WhatsApp Image 2020 12 29 at 11.26.11
| |

Waarom planners onmisbaar zijn voor elk gezin

Een druk gezin hebben is heerlijk, maar ook chaotisch. Wil je een beetje meer structuur en orde creëren? Haal dan zo snel mogelijk planners in huis. Je zult er meteen de vruchten van plukken.

De verrassende voordelen van planners zijn in deze blog voor je op een rijtje gezet.

Een afbeelding van een planner.
Mijn eigen planner | © Barbara Oosthoek, Onlybyme.

“Barbara: een planner is voor mij echt onmisbaar. Vooral de dagboekfunctie gebruik ik hier standaard, om de grootste gebeurtenissen snel te kunnen noteren (en later weer snel terug te vinden). “

Ze zorgen voor overzicht

Voor elk druk gezin zijn planners onmisbaar. Misschien heb je het gevoel dat er weinig tijd is voor alles. We vallen maar meteen met de deur in huis: waarschijnlijk ga je niet goed om met je spaarzame tijd. Probeer te voorkomen dat je constant van de ene naar het andere taak rent. Met een planner kun je elke taak, afspraak en boodschap plannen. Op die manier weet je precies wat je kunt verwachten. Stel specifieke deadlines en vervaldatums in zodat je elke taak kunt afstrepen. En maak een planning die realistisch is. Een dag heeft maar 24 uur en je weet zelf wel wat haalbaar is

Ze zijn goed voor je productiviteit

Onderzoek heeft uitgewezen dat planners bijdragen aan je productiviteit. Ze hebben een positieve invloed op je persoonlijke en professionele leven. Productief zijn op het werk is belangrijk, maar voor je privé leven geldt dat even goed. Zo is het fijn om het huishouden op tijd af te krijgen. Daardoor hou je misschien meer tijd over voor werkprojecten. Of misschien heb je wel een hobby die je dankzij een goede planning eindelijk weer kunt beoefenen. Hoe fijn is het om eindelijk weer een mooi boek te lezen! Planners helpen je op koers te blijven met elke taak die je moet uitvoeren. Ze zorgen voor meer efficiëntie, en de tijd die je bespaart geeft rust en ruimte

Ze verminderen stress

Heb je wel eens het idee dat alles je teveel wordt? Je bent zeker niet de enige. De meeste Nederlanders ervaren dagelijks stress. Dit komt mede door een te hectisch schema. Mensen nemen teveel hooi op hun vork en kunnen de druk niet meer aan. Gelukkig nemen planners veel van deze stressgevoelens weg. Stel je eens voor dat je daadwerkelijk tijd hebt om verschillende taken uit te voeren zonder zorgen over te laat zijn of het missen van iets. Een planner zorgt voor overzicht en daarmee verdwijnt een hoop stress als sneeuw voor de zon.

Ze zorgen voor ontspanning

Minder stress is goed voor de gezondheid. Wat dat betreft passen planners perfect bij een gezonde levensstijl! Bovendien is het ook nog eens heel ontspannend om met je planner aan te slag te gaan. Je hebt je gedachten even ergens anders en bent ondertussen je leven aan het ordenen. Ontspanning van de geest is minstens zo belangrijk als lichaamsbeweging en een gezond dieet. Des te meer reden om een planner in huis te halen.

Je houdt meer tijd over voor je hobby’s

Een ander groot voordeel van het gebruik van een planner is dat je waarschijnlijk tijd meer inhoudt voor je hobby’s. Ook dit vermindert gevoelens van stress en is dus goed voor je gezondheid.  Sommige mensen gebruiken planners zelfs voor een creatieve activiteit. Ze voegen er bijvoorbeeld decoratieve items, stickers en foto’s aan toe. Ook hou je meer tijd over voor je gezin. Heb je even tijd? Speel dan bijvoorbeeld een leuk spel met elkaar. Is nog goed voor de gezinsband ook!

Het is ook een soort dagboek

Door de drukte van een gezin en werkstress kun je nog wel eens iets vergeten. Dat is natuurlijk niet fijn, maar gelukkig zijn er planners. Daarmee kun je afspraken, notities en taken heel eenvoudig bijhouden. Bovendien is een planner ook meteen een soort dagboek. Wanneer je terugbladert zie je meteen wat er op een bepaalde datum is gebeurd. Handig als je iets terug wilt halen. Wanneer heb je bijvoorbeeld een bepaalde vriend of vriendin alweer gezien? Pak je planner bij en je weet het weer. Planners komen dus altijd goed van pas!


Gerelateerde blogs:

Bespaar tijd met bloggen door zakelijke aanpak.

Hoe om te gaan met drukte? – verhuizen, ontzwangeren, (regel)werk, gezin, etc. (persoonlijke blog)

How to get stressy while blogging and something goes wrong?

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten