Zwanger en extreme vermoeidheid
| |

Zwanger en extreme vermoeidheid – Only Columns #5

Zwanger en extreme vermoeidheid
bron: pixabay

Overweldigd is het woord dat hetgeen omschrijft hoe ik me voel na alle gelukswensen van vorige week. Het doet me immens goed, zeker daar de zwangerschap tot nu toe verre van ongemerkt voorbij gaat.

(Niet iets wat je in je aankondigingsblog dat je in verwachting bent verkondigd in mijn ogen, want dankbaar en blij zijn we zeker dat we als alles goed blijft gaan we opnieuw mama en papa mogen worden, maar de zwangerschap valt me erg zwaar.)

Vandaar deze spontaan geschreven blog tussendoor – op een moment dat mijn lijf het me even toestaat achter de laptop actief te zijn – om dit te verwoorden naar jullie toe.

Tot nu toe valt de zwangerschap me erg zwaar

Het eerste trimester valt me heel erg zwaar en ik ben nog niet door de ergste weken heen helaas. De vermoeidheid verhindert momenteel het normaal functioneren dermate dat ik amper in staat ben om te bloggen en de zaken af te handelen zoals ik zelf zou willen. Ik breng per dag minimaal 12 uur op bed door en vaak meer.

De uren die ik wel op ben kan ik slechts zeer low impact iets doen. En de keuze is dan snel gemaakt tussen tijd spenderen met mijn gezin of proberen mijn Onlybyme hobby naar een hoger plan te tillen. Dit plan is er nog steeds, maar momenteel is de energie er niet om dit vorm te geven en ik ben van mening dat het dan beter is om eerlijk naar mezelf te zijn en te kijken wat wel en vooral wat niet meer realistisch haalbaar is.

Rustiger aan doen vanwege extreme vermoeidheid

Hierdoor heb ik in overleg met manlief de beslissing genomen het voorlopig rustiger aan te gaan doen. Minder opdrachten aan te nemen en vooral de focus op door deze fase heen komen staat voorop. Dit houdt in de praktijk in dat er op Onlybyme de komende tijd wel nieuwe blogs verschijnen, maar niet zoals meestal na de zomerperiode een grote toename van het aantal blogs per week.

De gezondheid van mij en de foetus gaan nu voor alles en daarna mijn gezin. Ik denk dat jullie het wel begrijpen en dat ikzelf vooral de meeste moeite heb met bekennen tegen mezelf dat hetgeen ik wil niet haalbaar is. Hoe goed de zomer dan ook mocht gaan voor Onlybyme, het is nu belangrijker dan ooit om prioriteiten voor mezelf helder te stellen en nee zeggen hoort daarbij.

Geen afscheid enkel tijdelijk rustiger aan

Wees niet bang, Onlybyme is niet weg en gaat nergens heen, maar als je zelf weet dat je nu op geen enkele wijze normaal zou kunnen gaan werken (bijv. een kantoorbaan) doordat de vermoeidheid en andere zwangerschapsverschijnselen zo heftig zijn dat je min of meer aan huis gekluisterd bent, dan is het niet realistisch ditzelfde wel van jezelf te verwachten richting Onlybyme.

Enkel is het altijd moeilijk dit bij mezelf te laten doordringen want liefst ga ik gewoon door en combineer ik ook nog graag meerdere projecten tegelijkertijd (studie, hobby, etc.). Maar hoe klein de baby-to-be nu ook nog is, ik wist werkelijk niet dat je zo vermoeid kon worden totdat je lijf letterlijk besluit dat het zo is.

Ik had wel gehoord van extreme misselijkheid en niets binnen kunnen houden met ziekenhuisopname aan toe, maar extreme vermoeidheid in deze mate was me niet bekend. Ik slaap nu echt meer uren dan mijn dochter van 7, met gemak zelfs. Het grootste deel van de tijd die ik wakker ben breng ik nog soort van hangend op de bank door met de ogen half dicht, vooral luisterend naar de omgeving.

Hetgeen ik nu ook weer ga doen na het afronden van deze blog. 😉

Nogmaals super lief en bedankt voor alle hartelijke felicitaties.

De kans dat snelle persoonlijke blogs gaan toenemen deze komende periode is dan weer wel groter (voor degenen die juist die blogs erg leuk vinden denk een pluspunt), daar ik die ‘even tussendoor’ schrijf.

Uiteraard houd ik jullie op de hoogte over de vordering van de zwangerschap en hoe het hier gaat. En zullen er gewoon blogs blijven verschijnen zoveel als mogelijk zonder beloftes.

Lieve groet,

Barbara

 

Gerelateerd: eerder geschreven columns.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten