bloggen heeft leuke voordelen

Vanaf de bank #2 – Bloggen heeft leuke voordelen!

Nee, wees niet bang, geen blog met blogtips vanaf de bank hoor, maar soms is het gewoon ‘echt leuk’ om te bloggen en dat kan ik in deze ‘van de bank’ vanavond wel eens even vanuit mijn view belichten.

bloggen heeft leuke voordelen

 

Bloggen heeft leuke voordelen, zoals:

Om eens te beginnen met een voorbeeld heel goed passend bij mijn blog van gister over chocola.

Zou jij het erg vinden als je gevraagd wordt om chocola te testen en daarover te schrijven?

Dus ‘verplicht’ nieuwe chocola proeven en daar dan iets over delen via je blog of sociale media? Hier kreeg ik dus dit in mijn ogen super verschrikkelijke 😉 verzoek om chocola te proeven en er iets over te posten. Zelf was me het merk Broderick’s nog niet bekend, maar ik moet zeggen het smaakte werkelijk verrukkelijk! Nu is een smaaksensatie erg persoonlijk, dus wat ik lekker vind, kan een ander maar matig tot totaal niet lekker vinden.

file1Zoals je op de foto’s hier beneden kunt zien is het handwerk wat erin zit… geen stukje is precies identiek en dus geen groot machinaal gedoe. Dat heeft als nadeel dat het dus niet overal zomaar te verkrijgen is, en ja dat vind ik een nadeel, maar mijn weegschaal weer een voordeel. Het is maar hoe je het bekijkt. Maar mocht je een AH to go binnenwandelen en toevallig op zoek zijn naar geen koek en ook geen candybar, dan kan ik je deze mix aanbevelen, want de cookiebars zoals ze door Broderick’s worden genoemd zijn echt appetijtelijk te noemen. En mocht je toevallig ook nog uit de buurt komen, neem je er dan een paar extra mee voor mij?! 😉

Misschien denkt een oplettende lezer/kijker nu: ik zie boven toch 3 soorten pakjes… dat klopt ook de derde geproefd hoor, enkel had deze de reis is niet geheel ongeschonden overleeft. Veel meer dan kruimels was er niet van over, ook dat kan gebeuren. De smaak was goed hoor, maar ik heb het maken van de foto toch maar overgeslagen. 😉

(En ja ik heb de chocola gratis ontvangen om te mogen proeven, het enige nadeel eraan was in feite dat het te snel op was… misschien moet ik de tekst wijzigen in…. conclusie nog niet duidelijk, graag nog een aantal pakketten om goed verder te proeven. Al vermoed ik niet dat daaraan zal worden meegewerkt… )

Producten reviewen

Nu is dit natuurlijk slechts een voorbeeld. Er komen meer leuke producten binnen om te reviewen. De boeken die de recensenten lezen, en ikzelf dus ook. Ja, het klopt daar hoef ik niet voor te betalen. Er wordt verwacht dat ik er een recensie over schrijf en nee ik hoef daarin niet mijn persoonlijke mening op te poetsen. Het gebeurd iedereen wel eens dat een boek totaal anders wordt ervaren dan vooraf gedacht. De persoonlijke beleving is dan ook niet jubelend. Maar niets zo persoonlijk als boeken, wat de een niets vindt, kan de ander fantastisch vinden. Als je dan zelf niet echt tevreden bent en anderen wel, dan is het een kleine moeite om de meningen van enthousiaste lezers ook te belichten. De lezer bepaalt uiteindelijk zelf of een boek hem of haar wel of niet aanspreekt. Zo kan wat ik een goed boek vind, door een ander totaal niets worden gevonden. Dat geldt in feite voor alles.

Uitjes die bij mijzelf of Onlybyme passen

Naast het ontvangen van producten om iets over te schrijven mag ik ook wel eens op stap voor een bedrijf om een impressie te maken. Als blogger bepaal je zelf wat wel en niet bij je past als persoon en als blog. Dus je doet enkel waar je zelf een goed gevoel bij hebt. De impressie die je daarna schrijft belicht hoe jij de voorstelling, het evenement of de plek waar je naar toe mocht, hebt ervaren. Veelal is dit positief, maar ook als er mindere kanten zijn, mag je dit altijd belichten. In feite bestaat perfect haast niet, dus is er altijd wel iets ter verbetering aan te merken of iets waar je tegenaan liep. Dit mag je dan ook vermelden, dat maakt het juist van jou. Jouw ervaring, die je deelt met mensen die juist willen weten hoe ik iets persoonlijk heb ervaren.

Persoonlijk bloggen mag natuurlijk altijd, graag zelfs!

Zelf vind ik het zalig om gewoon vrijuit te mogen schrijven. Schrijven is een ware passie van me. De wens om zelf meerdere boeken uit te geven (de ideeën zitten al in mijn hoofd) is er. Nu nog de tijd om te gaan schrijven inplannen of mezelf gunnen om te gaan schrijven. Het is maar hoe je je prioriteiten stelt. Dat is in feite met alles in het leven. Herkenbaar?

Nu met het mogen schrijven ‘vanaf de bank’ krijg ik al weer meer ruimte om vrijer te schrijven. In feite probeer ik alles persoonlijk te brengen, maar bij een recensie van een boek zit je nu eenmaal aan inhoud vast en men zit dan niet te wachten op mijn persoonlijke mening van het herfstweer bijvoorbeeld. Niet dat ik verwacht dat dat hier in deze blog wel interessant is voor de lezers, maar deze blogs schrijven is toch net even wat relaxter met nog meer persoonlijk erin en ja soms dus ook iets zakelijks, maar dat zal nooit de overhand hebben.

‘Toevallig’ kwam het voorbeeld van de chocola nu zo mooi samen, het zal zeker niet standaard worden dat ‘van de bank’ iets van zakelijks bevat. Nee, vooral veel persoonlijke gedachten die ik graag deel over wat ik doe. De leuke voordelen van bloggen belichten past daar goed in, want ik blog dagelijks en ja er zitten leuke kanten aan, ook minder leuke, niets is immers perfect… misschien daar ook eens over schrijven??? Ik denk er even over na!

Leuk als je deze ‘van de bank’ hebt gelezen. Misschien krijg je iets meer een beeld van mijn als persoon achter deze website. Niet teveel natuurlijk! 😉 Vragen stellen mag altijd, al heb ik geen idee of er vragen zijn? Zijn die er? Ik ben benieuwd!

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten