motorcycle 1690452 1920
| |

Tiener en zijn brommer wens

Vele tieners willen graag zodra ze 16 jaar zijn een brommer, zo ook onze tiener. Hij is inmiddels 16 (bijna 17) en is nog steeds zeer gecharmeerd van het vervoermiddel en nee dan geen saaie, maar een in mijn ogen ‘monsterding’ dat meer weg heeft van een sportieve motor geschikt voor veldwedstrijden, dan een brave brommer.

motorcycle 1690452 1920

Een eigen brommer: voor veel tieners een wens

Het feit dat zijn wens nogal prijzig is en dat je geld maar eenmalig kunt spenderen, heeft de brommer nog niet in onze tuin doen belanden. Toch vermoed ik dat nog deze lente zijn grootste wens waarheid wordt: een eigen brommer.

Al eerder postte ik vorig jaar een blog over de wens van onze tienerzoon om een eigen brommer te hebben. ( Vroeger droomde ik van een scooter, nu onze tienerzoon )

Veiligheid een grote wens bij ouders

Liefst zou ik zijn stoere brommer wens veranderen in een veel bravere, maar ik begrijp het wel. Hij is erg gecharmeerd van autoraces, karten en freerunning en andere sportieve uitlatingen. We zien hem geregeld gerelateerd nieuws bekijken en games spelen in de rol van coureur. Het past bij hem. Dus is het voor ons hopen dat hij, wanneer eenmaal in het bezit van zijn ‘monster’ veilig rijdt en elke dag zonder kleerscheuren thuiskomt.

Vroeger waren wij ook onbesuisd

Wat is er met ons gebeurd? Waren wij niet net zo onbezorgd en onbesuisd als tiener nu is? Nu gedragen wij ons als die bezorgde ouders die we zelf destijds met veel moeite probeerden duidelijk te maken dat het echt allemaal wel mee valt en dat wij overdrijven.

We willen dan ook om onze tiener niet het gevoel te geven dat we denken dat hij onverantwoordelijk gedrag vertoont en dat we vertrouwen hebben in zijn kunnen en vooral ook: zijn volwassen gedrag. Toch blijft het af en toe lastig, merk ik. Het bemoederen wat ik vroeger niet altijd kon waarderen, floept nu geregeld zelf uit mijn mond. 😉

Veiligheid stimuleren

Gelukkig is er wel bereidheid tot het accepteren van onze wens tot het dragen van een goede motorhelm. Nu heeft hij specifieke wensen qua look van deze helm, dus ik kan zo niet zijn keuze tonen, net als dat ik steeds vergeet welk soort ‘monster’ brommer hij graag in zijn bezit krijgt.

Ik vergeet het steeds en nee ik wil mijn hoogzwangere toestand daar niet de schuld van geven. Het eerlijke feit is meer desinteresse en het niet goed kunnen onderscheiden van de vele soorten brommers.

Hetzelfde euvel heb ik bij auto’s. Verder dan de meest bekende merken herkennen aan hun embleem kom ik niet. Ik ben niet bezig met toesnelheden, paardenkracht, motorinhoud en andere (vast) zeer belangrijke details in een auto. Als deze heeft wat ik graag wil (fijn rijdt, en een paar wensen op gebied van gebruik zoals, elektrische ramen en airco) ben ik tevreden. Of het dan merk A, B of C is, maakt mij niet uit.

Wel daar denkt tienerzoon heel anders over: een Subaru is het! Iets wat ik totaal niet volg en ik kan zijn keuze niet eens ‘mooi’ vinden. Kortom: ik ben duidelijk niet meer up-to-date qua ontwikkelingen op auto, motor en brommer gebied en zal dat ook nooit worden.

Motorhelm

Om zeker te weten dat onze tiener een goede helm op zijn hoofd heeft, hebben wij aangeboden om zijn motorhelm te kopen.

We willen zijn motorhelm kopen bij Bikeroutfit.nl of een vergelijkbare betrouwbare winkel. Uiteraard heeft hij hier ook instemming in, maar bij ons is de veiligheid het allerbelangrijkste. Gezien de ruim 400 exemplaren zal er vast één naar zijn smaak tussenzitten. Al weet je het maar nooit.

Soms voel ik me ineens zo oud geworden, omdat ik merk dat ik me steeds meer gedraag als mijn ouders vroeger. Ik vond dat destijds zo overdreven en een gebrek aan vertrouwen in mijn eigen kunnen als 16 jarige. Hoewel ik nu hun standpunten begrijp, begrijp ik net zo goed de standpunten van onze tiener. Confronterend is het in ieder geval dat we duidelijk niet in dezelfde levensfase zitten. Hoezeer we ook proberen ons in te leven in zijn gedachtegangen. 😉

Ik vraag me af of er herkenning is bij andere ouders?

 

 

 

Gerelateerde blogs:

Help vriendlief wil het onmogelijke (denk ik)!

Vroeger droomde ik van een scooter, nu onze tienerzoon

Het derde trimester is begonnen; hoe gaat het nu? | CO#18

Plus size zwangerschap foto’s 30 weken | CO#21

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten