizoen je baby wordt geboren en of je uiteindelijk de goede soort kleding hebt voor het juiste moment. Zelf heb ik daarom bewust gekozen voor neutrale kleding en het algemeen gehouden.

Nu is een pasgeboren baby altijd snel koudelijk, dus heb je allerlei soorten diktes nodig om je uk goed mee te verwarmen. Maar overdrijf daarin niet. Een paar setjes maat 50 in huis is echt genoeg. Het is zo aangeschaft als de kleine er eenmaal is en vergeet ook niet dat je waarschijnlijk nog een aantal setjes cadeau krijgt van dierbaren die jullie prille wereldbewoner komen bewonderen. (Vaak worden deze in maat 56 of 62 gegeven, dus overdrijf ook die maten niet in aantallen kleding.)

Let op de terugkerende aanbiedingen

Tip 2 – Het geldt voor meer items, maar koop rompers in de aanbieding. Zo hebben wij leuke jongensrompers gekocht die met de HEMARKT van de Hema slechts eenvierde van de normale prijs kostten. (Normale prijs 8 euro per romper. Waren afgeprijsd naar 4 euro en nu ook nog eens 2 voor de prijs van 1.) Dat tikt aan met besparing.

Uit ervaring van dochterlief(8) weet ik dat de HEMA zeer kwalitatief goede rompers heeft die een fijn draagcomfort hebben, die blijvend is na behoorlijke aantallen wasbeurten. Ik kon nu voor de kleine maatjes nog rompers vinden met lange mouwen die uk veel zal aan hebben straks. Het is vaak in begin april nog te fris om enkel korte mouwen te dragen en een romper met lange mouwen kan op een warme dag ook goed functioneren onder een slaapzak en je kleine uk toch warm genoeg houden op de armen (of beschermen tegen het lente zonnetje.)

Ook merkkleding gaat in de uitverkoop!

WhatsApp Image 2019 01 21 at 15.17.28 1Zo heb ik onlangs bij de prenatal een zomerslaapzak met bijpassende pyama’s en een los kruippakje voor in bed gekocht voor een fractie van de normale prijs.

Tip 3 – heb geduld en wees niet te snel met kopen.

  • Zomerslaapzak maat 56/62 normaal €11,99 nu €4,80.
  • 2x jongens pyama streep navyblue maat 62 normaal samen €19,98 nu € 8,00.
  • 1x jongens pyama streep off0white maat 56 normaal €9,99 nu €4,00.

Wat voor kleding geldt, geldt feitelijk ook voor de rest van de babyuitzet!

Zo hebben we inmiddels al aardig wat bij elkaar en enkel aangeschaft toen er korting werd gegeven op de betreffende producten. Zo bespaar je zonder moeite geregeld 20-40% van de aankoopprijs. Enkel moet je ‘durven afwachten’.

Tweedehands is echt niet verkeerd

Tip 4 – Niet alles hoeft nieuw te zijn! 

Onze kinderkamer heeft een bedje en commode die al gebruikt is door 5 kleine ukken. We kregen dit aangeboden. Hetzelfde geldt voor kleding die al is gedragen door kinderen van bekenden.

Ook ben ik in het verleden regelmatig goed geslaagd op marktplaats voor tweedehandskledingpartijen. Uiteraard is vaak niet alles naar je smaak of van al te frisse kwaliteit, maar je kunt echt parels vinden die haast niet van nieuw te onderscheiden zijn. Kortom: shop ook gerust tweedehands en bespaar vele euro’s!

Shoppen blijft leuk, ook als uk er is

Tip 5 – als je niet alles in grote hoeveelheden in huis hebt, is er nog wat te shoppen wanneer de baby er is.

Het is uiteraard fijn als je jezelf kan redden met een paar kledingpakjes. Kleine ukken hebben vaak meerdere pakjes per dag aan en dus is het altijd fijn als er ‘genoeg’ is, maar als je kast totaal vol ligt is er dan niets meer te shoppen en dat blijft intens leuk. Zie jij jezelf al lopen met de wandelwagen. Ik wel hoor!

Gerelateerde blogs:

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten