Dan stop je toch met bloggen 2
| |

Dan stop je toch met bloggen! | Goed bedoelde opmerking? | CO#45

Dan stop je toch met bloggen 2

Deze opmerking heb ik al meerdere malen te horen gekregen. Van mensen die het goed bedoelen? Ik begrijp denk ik wel waar het vandaan komt. Zij zien bloggen als een belasting, want het kost tijd. En gaat dat wel samen met ontspannen en ontstressen? Feitelijk hebben ze daar gelijk in.

(Of ze lezen liefst enkel opbeurende verhalen op het online web?)

Bloggen kost tijd en energie

Bloggen kost tijd dat lijkt me duidelijk. Je moet ervoor gaan zitten, bedenken waarover je gaat bloggen en het dan ook nog daadwerkelijk doen. Opdrachten vragen ook nog eens een bepaald inhoudelijk niveau en kosten daarmee extra energie.

Daarom heb ik ook besloten om minder zakelijk te bloggen, hierdoor is mijn agenda leger en daardoor het verschijnen van blogs ook zeer onregelmatig geworden.

Heus er ligt nog ‘genoeg’ om online te plaatsen, ergens halverwege het schrijfproces of het moet ‘slechts’ nog geredigeerd worden. Toch gaat deze dame zelf nu echt voor. De blogs komen online wanneer het goed voelt om te bloggen en ik er energie uit haal. Schrijven doe ik altijd met plezier, maar ik wil er hier geen klaagblog van maken, dus ben ik wat stiller dan anders. (qua persoonlijke CO# blogs)

Stoppen met bloggen hoeft niet

Bloggen is iets van mezelf, buiten de rest van mijn leven. Hoewel mijn privé-leven er natuurlijk wel mee verweven is. Enkel is het wel zo dat ik nu veel tijd kwijt ben aan mijn eigen gezin. Daarnaast probeer ik voor mezelf duidelijk te krijgen, hoe ik mezelf weer lekkerder kan gaan voelen. Hoe verklaarbaar het ook is dat ik overstresst ben geraakt, daarmee is het euvel nog niet verdwenen.

De dagen vliegen om

De dagen vliegen om met de zorg voor onze kleine man (12 oktober j.l. 6 maanden oud), het regelen van de normale dagelijkse bezigheden, aandacht geven aan dochterlief en vriendlief. En dan heb ik het nog niet eens over de nodige tijd die ik aan mezelf dien te besteden.

Het bloggen is dan ook van dagelijks naar af en toe gegaan en soms verschijnen er veel blogs en dan weer wat minder. Dat is al langere tijd het geval. Logisch als gevolg van de wijzigingen in ons gezin én zeker logisch als ik daarin meeneem dat ik rustig aan dien te doen en de druk dien weg te halen waar mogelijk.

Stoppen met bloggen? Echt niet!

Bloggen is en blijft voor mij ontspanning en leuk om te doen. Maar doordat ik én drukker ben nu met het gezin én soms even niet de behoefte voel om veel over ons eigen leven te schrijven, kan het zijn dat het verschijnen van blogs nog wat minder frequent of regelmatig zal zijn dan voorheen.

Toch heeft het verleden uitgewezen dat ik (wanneer ik me voornam niet te bloggen of pauze te nemen) het bloggen teveel mis als ik het on hold zet. Dus ik plan – wanneer het goed voelt – tijd in om te bloggen.

Tot snel!

Barbara


Eerdere persoonlijke blogs

Dan stop je toch met bloggen

Tot slot nog een paar links naar collega-bloggers die ook recent of langer geleden over dit onderwerp hebben geschreven. Blijkbaar ben ik niet de enige die met deze opmerking wordt geconfronteerd. 😉

(Mocht je hun blogs gaan lezen? Leuk dat je hier ben geweest! Tot snel?)

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten