WhatsApp Image 2020 08 27 at 08.43.17
| |

Wanneer begin je met de aanschaf van babykleding?

Feitelijk maak je dat helemaal zelf uit! Bij de eerste was dat bij ons al heel snel (1 setje vlak nadat we ontdekten dat we in verwachting waren), bij de tweede heb ik met bijna 20 weken via een samenwerking de eerste neutrale kleertjes aangeschaft die ik echt voor zowel jongens als meisjes heel stoer vond. Uiteraard heb ik daar over geschreven met de nodige foto’s. En nu, ditmaal met de derde heb ik bewust gewacht tot nu in mijn 23ste week.

Niet omdat het zo nodig ‘moest’, maar ik de tekst “kleine broer” in de afprijzing niet kon weerstaan bij Prenatal (geen samenwerking in deze blog). Net als de tekst “boefje” en dan kijk je even verder en vult de winkelwagen zich ‘vanzelf’. 😉 (Helaas is de kleine broer versie niet geleverd, bleek toch al weg, maar boefje hangt nu al te stralen.)

WhatsApp Image 2020 08 27 at 08.43.17
© Barbara Oosthoek

Bewust gewacht? Of?

We weten nu, sinds week 19 dat we een jongen verwachten, dus ik had al ‘los’ kunnen gaan in de shop. Wellicht is het een gevoel van ‘tijd genoeg’ geweest of ‘we hebben al behoorlijk wat neutrale kleding’. Daarnaast is natuurlijk nog een en ander van grote broer aanwezig, dus we hoeven niet ‘alles’ blanco aan te schaffen. Feitelijk was er niet echt een reden om niets te kopen, of juist om wel, nu al iets te kopen.

De zwangerschap gaat voorspoedig en dus was ook de twijfel of het goed zou gaan in de buik geen reden om (nog) niets aan te schaffen. Eerder wel de drukte van alledag en het besef dat er binnen no time van alles in huis is.

Ik voel me mega relaxt en de onzekerheid die je bij een eerste zwangerschap hebt (althans die ik had), is nu nergens meer te bekennen. Met de derde op komst is het een ervaring die ik koester en waar ik van geniet. De reden van een aanschaf nu is er dan ook echt eentje van verleiding geweest. Uitverkoop doet het nu eenmaal altijd goed, zeker als ik dan echt iets zie wat ik heel leuk vind en dan ook nog eens veel vriendelijker geprijsd. Dus ja het eerste voor ‘frummel’ is gekocht nu in de 24ste week van deze zwangerschap. Puur toeval dus.

Zwanger van de eerste: koop niet teveel!

Uiteraard begrijp ik als geen ander dat babykleertjes zoooo leuk zijn, maar mijn ervaring is dat veel van dat kleine spul amper wordt gedragen, dus koop niet teveel, zeker niet als je ook nog ‘verwacht’ veel te gaan krijgen. De maat 50 is je kleine baby zo doorheen en ook maat 56 gaat snel. Mocht je jezelf niet kunnen beheersen, kijk dan alvast wat vooruit richting maat 62 voor na de eerste 2 maanden. (Let wel op de veranderingen van het seizoen.)

En met nu een grote broer met maat 68/92 kan ik uit ervaring zeggen dat ook daarvoor shoppen nog steeds zalig is. Hidde loopt nu en dus is de baby ineens echt een dreumes geworden en verbazen we ons elke dag weer over zijn ontwikkeling. Met bijna 16 maanden zijn er dus al heel wat maten kleding gepasseerd. Met andere woorden: je kan je hart nog heel vaak ophalen bij het aanschaffen van nieuwe babykleding.

Zelf kon ik geen afstand doen van al dat moois dus we hebben nu voor zijn kleine broer al een behoorlijke voorraad, al lopen de seizoenen niet synchroon. Veel van die kleding is door de snelle groei uit de maten niet veel gedragen en kan prima nogmaals worden gedragen. We verheugen ons erop weer die leuke pakjes uit de kast te kunnen halen straks…

Neutrale kleren zijn tegenwoordig zeker niet saai meer en handig!

Ik wist bij de vorige niet dat er nog een baby zou volgen, maar nu vinden wij het wel erg handig dat we bewust een deel van de kleding zo hebben uitgezocht dat ze door zowel een jongen als een meisje gedragen kunnen worden. Ik ben zelf niet zo van de roze jurkjes dus dat scheelt natuurlijk mega, en de volgende gaat dan ook zeker die leuke kleertjes aan krijgen waar ik Hidde veel te kort heb kunnen zien.
Dus nee, er worden na deze eerste bestelling niet nog mega veel kleren gekocht al voordat de baby er is en ik merk dat er ergens tekorten ontstaan. Het is zo in huis, de markt is mega ingesteld op online shoppen tegenwoordig en daarbij is er ook zo in een plaatselijke winkel iets gehaald. Ik neem het dus allemaal heel relax zoals het komt!

Wellicht is dit omdat ik een wat oudere mama ben nu, of heb geleerd dat alles altijd op zijn pootjes terecht komt. En ook dat je toch nooit alles vooraf kunt voorkomen. Dus neem ik het zoals het komt. En geniet nu stiekem natuurlijk wel van het shirtje met de tekst “boefje”, die nu alvast een ‘hangt’ en dagelijks wordt bekeken. 😊

Tot de volgende update!

Barbara

(Deze blog is eerder geschreven dan online geplaatst, inmiddels vordert de zwangerschap richting de 26 weken.)

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten