|

Zó ben je gelijk klaarwakker!

Wat een normale maandagochtend moest zijn!

Ken je dat? Het maandagochtendgevoel. Ik heb dat gevoel elke ochtend. Niet uit bed kunnen komen en ‘s morgens ben ik nog niet helemaal op dreef. Maar vanmorgen kreeg iemand het voor elkaar om me in 1 zin klaarwakker te krijgen.

Naast de supermarkt

Elke ochtend vanaf een uur of 7 komen er vrachtwagens naast ons huis om te laden en te lossen voor de supermarkt, waar wij naast wonen. De eerste weken was het wel wennen, maar nu slapen we gewoon door het geluid heen. Zo ook vanmorgen al moesten we wel op tijd opstaan, omdat iedereen weer naar school en naar het werk moest. Ik zat aan de eettafel met Quinty, Patrick was al naar z’n werk en de jongens waren boven, toen we een heel raar krakend geluid hoorden. Het leek even of het heel hard waaide en de schuifpui van glas helemaal strak kwam te staan. Maar er stond geen wind.

Klaarwakker

Het duurde maar een seconde of twee en toen was het weg. We vonden het wel raar, maar gingen toch weer verder met ons gesprekje. Tien minuten later ging de deurbel. Om tien voor acht. Wie belt er om die tijd aan op een maandagochtend? Dacht ik nog. Door het glas van de voordeur zag ik een man staan en toen ik openmaakte zei hij, ‘Goedemorgen, ik heb per ongeluk uw muur geraakt met de vrachtwagen.‘ Nou geloof mij, dan ben je in 1 keer wakker. Ik besefte me ook ineens hoe ik dus de deur open had gemaakt, mijn haren nog niet gekamd en op mijn paars met witte Crocs (want die zitten zo lekker!).

‘Oh, nee. Is er veel schade?’
‘De muur is kapot.’
‘Ik loop wel even mee om te kijken.’

klaarwakkerklaarwakker

Ik trok mijn jas van de kapstok en liep met hem mee de hoek om. Meteen zag ik inderdaad dat de muur tussen de oprit en de laadruimte van de supermarkt deels ontzet was. Ik liep door, want die muur staat tegen de garage. Gelukkig, die was nog heel. We hadden de garage de afgelopen maand helemaal ingericht en opgeknapt dus dat zou wel heel zuur zijn. Gelukkig zo te zien geen schade aan de garage. Maar nog niet te hard juichen, want je weet maar nooit. Als de schuifpui er al op reageerde is het maar afwachten wat de totale schade blijkt te zijn. Er zal zeker nog door een expert naar gekeken moeten worden.

Afhandeling

De man had geen schadeformulier in zijn wagen liggen, maar gelukkig hadden wij er nog liggen. Hij zou eerst de wagen verder gaan lossen en dan terugkomen om het formulier in te vullen. Mooi, dacht ik, dan kan ik me in die tijd even opfrissen en de kinderen naar school sturen. Die stonden inmiddels ook al bij ons buiten om te kijken, wat er aan de hand was. Het is natuurlijk ook een hele gebeurtenis als er een vrachtwagen tegen je muur rijdt.
Een half uurtje later waren de kinderen naar school, met de vraag of ze het op school mochten vertellen. Ja natuurlijk mag dat, het is tóch zo. Ik had me opgefrist en het formulier klaargelegd.

De chauffeur vond het heel erg voor ons, dat hij dit veroorzaakt had. Maar dat wimpelde ik weg. Het is een hele moeilijke draai, die ze hier moeten maken en dan nog achteruit ook. Ik zie ze af en toe bezig en dat dwingt gewoon respect af, want ik zou dat met mijn auto nog niet voor elkaar krijgen en zij doen dat met een vrachtwagen. Dus dat zei ik hem ook. Ik heb er echt alle begrip voor en ik vind het voor de chauffeur het ergst. De schade bij ons wordt wel gerepareerd, dat is alleen maar lastig. Maar ik hoop echt van harte, dat deze man geen problemen krijgt met zijn baas. Het is gewoon een ontzettend lastige draai en dan is het nog maandagochtend ook. Het ultieme maandagochtendgevoel is hier vanmorgen tot uiting gekomen.

Was jij ook wel eens ineens klaar wakker door een voorval? Deel het gerust!

Volg je Onlybyme al via Facebook, Bloglovin‘, Twitter of Instagram?

Leuk dat je “Zó ben je gelijk klaarwakker!” heb gelezen!

Reacties zijn altijd welkom!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten