Vandaag: rokjesdag, laat de blote benen maar zien.

De eerste echte rokjesdag van 2015. Een fenomeen dat denk vooral door mannen is verzonnen, om zoveel mogelijk vrouwen in de rok te krijgen, zodat zij zich kunnen verlekkeren aan al die blote benen.

Lees hier meer over het fenomeen ‘rokjesdag’ en waar de term vandaan komt.

De zon schijnt al, al is het nog vroeg. De kracht zal snel gaan toenemen en het kwik hier tot 21 graden brengen aan het einde van de dag. Een zalig vooruitzicht!

De deuren lekker open, laat de gezonde buitenlucht maar naar binnen komen. De verwarming hoeft vandaag echt niet aan te blijven, ook al zo’n heerlijke (en zuinige) gedachte.

Ben benieuwd hoe vaak ik de verwarming nog omhoog moet zetten, want als het niet nodig is, ga ik niet onnodig stoken. De langere termijn vooruitzichten zijn ook best redelijk te noemen. Een dipje hier en daar, maar toch wel duidelijk een sprong vooruit met de gemiddelde temperatuur. Laat het lentegevoel maar geheel bezit van iedereen nemen.

Rokjesdag op straat zichtbaar?

Ben benieuwd hoeveel rokjes er vandaag op straat te bespeuren zullen zijn op deze eerste echte rokjesdag van het jaar. Zelf doe ik daar nooit zo aan mee. Mijn benen lenen zich niet voor rokjes, zeker niet zonder legging erbij. Dus gewoon lekker een broek aan. Nu is de mode ook meer broekgericht lijkt het wel, of misschien gaat mijn oog daar meer naar toe, dat kan ook. Daarnet waren er geen rokjes te bespeuren op het schoolplein, misschien vanmiddag.

Misschien kan ik de dag beter omdopen tot terrasjes-dag! Iets wat hier in het dorp zeker gaat gebeuren. Vanmiddag is er geen vrije stoel meer te bemachtigen, dat is een gegeven.

Ga jij nog iets leuks doen deze rokjesdag/terrasjes-dag?

Comments

 1. Nou ik ook niet in rokjes hoor! Haha, geen gezicht nu.

  Ik heb een lekker lui dagje vandaag, hoef eigenlijk niks.

  Heb net al een pan soep gekookt dus de lunch is ook al klaar.
  Vanmiddag ga ik nog even naar de bieb, ff wat leuke leesboeken halen want die heb ik zelf niet. Ik koop alleen nuttige boeken altijd, waar ik iets van kan leren.
  Maar nu heb ik wel zin om gewoon een leuk, gezellig boek te lezen.

  Terrasje lijkt me ook wel wat, goed idee voor vanmiddag ..als er tenminste iemand mee wil want in m’n uppie vind ik dat niet wat.

  1. Barbara says:

   Nou ik wil wel mee hoor naar een terrasje 🙂 al zal het hier wrs een bezoekje worden aan een grote speeltuin waar Riana naar hartenlust kan klauteren!

 2. Billy says:

  spijtig, ik had hier nu net wél een foto van je blote benen verwacht… 😛

  1. Barbara says:

   hahahaha, die opmerking kan enkel van jou komen!

   1. Billy says:

    ken je mij dan al zo goed????

    😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.