20190524 194927 COLLAGE
| |

Wat zie jij er belachelijk goed uit! | #CO34

Heel lang heb ik de camera geschuwd. Meestal neem ik zelf de foto’s. Met vriendlief in mijn leven is dat een beetje veranderd. Hij neemt dan mijn telefoon en schiet er soms op los. (Wel hebben we de afspraak gemaakt dat ik zelf bepaal of en zo ja wat er dan van die geschoten foto’s wordt gebruikt. 😉 )

20190524 194927 COLLAGE

Zelfbeeld upgrade!

8 maart 2018 schreef ik de volgende blog om een tegengeluid te geven:

Statement: dik zijn is mooi, en zeker niet lelijk!

Ik ben tevreden met mijn uiterlijk. Al jaren geleden heb ik geaccepteerd dat ik nooit een ‘dunne den’ zal worden. Maar om eerlijk te zijn: ook ik word beïnvloed door de media en vooral door de (ver)oordelende blikken van derden. Dun is nu eenmaal het modebeeld en is daarnaast ook nog eens ongezond om dik te zijn. Ik word door de ‘massa’ betiteld als ‘niet gezond’ en dat staat voor velen gelijk aan ‘onaantrekkelijk’.

Nu denkt manlief daar heel anders over en krijg ik zelfs vanaf direct na mijn bevalling door veel mensen om ons heen te horen dat ik er ‘goed uit zie’. Tot zelfs vorige week de opmerking van een goede vriendin aan toe:

‘Wat zie jij er belachelijk goed uit’.

Er goed uit zien, geeft te denken.

Uiteraard is het leuk om te horen dat ik er goed uit zie. Iedereen doet een compliment op zijn tijd goed immers. Dat ik na de zwangerschap lichter ben qua gewicht, dan voor ik zwanger werd, verklaart denk wel iets. (ruim 10 kg lichter is denk wel te zien) Toch geeft het ook te denken:

Vinden ze me er ‘goed’ uitzien, omdat ik dunner ben? Of straal ik iets ‘goeds’ uit als kersverse mama?

Kleding maakt de man vrouw

Wat denk ik wel scheelt is dat ik probeer mijn kleding goed af te stemmen op mijn lijf. Heus niet elke dag hoor. Je hebt nu eenmaal niet elke dag tijd (en zin) om er zo goed mogelijk uit te zien. Althans ik niet. Met onze kleine man die veel energie (en tijd) vraagt, gebeurd het regelmatig dat ik zonder make-up de deur uit ga.

Vroeger zou ik het niet hebben overwogen, maar puur natuur met het haar in een snelle knot naar buiten kan prima. Het maakt het contrast met de momenten dat ik wel wat extra tijd aan mezelf besteed enkel groter. (Nu niet denken dat ik hele weken in joggingpakken rondloop hoor, zo is het zeker niet. Enkel kom ik vaak niet verder dan even snel wat mascara en een dagcrème voor ik heel snel over ga tot de verzorgende taken die ons gezin aan me vraagt. 😉 )

Kleding shoppen. Ik sla mezelf vaak over.

Wellicht voor andere mama’s een punt van herkenning. Sinds ik kinderen heb gaat mijn shopbehoefte vooral richting kleding, schoenen en andere behoeften die zij nodig hebben. Zelf vriendlief mag er soms aan geloven dat ik ‘iets’ voor hem heb geregeld. De prioriteit bij mijn eigen kledingkast leggen is er veelal niet bij. Nu heeft vriendlief erop aangedrongen toen we gingen samenwonen dat ik toch vooral eens mezelf ging ‘verwennen’ met een deels nieuwe garderobe. Enkel toen werd ik al heel snel zwanger en wist ik dit (op de gebruikelijke zwangerschapskleding na) uit te stellen.

Gedwongen shoppen: alles is te groot.

Nu na de zwangerschap moet ik wel. Feitelijk is veel wat ik voorheen droeg te wijd nu. Sterker nog, ik kan weer in de ‘normale’ confectiemaat bij bijvoorbeeld Miss Etam slagen. Iets wat heel lang niet heeft gekunnen.

Toch shop ik nog steeds graag bij Paprika*. Een plussize kledingstore vanaf maat 42 met meerdere vestigingen in Nederland(en online winkel). Dit omdat de kleding kwaliteit heeft en daardoor net iets beter valt. Ook houdt die winkel wat meer rekening met de zogenaamde probleemzones die vrouwen soms kregen. Voor elk soort figuur is er mooie kleding te vinden. Voor mij met een flinke boezem best handig, ook nu mijn kledingmaat weer richting maat 46 is gegaan. (Ik heb ook maat 52/54 aan de bovenkant aangehad. Op dit moment is dit ongeveer 46/48.)

*- Deze link bevat een affiliate link waarmee je als nieuwe klant 10 euro korting krijgt en die mij ook een ambassadeurskorting geeft. Dit kost je als nieuwe klant niets, maar geeft mij een leuk nieuw shoptegoed in wording. 😉 Er is in deze blog geen sprake van enige samenwerking met Paprika. Ik heb dit op eigen initiatief gedeeld daar ik echt heel erg tevreden ben over hun collectie en hier voor plussize vrouwen graag wat aandacht aan wil besteden.

Shoplooks de volgende stap op Only?

Wellicht vraag je je af of ik straks ook de nieuwe aankopen in beeld ga delen hier op Onlybyme. Voor nu voelt dat ‘nog’ als een brug te ver, maar ik overweeg het wel serieus. Ik ben nog steeds niet echt fan van mezelf op foto’s zien en houdt de ‘selfie’ mogelijkheid dan ook heel erg onder controle. Er worden tientallen selfies geschoten, voor er eentje wordt goedgekeurd om te delen. 😉

>>> De perfecte selfie maken doe je zo! <<<

Daar ik pretendeer tevreden te zijn over mezelf, dan zou het delen van mezelf in beeld toch ook geen probleem moeten zijn, toch? Weer voer tot nadenken erbij! Wordt vervolgd.

Tijdens mijn zwangerschap heb ik dit voor het eerst sinds langere tijd gedaan in de eerder verschenen Columns Only nummer 21: https://onlybyme.nl/lifestyle/plus-size-zwangerschap-fotos-30-weken-co21/

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten