Vrienden voor het leven

Vriendschap

Echte vriendschap, vaak blijven er in het leven maar een paar echte vriendschappen over. Ieders levens gaan een andere kant op en je moet maar net iemand tegenkomen met wie de klik er is en blijft! Iemand die je in je eigen waarde laat, los van eigen normen en waarden. Daniëlle schrijft over haar ‘vrienden voor het leven’.

Op 1 hand te tellen

Ik heb niet veel vrienden. Natuurlijk heb ik mijn familie en dat zijn ook mijn vrienden maar eigenlijk denk ik dat ik mijn echte vrienden op 1 hand wel kan tellen. Dat klinkt heel zielig maar zo zie ik het niet. Sinds de geboorte van mijn kinderen is mijn leven namelijk totaal veranderd. Logisch natuurlijk maar hierdoor veranderen ook je interesses en eerlijk gezegd breng ik mijn weekenden nu liever op de bank door onder het genot van een hapje en een drankje dan op zaterdagavond tot diep in de nacht in een club/bar om vervolgens de gehele zondag te liggen stinken in bed.

vriendschap

Veranderingen als je een gezin krijgt

Nu was er voor ik kinderen kreeg al wel een hoop veranderd. Ik verhuisde voor de liefde naar de andere kant van het land en de vrienden die ik destijds had zijn nooit mee verhuisd. Uit het oog.. afijn je kent het. Hier heb ik natuurlijk wel nieuwe vrienden gemaakt maar nooit heb ik echt een grote vriendclub gekend. En eerlijk gezegd… ik vind dit prima. Mijn leven nu is druk en een avondje weg vergt een hoop planning. We hebben hier helaas geen opa’s en oma’s in de buurt en voor een nacht kindvrij, zitten we al gauw 3 uur in de auto. Plus de tijd die ik kwijt ben aan het inpakken van de pampers, speentjes, reservebroek, reserve speentjes, reserve pampers enz… enz… Zonde van het weekend en een hoop stress voor ondergetekende. De vrienden die ik dus wel heb moeten er tegen kunnen dat ze me niet heel vaak zien en ook niet altijd wat van me horen.

Bijzondere vriendschappen

Maar ik heb ze gevonden! Zo heb ik twee medemama’s waarbij ik alles aan kan vragen maar vooral ook alles aan kwijt kan. Als ik de kinderen even beu ben kan ik dat eerlijk tegen ze zeggen zonder dat ze me ervoor veroordelen. Daarnaast heb ik aan mijn eerste baan in Brabant een hele lieve vriendin overgehouden. Vrijwillig kinderloos maar samen met haar vriend enorm dierbaar voor onze dochter en uiteraard ook voor ons.
Gelukkig heb ik dus een paar van die pareltjes. Ik heb vrienden die ik gerust een week niet kan spreken maar als we elkaar dan weer zien het net is alsof ze gister nog naast me zat. Vrienden waar ik datenights mee plan. Waarmee we lekker eten, drinken, uren kletsen of gewoon tv mee kijken. Vrienden waar ik moeite voor wil blijven doen omdat ze me zo ontzettend dierbaar zijn maar die het me niet kwalijk nemen als ik even niets laat horen omdat er iets met de kids aan de hand is of gewoon omdat ik te moe ben.
Als ik wel veel vrienden zou hebben zou ik me alleen maar druk maken dat ik ze niet genoeg aandacht geef. Of dan zou ik elk weekend een feestje hebben waar we dan op tijd weer weg moeten want de kinderen moeten naar bed. Nee geef mij maar mijn pareltjes. Zij nemen me zoals ik ben, met alles wat daarbij komt kijken en voor hun heb ik alles over.
Dus lieve vriendjes, bedankt voor alles wat jullie voor en met mij doen. Bedankt voor jullie steun, luisterende oren en lieve woorden als ik dat nodig heb. En bedankt voor de rust die jullie me geven als ik dat even nodig heb. Jullie maken mijn leven net wat mooier en voller en zonder jullie zou ik niet zijn wie ik vandaag ben.

 

“You don’t need a certain number of friends, just a number of friends you can be certain of”

 

Heb jij ook bijzondere vriendschappen in je leven? Of juist geen echte vrienden?

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten