Weekend Slagharen in de winter
|

Weekend Slagharen in de winter

We wonen nu een aantal maanden in Enschede en dan is pretpark Slagharen lekker dichtbij. Ik ben daar al eerder met dametje een paar dagen geweest in het zomerseizoen 2 jaar geleden en dit jaar zijn we afgelopen weekend in november daar geweest. Een ander seizoen, een andere leeftijd(bijna 8 jaar) en ditmaal ging vriendlief ook mee. Veel anders dan toen en leuk om over te schrijven.

Een weekend Slagharen in de winter

Het is niet zo dat Slagharen zich geheel onderdompelt in winterstijl. Geen nepsneeuw te bekennen, wel kerstbomen met lichtjes en een lichtjesparade ‘Micracle of Lights’ afsluiting aan het einde van de dag. Ook kan je schaatsen op de schaatsbaan (schaatsen te huur) en zwemmen in Aqua Mexicana. Kortom het is een leuk kort weekend (2 nachten) met genoeg vertier voor opgroeiende kinderen en actieve pretpark liefhebbers van alle leeftijden.

En, extra leuk, aangenaam geprijsd. De winter is immers niet een standaard seizoen om Slagharen te bezoeken. Het park is dan ook enkel en alleen de weekenden geopend op zaterdag en zondag. Op vrijdag kan je al vanaf 15.00 uur in het zwembad terecht en vanaf 17.00 uur op de ijsbaan.

20181117 144931

Een aangenaam verblijf in een Nevada accommodatie

Op slagharen zijn er allerlei soorten accommodaties verkrijgbaar in verschillende prijsklasses. Wij kozen voor een accommodatie dicht bij het park en met iets meer comfort gezien het seizoen. Gezien dit een spontane blog is en ikzelf niet in beste doen was  dit weekend(erg vermoeid) heb ik niet echt bewust foto’s gemaakt (ook wel eens lekker als je niet ‘moet’ om fotomateriaal te verzamelen passend bij een blog in opdracht). Vaak schrijf ik niet eens al onze spontane uitstapjes uit in een blog, moet ik wellicht vaker doen. Maar de dag heeft maar een beperkt aantal uren. Goed, ik dwaal af….

De accommodatie had goede verwarming, een volledige keuken met vaatwasser een douche en twee slaapkamers. De stijl was geheel in hout. Het gaf het gevoel in een blokhut te zitten in Finland.

Weekend Slagharen in de winter
Commodatie Nevada te Slagharen, © Barbara Oosthoek

We verbleven nog geen 30 meter lopen in het park bij de brug (voor parkkenners) die de twee delen verbindt. Links begint daar de winkelstraat en loop je richting het reuzenrad. Rechts loop je richting Aqua Mexicana en in de winter de ijsbaan. Uiteraard dekt dit de lading niet, want er is veel meer te doen in het park.

Grappig was om te zien dat dametje toch steeds weer intuïtief de verkeerde kant op liep als ze dacht dat we ergens heen gingen, een teken dat ze intens genoot zonder echt op te letten. 😉

Eten in buffetvorm

Weekend Slagharen in de winterWe kozen zelf voor een zeer luxe verblijf daar door ook ontbijtbuffet en dinerbuffet bij te boeken. Dit alles was van goede kwaliteit maar geen hoogstandje.

We hadden bij het avondeten meer afwisseling verwacht, al was er voldoende keuze voor zowel kinderen als volwassenen. Het ontbijt was goed, niet overdadig in keuze, maar zeker voldoende. (We zijn pas elders geweest waar we een mega verzorgd ontbijtbuffet kregen aangeboden en dat zit nog even in het geheugen, maar dit was echt netjes geregeld.)

 

Het attractiepark en Miracle of Lights

Al met al hebben vriendlief en dochterlief zich uitermate goed vermaakt. Doordat het in ons weekend erg guur weer was en de handschoenen geen overbodige luxe waren, was het voor mijzelf als zwangere dame niet zo aangenaam als ik me had ingebeeld vooraf. Je kon niet even lekker ergens gaan zitten zonder door en door koud te worden. Ik had bedacht me wel te vermaken met kijken naar dochterlief en onderwijl wat lezen, maar het was helaas echt te koud. Een een verwarmt buitenterras met uitzicht op meerdere attracties werd intens gemist, maar zonder zwangerschap had ik net als zij lekker in de attracties gegaan. Ik voelde me als het ware een beetje buitengesloten, al is dit niets ten nadele van het park zelf.

Vooral de combinatie van kunnen zwemmen, schaatsen en attracties maakten het voor dochterlief een waar feest. Ik had graag meer meegedaan, maar kleine uk wenste meer rusturen en dus was ik blij met het comfortable verblijf dat we hadden geboekt. Weekend Slagharen in de winter

Uiteraard hebben we onderweg naar het diner op zaterdagavond de lichtjesparade bekeken. De vingers vroren er gevoelsmatig af en dus hebben we het vuurwerk overgeslagen en zijn we eerder naar binnen gegaan om de warmte op te zoeken. Dochter ging nog even bij het raam kijken. Het was mooi zei ze.

Al met al hebben we een fijne ervaring gehad en met ons meer mensen. Het was gezellig druk, maar je kon overal wel zo goed als direct in. Ideaal denk voor gezinnen of zelfs families.

Ben jij wel eens in de wintermaanden in Slagharen geweest?

Op de website zelf is uiteraard veel informatie te vinden over de openingstijden en mogelijkheden om daar te overnachten.

Gerelateerde blog:

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten