Zomer in het land! Einde blogseizoen?

Het is dan nu toch echt zover… een zomerse dag. Begon de zomer voor mijn gevoel goed fout maandag met regen, regen en nog eens regen. Vandaag doet de zomer goed zijn best. De afgelopen dagen liep de temperatuur al op en nu met 26 graden op de teller is het hier in het Brabantse land aangenaam vertoeven.

strand in nederland

Hittegolf

Als ik de berichten mag geloven gaan we een hittegolf tegemoet! Morgen een ‘heuse’ dip naar de 23 graden en daarna een week lang boven de 25 graden met meerdere dagen boven de 30. Sommige mensen staan al te jubelen, verlaten blogland tijdelijk en storten zich op de strandbedjes aan zee (indien ze niet noodgedwongen moeten werken) of een plaatselijke waterplas. Zonnebrand zal niet aan te slepen zijn in de winkels naar verwachting de komende week. En wat gedacht van de ijsco’s en ijsblokjes (voor de luie mensen onder ons). Wedden dat meer dan de helft van de Nederlanders komende week aan de barbecue gaat? Ik niet, ben zelf niet zo van het vuurtje stoken en daar het vlees op bereiden, en ook mijn woonsituatie laat het niet toe. Maar wedden dat de supermarkten van de week leegstromen met allemaal barbecue producten.

Last van de warmte

Zelf behoor ik tot de groep mensen die lijdzaam opzien tegen de warmte. Boven de 25 graden functioneer ik op de één of andere manier niet echt meer. Zodra ik ook maar iets onderneem, zweet ik als een Otter (zweet een otter eigenlijk veel?) en verder is alle fut er al snel uit, zeker bij tropische temperaturen. Het vochtgehalte is echt het probleem. Het staat garant voor slechte nachten, continu hoofdpijn en het gevoel me wel eens beter te hebben gevoeld. En als het nou langzaam kwam en lang aanhield, maar in Nederland is het meestal van het abrupte met snelle wisselingen in de temperatuur. Dus echt tijd om eraan te ‘wennen’ heb ik ook meestal niet.

We zullen wel zien wat voor zomer we krijgen. Niets zo onvoorspelbaar als het weer. De eerste scholen hebben geloof ik al snel vakantie. Dochterlief mag nog 3 weekjes, en mama ook op de stageschool. Dat wordt rustig aan doen denk ik, pappen en nathouden.

Zomer in blogland

Zelf merk ik al wel dat met mooie dagen het stiller is in blogland! Ik denk ook een logisch fenomeen. Waarom immers uren in blogland vertoeven, als er een heerlijke tuin op je wacht of iets anders leuks om te ondernemen in aangename temperaturen.

Zelf zal ik, waarschijnlijk, op enkele dagen na, wel gewoon actief blijven bloggen. Ik ben er niet de persoon voor om hele dagen buiten te vertoeven, en zeker niet in de zon. Categorie rode tomaat is binnen een dag van toepassing op deze dame. Uiteraard zal ik met dochterlief wel e.e.a. ondernemen, maar liefst toekijkend vanuit de schaduw. Dochterlief heeft wel een iets bruinere huid van papa gekregen, maar ook zij kan net als mama niet tegen de warmte. Warme dagen staan hier garant voor veel gejengel.

Ik gun eenieder een mooie zomer, enkel voor mij is 22, 23 graden prima. Helaas kan je geen bestelling doen, anders had ik bij deze er eentje geplaatst.

Ben jij een echte zonaanbidder die liefst hele dagen ligt te bakken? Of ook categorie rode tomaat?

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten