| |

Waarom Onlybyme stopt, en hoe nu verder?

Dit is een blog die ik met veel vrede schrijf. Ik heb er al een paar maanden over na kunnen denken en nu voelt het goed om door te zetten. Onlybyme stopt als bedrijf. Sterker nog: als deze blog online komt is Onlybyme al gestopt als bedrijf en uitgeschreven bij de kamer van koophandel.

Enkel pas nu communiceer ik dit open. Zowel in deze blog, als door zakelijke stappen te nemen die bij het stoppen horen. (stopzetten abonnementen, mailverkeer, etc.) De veranderingen in de look zijn dan ook bewust doorgevoerd voor een ‘andere Onlybyme‘, zonder afbreuk te doen aan wat is geweest.

Vanaf al oktober* hoef ik me niet meer druk te maken over het halen van deadlines, het binnenhalen van nieuwe opdrachten (al kreeg ik vaak meer aangeboden dan ik aankon), het verwerken van content, het onderhouden van zakelijke relaties en andere zaken die samenvallen met het hebben van een kleine onderneming.

Waarom Onlybyme als bedrijf is gestopt?

De reden is eenvoudiger dan gedacht: ik heb er geen tijd voor. Of beter gezegd: ik heb besloten de tijd die ik zakelijk in Onlybyme stopte anders te gaan besteden. In nieuwe persoonlijke blogs ga ik daar uiteraard nog verder op in. 😉

Ik heb met heel veel plezier en passie altijd aan Onlybyme gewerkt en met 1500 blogs online is het best een succes geworden. Het zakelijk stoppen ligt dan ook niet aan Onlybyme op zichzelf, maar aan persoonlijke keuzes die me hebben laten inzien dat ik niet alles kan. Ik ben geen Supervrouw die ongelimiteerd tijd heeft om alles te doen wat mijn hart graag wil. De overspannenheid* is veroorzaakt door logische gebeurtenissen, maar ook mijn persoonlijke drang goed te willen doen en niet snel tevreden te zijn met het resultaat. Hierdoor was ik succesvol met Onlybyme, maar kostte het me ook meer tijd dan ik feitelijk wilde besteden aan de hobby, die uitgroeide tot een klein bedrijf met alle werkzaamheden die daarbij kwamen kijken.

Stoppen met Onlybyme als bedrijf geeft rust!

Het geeft werkelijk rust en een vreedzaam gevoel om nu duidelijk naar buiten te communiceren dat Onlybyme niet meer beschikbaar is voor zakelijke opdrachten.

Vanaf nu enkel persoonlijke blogs en boekrecensies**. De boekrecensies zullen in kleinere aantallen(zoals al de gewoonte in 2019) worden gepubliceerd.

Enkel nog persoonlijk: zalig!

Blogs schrijven voor Onlybyme heb ik altijd met passie gedaan en blijf ik doen, maar vanaf heden puur en alleen persoonlijk. Ik hoef de persoonlijke blogs niet meer weg te schrijven als CO# blogs of uit te wijken naar andere blogs voor persoonlijke teksten. De blogs zijn vanaf nu allemaal persoonlijk. (mits je de boekrecensies ook als persoonlijk kunt zien)

Ook hoef ik me niet meer bezig te houden met het technisch zo goed mogelijk schrijven van de blogs (SEO) om zo goed mogelijk te ‘scoren’ bij Google. Sterker nog, met het steeds slimmer worden van Google is het enige wat ik hoef te doen: schrijven zoals ik schrijf. Google zal het waarderen op de wijze die ik ermee bedoel (en dat is niet per se de hoogst genoten ranking mogelijk). Veel belangrijker is dat ik het waardeer om te kunnen schrijven zoals het voelt dat het moet worden geschreven.

Daarmee zal ik ook bepaalde ondersteunende programma’s in de background downgraden naar gratis versies of geheel verwijderen. Geen inkomsten meer, dus graag ook zo weinig mogelijk kosten. 😉 Al mag een hobby best gering wat kosten in mijn ogen.

Schrijven is en blijft voor mij een grote passie.

En nu? Gaat de url Onlybyme.nl ook weg?

Nu is dit het einde van de zakelijke Onlybyme naar buiten toe en ja ik had ervoor kunnen kiezen Onlybyme als bedrijf te verkopen, dit heb ik bewust niet gedaan. De website url verkopen is nog een overweging. Persoonlijk bloggen kan ik immers op elk domein en de ware volgers weten me altijd te vinden. Maar zoiets beslis je niet over 1 nacht ijs. En wat zou ik dan voor ‘prijskaartje’ moeten hangen aan iets wat voor mij persoonlijk best veel waard is gevoelsmatig? Dit die beslissing stel ik uit naar ergens in de toekomst. Vooralsnog blijft Onlybyme.nl in de lucht en schrijf ik hier vrolijk verder.

Het voelt goed en dan is het ook goed!

Bedankt voor het lezen!

Barbara


Voetnoten


*Lees meer persoonlijke informatie in de persoonlijk geschreven CO# blogs.

** Uitgeverijen verstrekken recensie-exemplaren voor recensies, ook aan Onlybyme. Het is hen bekend dat er op Onlybyme enkel waarheidsgetrouwe recensies worden geschreven. Dit kan kritisch zijn, daar recensies nu eenmaal subjectief zijn en persoonlijk. Juist deze vrijheid om totaal zonder opgelegde verwachting, anders dan een recensie, te kunnen verwoorden hoe een boek is bevallen trok mij vanaf het begin aan in het schrijven van boekrecensies. De helft van de aanwezige blogs op Onlybyme zijn dan ook boekgerelateerd en dat is niet voor niets.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten