Het was best een goed voornemen… en lukt deels…

Minder bloggen, meer lezen

Deze dagen is het ‘eindelijk’ wat langer lekker weer in Nederland, dus (bijna) iedereen is deze dagen buiten te vinden, zeker omdat het ook nog eens samenvalt met de meivakantie en veel mensen die geen meivakantie hebben wel een lang weekend vanaf Hemelvaartsdag.

Gisteren waren wij dan ook eropuit naar het Thomas Weekend in het Spoorwegmuseum, vandaag heerlijk thuis en mijn voornemen was vanmorgen dan ook: minder bloggen,  meer lezen.

Is het gelukt? Minder bloggen, meer lezen?

Het minder bloggen lukt me al heel de meivakantie best aardig…, geen streven voor 2 blogs per dag al sinds anderhalve week… wetend dat ik met vakantieweken standaard minder blog en dat accepteer. Iets wat ook niet zo erg is, want er zijn gewoon minder mensen dan normaal online actief. Geef ze eens ongelijk, vooral lekker genieten van het hebben van vakantie en zeker met heel mooi weer. Nu was het vorige week erg frisjes en deze week juist weer heel mooi, met de echte topdagen nog voor de boeg.

Dus ik blog wel (vrijwel) dagelijks, maar er ligt veel minder druk op en ik verwacht zeker geen records te verbreken. Gelukkig had ik mijn manier van bloggen al een tijdje geleden aangepast en betekenen het aantal unieke bezoekers niets meer dan wat gegevens… Een maand is voor mij goed geweest, als ik lekker mijn ding heb mogen doen, leuke samenwerkingen heb mogen uitwerken en fijne reacties terug ontvang van volgers op welke wijze dan ook.

Enkel dat meer lezen, zucht… ik zit middenin een goed boek… heb nog een aantal boeken die op mijn wachten om gelezen te worden, waaronder een aantal samenwerkingen en ik krijg het gewoon niet voor elkaar om hele dagen te lezen… Ik wil wel, maar zit in de tuin en dan is er altijd weer iets te doen. Vandaag wilde dochterlief het zwembad opgezet, dat betekende werk, want de lucht komt er echt niet vanzelf in… ook wil ik nu ik lekker buiten leef, ook wat doen aan de tuin, al zijn het maar kleine stukjes per keer, alles helpt om het uiteindelijk te maken tot wat de intentie is: een gezellig ogende tuin…

Blog ik minder, dan gaat mijn tijd naar iets anders wat aandacht behoeft, kortom, hele dagen lezen zit er gewoon niet in…. niet tot de tuin ver genoeg gereed is, de schutting richting de buren geverfd, wat meer tegels in de tuin, en ook planten… de moestuin opzetten en ga zo maar door… voor mijn gevoel nog vele uren werk en dat komt wel goed, maar gaan nu ten koste van leesuren… en als er dan straks weer een hond in ons gezin komt (volgt snel een blog over), rara… juist…

Tevreden zijn?

Misschien moet ik niet klagen… ik lees meer boeken dan velen, maar als je gewend ben een boek rustig in een dag uit te lezen, dan is het lichtelijk frustrerend te noemen dat me dat tegenwoordig niet meer lukt… maar we zijn inmiddels bij pagina 163 en nog een ruime 200 pagina’s voor de boeg. Nu, met dochterlief in bed, deze blog voor morgen bijna gereed, kan ik zo lekker weer even wegdromen… het is een boek waar ik zeker over ga schrijven en daarna wil doorgeven aan een liefhebber van thrillers.

Een andere thriller ligt al gereed voor een doorgeefactie, maar ook die wil ik heel graag zelf nog eerst lezen… daarna komt deze zo snel mogelijk online… de review is al geschreven door Wendy en die heeft tot 3 uur ‘s nachts het boek zitten uitlezen… om een indruk te geven van de kwaliteit. 😉

Er komen hoe dan ook erg leuke acties aan voor boeken en ook andere dingen, maar ik leg me er maar bij neer dat ik, zeker in vakantieweken, gewoon minder productief ben dan ‘normaal’. Daarom heet het ook vakantie!

Ben jij minder actief online tijdens vakantieweken? Of ga je stug door?

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten