Zo kcik je eenvoudig af van de Cola Light
|

Zo kick je eenvoudiger af van Cola Light!

Hier een ervaringsdeskundige die jarenlang meerdere flessen Cola Light per dag weg dronk. Ik weet dat dit niet goed is, en wist dit uiteraard ook toen ik dit deed. En ik ben al eerder afgekickt van de Cola Light en weet hoe een hel dat kan zijn. Tot ik iets heb ontdekt wat werkelijk helpt.

Zo kcik je eenvoudig af van de Cola Light

Langere tijd dacht ik dat alle soorten Cola hetzelfde afkick probleem zouden geven, maar dit blijkt niet waar. Na eerder afkicken ben ik tijden geleden toch weer gevallen voor het verslavende goedje. Het is gewoon lekker.

Toen de versie Cola Zero op de markt verscheen, ben ik overgestapt. Ik dacht destijds dat deze versie de minst schadelijke was. Daarbij vind ik (voor mij de grootste reden om over te stappen) de smaak van Cola Zero lekkerder dan van de Cola Light. Nu drink ik in wisselende hoeveelheden cola zero. Soms 1 glas per dag, soms meer, soms zelfs geen cola.

Recent was de Cola Zero thuis op en besloot ik dat ik best even zonder cola kon (lees: langer dan gemiddeld 1 dag) en ik maakte me op voor behoorlijk ontwenningsverschijnselen.

(Lees daar meer over in de blog over afkicken van de Cola Light) Ik weet namelijk best dat Cola niet de meest gezonde keuze is om te drinken. Eerder zocht ik uit wat er nu precies zo slecht is aan Cola en ik schrok zelf best van de feiten. Bewust daarom drink ik niet meer de grote hoeveelheden Cola Zero als voorheen Cola Light.

Enkel na een dag geen cola bleven de verwachtte afkickverschijnselen uit….

Zo kick je eenvoudiger af

Vraag me niet wat het is, waardoor het afkicken van Cola Zero nu zoveel makkelijker gaat, maar het heeft duidelijk met de samenstelling van beide versies Cola te maken. Ik ben een ervaringsdeskundige die dit uit ervaring te weten is gekomen. (Dit is dus niet wetenschappelijk vastgesteld en het kan zijn dat dit bij een andere persoon heel anders uitpakt.)

De oplossing is eenvoudig: Vervang als je wilt afkicken van de Cola light, deze eerst een tijdje voor de Cola Zero versie!

Cola Zero geeft namelijk veel minder afkickverschijnsels. Zonder veel problemen kan ik nu de cola Zero (als ik deze even ben zat gedronken) laten staan zonder dagen gruwelijke hoofdpijn. Ook bemerk ik dat ik niet steeds meer van het goedje ga drinken. En maar moeilijk weer kan minderen. Soms drink ik een hele fles weg in een paar uur tijd, dan weer veel minder, soms zelfs een dag helemaal niet. En dit alles zonder echt veel gevolgen.

Ik weet nog steeds niet precies wat het nu precies is, waardoor ik nu wel zelf in controle ben van het wel of niet drinken van Cola Zero, maar het is duidelijk in mijn geval minder verslavend. En dan bedoel ik verslavend in de zin dat ik niet steeds meer Cola wil drinken en ook geen afkickverschijnsels ervaar als ik wil minderen of helemaal stoppen.

Hopelijk helpt het jou

Wellicht kan mijn ervaring anderen helpen om van hun Cola verslaving af te komen. Bij mij is het nu in ieder geval stukken makkelijker geworden om de Cola te laten staan. Het is nu puur een keuze het wel of niet te drinken in kleine of grotere hoeveelheden. Geen gevolgen meer die me totaal uit het veld slaan bij het stoppen. Zalig! Hopelijk hebben meer mensen deze ervaring en ben ik niet de enige bofkont!

Succes met uitproberen!

Disclaimer: deze blog is een ervaringsverhaal. Er kunnen geen rechten aan ontleent worden of medische conclusies. Wat voor mij werkt, hoeft niet voor iedereen te werken. Het is gedeeld om mogelijk anderen te helpen bij het stoppen/minderen van het drinken van Cola vanwege de ongezonde bestandsdelen van Cola. Raadpleeg professionele hulp indien het je niet lukt zelfstandig te minderen/stoppen. Succes!


Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten