book 2319957 640

Zomervakantie en nu?

Veel mensen kijken uit naar de zomervakantie!

Velen hebben hard gewerkt voor een paar weken vrij, gezinnen merken aan hun (jonge) kinderen, al weken, dat ze toe zijn aan wat rust en als ik voor mezelf mag spreken: even de wekker in de la is een zalig iets! Het is niet vanzelfsprekend dat een vakantie altijd als geweldig wordt ervaren. Je lijf (en geest) zijn gewend aan regelmaat en nu is er ineens chaos…, kortom is het wel verstandig om alle patronen zomaar los te laten?

Daar ik geen deskundige ben zou ik uiteraard nu een hele studie kunnen gaan opzetten, maar met mijn hoofd in al vakantiemodus, voor nu houd ik het eens op een persoonlijke blog over de zomervakantie die hier vanmiddag begint… althans dochterlief (6) krijgt vanmiddag zomervakantie. 

sunglasses 384567 640

We zijn er aan toe!

Ja het is even geleden maar hier dan toch weer eens een persoonlijke blog. Dit was niet zo gepland maar soms lopen zaken zoals ze lopen. Door de groei van Onlybyme, het tijdelijk wegvallen van een van de krachten achter Onlybyme (gelukkig is ze weer helemaal terug nu), was het vooral doen wat gedaan moest worden, zo goed al kon en kwam het lekker even vrijuit bloggen onder druk te staan. Nu zo net voor de vakantie officieel losbarst kan ik de verleiding niet weerstaan om toch ‘even’ wat persoonlijke regels weg te tikken en dadelijk zonder veel redactie (negeer de fouten 😉 ) hoppa online!

Hebben we plannen?

Ja! Dametje is deze zomer een bofkont er zitten wat leuke dingen in de planning. Onder andere een week kamperen en het bezoeken van leuke (pret)parken die voor veel vermaak zullen gaan zorgen. Deze website is als persoonlijke blog begonnen en liefst zou ik weer dagelijks een persoonlijke krabbel hier achterlaten, toch ben ik zo realistisch om te weten dat dat niet zal lukken. Deze zomer ga ik wel en poging wagen geregeld iets persoonlijks hier te posten. Wat verslaglegging, impressies van onze zomerse ervaringen of gewoon wat er in mijn bovenkamer ontstaat.

Zo ook deze blog, gewoon spontaan ontstaan uit een directe behoefte. Puur voor wie het ziet en leest zonder enige partij die er belang bij heeft, behalve dan mijn geest die even geniet van schrijven… Zo meteen naar school, de ouders zijn welkom, worden bedankt voor hun inzet en daarna een afsluiting van het schooljaar door alle kinderen. Uiteraard ben ik erbij om mijn kleuter die in ‘looks’ allang geen kleuter meer is, officieel kleuter-af te zien worden. Zooo trots is ze dat ze naar groep 3 mag, vol enthousiasme kwam ze van de week terug na haar doorschuifmiddag waar ze al heel even in de volgende klas mocht zitten. Zelfs achter een eigen tafeltje en dat ze daar heel veel ging leren.

Tijd vliegt

Nu al 6,5 jaar, jeetje, wat vliegen de jaren, wat is ze al een heerlijke wijsneus met hele logische gedachten en toch nog de totale onschuld van een kind. Kon ik haar zo maar heel even houden, al is elke leeftijd tot nu toe een geweldig moment geweest om te ervaren! Het ouderschap is soms best pittig, maar onvergetelijk mooi en bijzonder!

Een van de mooiste gesprekken van dit jaar:

We hadden een gesprek waarin ik aangaf dat alle mensen blote billen hebben… Riana reageerde heel adrem:

“Nee hoor! In de buik begint het met een oogje hoor mama. Niet met blote billen!”

Bij navraag hoe ze dat wist kwam de aap uit de mouw, een YouTube filmpje. Het begon volgens haar echt met een oogje. Dus ik vroeg hoe dat oogje daar dan kwam.

“Dat is er ineens mama als de mama besluit dat ze een baby wil. “

 

Ook het corrigeren in de auto van oma zal ik niet snel vergeten! Ze sprak oma over de telefoon en die gaf aan dat mama haar hoofd kwijt was. Zegt Riana:

“Oma dat is niet juist! Mama is haar geheugen kwijt!”

zomervakantie

Vakantie! De vakantiemodus aan!

In ieder geval is het doel om zo min mogelijk tijd per dag aan dingen te besteden die ‘moeten’ en zoveel mogelijk aan zaken die ‘mogen’ en de wekker gaat hier echt een tijdje de la in… Eens wakker worden omdat mijn ogen vanzelf open gaan lijkt me zalig. Of dochterlief daar ook aan wil meewerken dit jaar, moeten we nog even afwachten!

Ook al is het (heb ik gelezen) beter om een soort van regelmaat aan te houden, hier is er wel enige regelmaat, maar de tijd kan best een klein beetje worden losgelaten, vind ik. De druk op dat alles snel snel in het rooster moet hele dagen lang, mag van mij even in de ijskast. Standje relaxen staat bovenaan, tussendoor uiteraard dingen ondernemen (en wat vandaag niet lukt, morgen een nieuwe dag), boeken verslinden, en zo veel als mogelijk genieten van de kleine dingen. Ik heb er zin in! Dametje ook!

Dus laat maar komen, we tellen de minuten af nu… nog 2 uurtjes te gaan…

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten