20181016 151716
| | |

Unisex babykleertjes een nieuwe trend?

Unisex babykleertjes  zijn tegenwoordig veel kleurrijker en in grotere keuzes aanwezig. Dit concludeer ik uit eigen ervaring omdat er bij de zwangerschap van dochterlief nu 8 jaar geleden naar mijn idee nog maar weinig te verkrijgen was. Het was toen vooral heel wit en cremekleurig. Tegenwoordig is er zeer veel te vinden, een ware belevenis als je in verwachting bent en bijna 20 weken zwanger!

unisex babykleertjes

Unisex babykleertjes

Wij weten het geslacht (nog) niet van onze kleine uk. Morgen hebben we de 20 weken echo en we zijn er nog steeds niet geheel uit of we het geslacht willen weten. We hebben al een jongen en meid thuis en het geslacht maakt ons niet uit, dus het zou goed kunnen dat we het een verrassing laten tot de bevalling. Het is in ieder geval leuker shoppen tegenwoordig (vind ik) dan 8 jaar geleden. Toen was het geslacht van dame pas laat bekend, ze wilde het niet tonen, met de echo’s, terwijl haar vader en ik het toen het heel graag wilden weten.

Willen wij het geslacht weten tijdens de zwangerschap?

In eerste instantie hadden wij bij het begin van de zwangerschap allebei heel erg duidelijk de wens het geslacht tot bij de geboorte een verrassing te laten. Enkel toen de zwangerschap tot nu toe best heel zwaar bleek te verlopen met zelfs de constatering van een prenatale depressie door de psychiater, als gevolg van een samenloop van veel fysieke tegenslagen en emotionele stress, kwam het idee naar boven om wellicht toch het geslacht (indien zichtbaar) te willen weten. Het zou mij wellicht helpen me meer te verheugen op de kleine uk.

Gelukkig kan ik nu melden dat het zwaartepunt van de depressie inmiddels voorbij lijkt. De medicatie is opgehoogd en werkt naar behoren. Ook helpt het enorm dat ik de baby nu al een ruime week elke dag heel duidelijk voel. Daarvoor slechts af en toe. Dus of we het alsnog gaan vragen morgen. We zitten in dubio… het zal denk van het moment en gevoel afhangen. 😉

Genieten van deze unisex babykleertjes

Los van of we nu wel of niet het geslacht weten na morgen, deze kleertjes maken het genieten groots. We zijn beiden geen grote fan van roze babykleertjes en kleden een eventuele dame graag een beetje hip en stoer aan. Dus of het nu een zij of hij wordt, deze kleren vinden wij heel erg goed passen.

unisex babykleertjes

Met alle fysieke tegenslagen is winkelen in winkelcentra nog steeds een grootse uitdaging. Toen ik het verzoek kreeg van Schattige Babykleertjes om een aantal unisex babykleertjes te reviewen was het een waar genot. Op het moment van shoppen was ik helemaal weg van de BESS collectie. Dan is goed te zien aan mijn keuzes. 😉

unisex babykleertjes

Al sprongen ook het witte shirt van Blue Seven en zwarte Zero2Three Disney Baby shirt direct in het oog. Ik zag dit direct onze kleine uk aanhebben. Je kan immers heel goed zwart combineren met een andere tint passend bij het geslacht. Al ben ik wel zo’n eigenwijze mama die ook rustig een eventuele dame een hele zwarte outfit aandoet hoor.

Barbara: Hierbij moet ik gelijk denken aan een documentaire die we onlangs zagen op NPO 2. Het ging erover dat veel van de gedragingen van jongens en meisjes door opvoeding werden veroorzaakt en dat er totaal geen gelijke behandeling is. Ze toonden dit aan door een meisje als jongen aan te kleden en visa versa. De keuze van speelgoed die de beiden 1 jarigen voorgeschoteld kregen waren opmerkelijk afgestemd op de perseptie dat ze met een jongen of meisje te maken hadden. 

Het bleek dat meisjes veel minder goed waren op de basisschool in ruimtelijke opdrachten omdat ze in de fase voor de basisschool veel minder tijd bouwend met lego hadden doorgebracht en ook minder hadden gepuzzeld. Iets wat je als ouders goed kunt beïnvloeden. We hebben ons dan ook voorgenomen onze kleine uk allerlei soorten aan te bieden. Beide kanten op.

Persoonlijke beleving

Barbara: Alle kleertjes kwamen zeer snel na de bestelling netjes per stuk in folie verpakt aan. De stof is zeer zacht en alles is tot in het detail afgewerkt. Nu staat merkkleding daar ook om bekend. Ik weet dan ook zeker dat deze kleren na onze uk nog kunnen worden doorgedragen door een andere kleine uk in onze vriendenkring. Iets wat ik belangrijk vind, daar de prijs van merkkleding nu eenmaal hoger ligt dan van non-merken. 

Bij ons zal het dan ook een mix zijn van beiden. Zo liep ik deze week door de Hema en werd verrast door het aanbod. En uit vroegere ervaring weet ik dat het ook erg leuk shoppen is bij de Zeeman en Lidl en zo kan ik nog wel meerdere namen noemen. 

Helaas kan ik onze uk nog niet showen in een van deze pakjes! Had dit graag gedaan en kan haast niet wachten tot uk er is! Al is er voor goed werk nu eenmaal veel tijd nodig. 😉

20181016 151716

Steeds vernieuwe collectie

Nu, bij het schrijven van deze reviewblog, ben ik uiteraard weer even bij schattigebabykleertjes binnengewandeld. Wat veel nieuwe keuzes!!!! Ik moest mezelf bedwingen niet gelijk weer mijn winkelwagentje vol te gooien met allerlei leuke rompers, truitjes etc.  Enkel wetend dat onze uk in de lente wordt geboren is het beter wachten tot er meer zomercollectie 2019 aanwezig is.

Gerelateerde artikels:

 

Disclaimer: deze blog bevat een samenwerking. Op alle foto’s berust copyright.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten