Controlelijst vakantiespullen download

Controlelijst voor je vakantiespullen – gratis download bestand

Keer op keer merk ik dat ik voordat ik op vakantie ga dezelfde handelingen verricht. Het grootste voorbeeld hiervan is het steeds weer maken van een nieuwe vakantie paklijst. Online zijn er overal paklijsten te vinden, maar steeds is deze niet geheel afgestemd op mijn persoonlijke behoeften. Tot nu! En hij is ook nog eens steeds aan te passen per vakantie.

Download gerust een kopie en bewerk deze naar eigen behoefte.

Gratis download, een controlelijst voor vakantiespullen; vakantie paklijst;

Aanpasbaar download excelbestand met macro’s

Ik besloot een excelbestand te bewerken vanaf een sjabloon* en daarin de meest voorkomende items, die ik eventueel mee zou willen nemen op vakantie, in te noteren. Mocht ik merken dat er in de toekomst nog iets mist dan is dit eenvoudig toe te voegen.

*  Deze sjabloon is vindbaar in excel.

Nu met een baby op komst moet mijn controlelijst zelfs een extra categorie, bedenk ik me nu. Want je neemt heel veel extra mee op vakantie met een baby. (Gelukkig hebben we een grote auto, met de mogelijkheid tot een dakkoffer! 😉 )

Directe download – controlelijst voor je vakantiespullen

Graag deel ik deze lijst met jou. Download het gerust( Het is een directe download, gratis en zonder verplicht abonneren op een maillijst). De link geeft direct het excel bestand inclusief macro’s, zodat je zelf de lijst verder kunt aanpassen aan je eigen behoeften: Controlelijst vakantiespullen download.

Hopelijk scheelt het jou, na eenmalig aanpassen aan je eigen behoefte, ook tijd de volgende keer dat je vertrekt voor vakantie. (TIP: Zelf hernoem ik het document steeds bij elke vakantie. Zo kan ik de items die niet van toepassing zijn bij de betreffende vakantie snel wissen. De kolom gereed is dan het checkpunt, waar ik selecteren wat ik nog dien te regelen.)

Indien je (nog) nooit hebt gewerkt met macro’s en/of excel is het wellicht even zoeken, maar het werkt vrij eenvoudig. Bovenaan kan je de pijltjes naar beneden aanklikken en selecteren wat je wenst te zien. Zo kan je ook heel bewust per categorie werken. Voeg ook gerust een categorie toe als deze mist!

Andere handelingen die steeds terugkeren

Welke setjes kleding?

De bekendste is denk ik wel het euvel wat mee te nemen aan kleding. De vakantie paklijst ondersteunt, maar dan nog moet ik zelf een keuze maken uit de setjes en vooral zorgen voor goed te combineren items.

Waar de spullen in pakken?

Daarnaast ben ik altijd bezig met de beste manier van pakken. Neem ik een koffer, een tas? En indien het laatste, wat voor soort tas dan? Een koffer is vooral bij vliegtuigbestemmingen handig, maar zelf ben ik persoonlijk meer fan van tassen, enkel zijn deze niet allemaal even stevig. Ik heb helaas geregeld een miskoop gedaan en ben nu dan ook echt op zoek gegaan naar stevigheid.

Bij een zoektocht naar stevige tassen kwam ik deze stevige legertassen met camouflage in een outdoor winkel tegen. Nu gaan wij deze aankomende zomer met een baby niet ‘extreem outdoor’ op vakantie, maar een tas kan in mijn ogen niet stevig genoeg zijn.  Vooral de aantrekkelijke prijzen trokken direct mijn aandacht.

Hoe een tas eruit ziet is, als je telkens je reistassen dient te vervangen niet zo belangrijk meer. Vooral de kwaliteit en duurzaamheid gaat dan tellen. Of legerprints nog steeds hip zijn in het mode beeld weet ik niet. (Ik ben een ramp in het bijhouden van de modetrends.) Maar ik denk dat als het leger er mee rondloopt, de tassen specifiek zijn getest op hun kwaliteit en duurzaamheid. 😉

Wat kan thuisblijven?

Ben jij ook een persoon die liefst heel haar inboedel meeneemt op vakantie? Dus een terugkerend iets is telkens dat ik meer mee wil nemen dan de ruimte die ik mezelf gun voor mijn eigen spullen. Zeker met kinderen is de ruimte voor jezelf beperkt. Gelukkig kan je op bijna alle bestemmingen wassen en een handwasje is ook nog eens gedaan. Dan maar niet elke dag een nieuw fris setje om manlief mee te verrassen.

Soms kan ik nog iets extra’s in zijn tas kwijt. Hoe mannen dat toch altijd klaarspelen om een kleine tas te pakken en alles naar eigen zeggen te hebben wat ze nodig hebben? In de praktijk is het dan altijd op de bestemming nog e.e.a. aanvullen, maar misschien is die tactiek er eentje die ik meer moet leren overnemen?!

Hoe dan ook. Deze controle lijst als vakantie paklijst zal ons veel plezier gaan bezorgen. Jou ook?


Gerelateerde blogs:

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten