Uit je comfortzone stappen

Uit je comfortzone stappen: dit is waarom je het zou moeten proberen

Ken je dat gevoel dat je iets nieuws wil proberen, maar uiteindelijk toch terugkrabbelt? Dat komt dan waarschijnlijk doordat het uit je comfortzone is. Je wil iets aangaan wat je niet gewend bent en dat kan spannend zijn, omdat het onzekerheden met zich meebrengt. Daarom is het heel makkelijk om lekker binnen de zone te blijven die veilig en comfortabel aanvoelt. Soms is het goed dat je jezelf laat tegenhouden door angst, maar het is in veel gevallen ook goed om die angst te negeren.

In dit artikel lees jij waarom het goed voor je is om soms uit je comfortzone te stappen.

Uit je comfortzone stappen

Het is makkelijker om te dealen

Je komt dagelijks veel situaties tegen. De kans dat je regelmatig moet dealen met negatieve situaties, is erg groot. Toch is de kunst om er zo optimistisch mogelijk tegenaan te blijven kijken. Op deze manier maak je het een stuk makkelijker om ermee om te gaan. Toch zijn er soms situaties die ervoor zorgen dat je je slecht voelt. Het is dan erg verleidelijk om in die negativiteit te blijven hangen. Juist op die momenten krijg je de uitgelezen kans om uit je comfortzone te stappen. Ja, de situatie is oncomfortabel, maar je kunt er niks aan veranderen.

Als je leert te accepteren dat dingen niet altijd meezitten en niet tegen het ongemak vecht, zit je al buiten je comfortzone. Uiteindelijk wen je eraan en leer je hoe je beter met de lastige situaties om kunt gaan.

Je komt verder

Stel je voor dat je toch wel die stap had genomen om de sportschool in te stappen, waar was je nu dan geweest? Ja, je had de eerste maand even moeten wennen, maar uiteindelijk was je eraan gewend geraakt en was je verder gekomen. Zo is het met alles. Nogmaals: als je iets wil veranderen moet je accepteren dat het met een beetje discomfort komt, vooral aan het begin. Zodra je aan je nieuwe gewoonte bent gewend, kan je de positieve verandering omarmen en genieten van de voordelen.

Just do it

Soms is het ook een kwestie van gewoon doen. Iets wat buiten je comfortzone gaat, hoeft niet per se iets groots te zijn. Soms is het ook een piepklein ding wat je aan kunt gaan. Misschien ben je wel heel benieuwd naar een sextoy, maar durf je het eigenlijk niet. Ons advies is: gewoon doen, ga gewoon die fleshlight bestellen. Zo is het eigenlijk met veel dingen. Hier is nog een ander voorbeeld: misschien twijfel je al lang om gezonder te gaan leven, maar ben je bang voor het discomfort die het gaat opleveren. Onthoud dat je nooit jouw beeld van perfectie gaat behalen als je geen veranderingen aan durft te gaan.

Dit artikel bevat sponsored content.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten