20181207 155218
| | | |

Weekendje weg omgeving Eindhoven verliep niet zoals gewenst| CO#16

Weekendje weg omgeving EindhovenEen paar dagen geleden refereerde ik in de blog: Al eens naar een secret hotel geweest?, naar een nieuw weekendje weg omgeving Eindhoven, waarover ik spoedig zou schrijven. In eerste instantie wilde ik er een soort vrijwillige review van maken. Ik merkte dat ik het leuk vond om persoonlijk te schrijven over onze uitstapjes (zonder samenwerking erachter) en had me voorgenomen om over het hotel waar we zijn geweest een recensie te schrijven. Enkel liep ons weekend zo anders dan gehoopt, dat het niet eerlijk zou zijn naar het hotel in kwestie om het te reviewen.

Dus dan maken we er een persoonlijke blog van, iets wat toch ook goed voelt om te doen. En daarbij had het hotel geen blaam in het geheel, dus kan ik toch wel wat punten noemen en waarom ik er in de toekomst nog een nachtje naar toe wil om het dan wel te reviewen.

Hoe een ontspannend weekendje weg omgeving Eindhoven veranderde in ‘alles behalve’ ontspannend!

Dochterlief gaat om de twee weken een weekend naar haar vader in Noord-Brabant en wij brengen haar die kant op en haar vader brengt haar dan weer op zondag thuis. Twee weken daarvoor kwam het uiteindelijk erop neer dat haar vader op en neer had gereden en dat wilde ik dit weekend compenseren, dus we hadden – met het oog op even samen eruit en ontspannen – 2 nachten gereserveerd in hotel Golden Tulip de Jagershorst met een late checkout op zondag in Leende. (Ligt dichtbij Eindhoven.) Het idee was om dan aan het einde van de middag dochterlief weer op te halen en mee te nemen naar huis. Hoe anders het uiteindelijk liep!

20181207 155208Het begin ging goed, dus na aankomst gelijk wat foto’s van de kamer genomen…. en ons daarna gereed gemaakt om dichtbij in een mij bekend restaurant iets te eten. Het zag er binnen ook erg gezellig uit en we hadden het plan om dan zaterdag in het hotel zelf te eten.

Na het eten overviel de moeheid en besloten we terug te gaan naar het hotel en het plan om Eindhoven in te gaan uit te stellen tot later… Helaas is dat moment er niet meer gekomen.

Hondsberoerd

Rond 22 uur ‘s avonds werd ik ziek, hondsberoerd en kon ik ergens in de nacht (rond 3 uur) pas overgeven. Letterlijk alles kwam eruit tot lediging van de 12-vingere darm aan toe. Nu geef ik niet makkelijk over, maar 7 grote golven had ik nog nooit meegemaakt, zeker niet zoveel uren later. Daarna begonnen mijn darmen, alles moest eruit dat was met waterdunne diarree heel duidelijk.

Uk vond het in de buik blijkbaar ‘gezellig’ of reageerde vanuit ‘stress’ door extra te gaan bewegen. Kortom mijn nacht veranderde in een hel. Pas aan het einde van zaterdagmiddag begon ik te herstellen, al voelde ik me een vaatdoek zonder enige energie. (Het gevoel dat je hebt na een week flinke griep.)

20181208 162630

Beiden goed ziek

Toen begon vriendlief. IJskoud, koortsrillingen en dat wisselde zich de nacht van zaterdag en zondag af. We kregen van het hotel bouillon en beschuit en nieuwe thee en ik had een extra dekbed nodig daar manlief de mijne nodig had tijdens de vele rillingen. Overgeven kon hij niet dus het bleef hangen. We hebben dus feitelijk van het hotel enkel de hotelkamer gezien en kan daar heel gedetailleerd over vertellen hoe dat was. Maar dat zou niet eerlijk zijn. Op de kamer zijn immers altijd aanmerkingspunten te vinden, zo ook hier.

Al was het bad werkelijk zalig en dat hebben we dan ook meerdere malen gebruikt. Niet zozeer – zoals ik op Instagram deelde – om te ontspannen samen, maar om warm te worden of de buik wat te ontspannen.

20181207 155247

Waarom ik nogmaals hier wil overnachten?

Allereerst zag het bargedeelte dat in de avond open is en in de ochtend dient als ontbijtlocatie er fantastisch uit. Enkel hebben wij er afzonderlijk van elkaar even snel doorheen gelopen en wat te eten gehaald om mee te nemen naar de kamer en feitelijk amper van de heerlijkheden kunnen genieten, want hetgeen we aten was niet noemenswaardig te noemen.

Daarnaast zag de dinerkaart er lekker uit en hoewel niet echt het restaurant ingelopen, zag het er ook zeer sfeervol uit. Het zwembad hadden we wel bekeken door het raam heen en we zagen ook lekkere zitstoelen en ik zag mezelf daar wel even ontspannen. Ook was er een sauna bij, al was deze tijdens ons verblijf defect. Helaas hebben we het zwembad dus nog niet kunnen testen.

Graag had ik meer mooie foto’s genomen van het geheel en meer ervaringen opgedaan om een echte review te kunnen schrijven. Al was het personeel erg meedenkend en kwamen ze zelf met het idee om iets op de kamer te brengen. De bouillon smaakte dan ook heerlijk, zelfs terwijl feitelijk niets smaakte.

De kamer

Het grootste minpunt – wat je vooral merkt als je hele dagen en nachten op de hotelkamer verblijft – waren de leidingen. Je hoorde dus, doordat je door het niet lekker zijn licht sliep iedereen in de buurt van onze hotelkamer naar de wc gaan, of beter gezegd de leidingen hoorde je en daarna het geheel weer vollopen. Dat is normaal geen struikelpunt, maar wel als je je heel beroerd voelt. De kamers zijn dus niet geluidsdicht, maar dat is in veel hotels niet het geval. Toch hadden we enkel van dit aspect last en niet van pratende buren, dus verder was de isolatie wel in orde.

Daarnaast was het zitje keihard. Dus niet echt geschikt voor zitten tijdens langer verblijf op de kamer. De bureaustoel was wel goed stevig en ondersteunend. En feitelijk waren alle voorzieningen aanwezig voor een heerlijk normaal verblijf. Dus ik denk dat in normale gezondheid we werkelijk hadden genoten en dat wil ik graag eens in goede gezondheid ervaren. Het hotel verdient namelijk een volledige recensie (in mijn ogen). Dus zou het goed kunnen dat ik volgend jaar nogmaals een nachtje daar boek om de foto’s compleet te maken.

Waarom ik er nu over schrijf?

Het is meer onderdeel van deze persoonlijke blog. We hadden ons heel erg verheugd op een weekendje samen. De zwangerschap is zwaar en toch voelde ik me iets beter en had me werkelijk verheugd om even te ontspannen. Hoe anders pakte dat uit. Achteraf hadden we beter thuis kunnen blijven, maar dat ging niet, want dochterlief diende toch gebracht te worden en we hadden geboekt. Het is maar goed dat je niet alles weet van te voren. Hoe dan ook blijft overeind dat ik bemerk dat ik het leuk vind om over dit soort persoonlijke situaties te schrijven. En de CO-blogs lenen zich daar nu uitstekend voor als uitlaatklep. Persoonlijk en vaak toch ietwat informatief. Ik ben nu al benieuwd waar mijn volgende column over zal gaan. 😉

 


CO#-blogs zijn columns (CO is een afkorting van Columns Only) die worden geschreven vanuit het dagelijkse persoonlijke leven van Barbara, eigenaresse van Onlybyme. Eerdere CO#-blogs zijn terug te vinden via de Column‘categorietab’ onder Family & Lifestyle (of gebruik de hyperlink).

Eerdere hotelovernachtingen:

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten