Wissel jij ook vaak van mobiele achtergrond? Overweeg deze alternatieven!

We mogen best wel eens vaker onze mobiele achtergrond veranderen. Uiteraard staan onze kinderen (of huisdieren) garant voor de mooiste herinneringen die je graag ziet als je je telefoon opent, maar het is soms ook leuk en vooral hilarisch om eens juist iets anders te kiezen.

Barbara: Heel eerlijk, mijn kinderen staat echt heel vaak op de achtergrond. Onze snel veranderende kleine man van nu 5 maanden oud wordt veelvuldig met de camera vastgelegd.

Toch is er ook hier soms behoefte aan iets anders. Graag dan iets om bij te (glim)lachen of zelfs te denken: ‘Inderdaad, zo is het!’ Een gevoel dat herkenning of een herinnering oproept. Alternatieve hilarische achtergronden

Er zijn veel meer mogelijkheden om je telefoon tijdelijk te voorzien van een wisselende achtergrond, dan uit je eigen voorraad foto’s van je kinderen, gezin of huisdieren.

Zoek eens inspiratie op Pinterest!

Pinterest een onuitputtelijke bron voor achtergronden. Zoek eens op quotes, tekeningen, doodles, lettering of handwriting. Gegarandeerd dat je daar mega veel leuke, hilarische dingen voorbij ziet komen.

Maak zelf je eigen achtergrondafbeeldingen

Canva is echt een heel makkelijk (gratis tot op bepaalde hoogte) programma om te gebruiken om zelf achtergrondafbeeldingen te maken voor je mobiele telefoon. Het hoeven geen hoogvliegers te zijn op het gebied van grafische kunsten. Denk eens aan teksten die je heb gevonden op Pinterest die je iets zeggen. De inhoud daarvan is voor iedereen weer anders. Maar ikzelf kan soms behoefte hebben aan herkenning in woorden of beeld van situaties.

Gebruik je eigen leven als inspiratie!

Hoe lief ik mijn overige gezinsleden ook vind, soms baal ik stevig. (Ik denk dat veel mama’s zich daar vast in herkennen. 😉 )

Zo heeft onze kitten Gijs (blog over hem volgt spoedig) vanmorgen mijn muis ‘opgegeten‘ van de laptop. Ik was aan het werk en ineens deed mijn cursor het niet meer. Ra, ra hoe is dat mogelijk als de muis ineens niet meer verbonden blijkt aan de laptop. Geloof me, ik was woest en heb dit dan ook als kattig vrouwtje van Gijs aan hem duidelijk gemaakt. *grinnik*

Telefoonhoesjes als inspiratiebron

Ook telefoonhoesjes zijn een bron van inspiratie voor achtergrondafbeeldingen op je telefoon. Je kunt uiteraard steeds van telefoonhoesje wisselen.

Sommige Huawei P30 Lite hoesjes -bijvoorbeeld de telefoonhoes hieronder- , laten mijn mondhoeken krullen.

Ik zou in staat zijn deze na te tekenen en de tekst en achtergrond gebruiken, of de hoes bestellen. (Mits geschikt voor mijn Samsung S10.)

Al ben ik erg blij met de saaie hoes die ik nu heb. Niet zozeer vanwege het uiterlijk, maar vanwege de magneet die erin zit. Waardoor ik mijn telefoon makkelijk op ijzeren oppervlaktes kanklikken. (Ik dwaal af….) Uiteraard zijn er ook op hoesjes gebied vele andere bronnen te vinden voor inspiratie.

Taalvouten Taalfouten

Je komt ze vast zelf ook geregeld tegen, fouten die de schrijver vast niet wilde maken, maar toch onbewust heeft achtergelaten op uitingen in winkels, aankondigingen, menu’s bij restaurants etc. Maak er een foto van en verwerk deze soms hilarische fouten tot jouw eigen nieuwe achtergrond.

Kortom: kies eens een andere soort mobiele achtergrond

Per toeval gebeurde de Kat-Muis situatie vanmorgen en heb ik deze direct beetgepakt als voorbeeld: hoe bij mij een persoonlijke achtergrond uit ons eigen leven kan ontstaan. Manlief zag hem net en vond het goed verzonnen. (Dat het echt is gebeurd, maakt het des te sterker.) Hij ging hem morgen op kantoor aan zijn collega tonen. 😉

Telefoonafbeeldingen die je direct kunt gebruiken

Voel je vrij om de Kat en Muis afbeelding en andere hieronder getoonde afbeeldingen te gebruiken als eigen mobiele achtergrond. Als je op de afbeelding klikt krijg je een grotere versie zodat je de beste kwaliteit kunt overnemen op je eigen toestel.

computermuis waarvan de kabel is doorgebeten met een overlay met tekst.


——

Voel je vrij deze afbeeldingen voor eigen doeleinden te gebruiken, met uitzondering van de bovenste afbeelding waar onze zoon op wordt afgebeeld.


Gerelateerde blogs die op Onlybyme zijn verschenen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.