Ubongo Solo

Recensie Ubongo Solo, White Goblin Games

Ubongo Solo biedt uitdaging voor de ervaren puzzelaar, met jezelf als enige geduchte tegenstander.

Barbara: Als Ubongo-expert kan ik eindelijk mijn hart ophalen.

Ubongo Solo
© White Goblin Games

| White Goblin Gamesage 8+ players 1  playtime 2-20 min | spel | recensent: Barbara Oosthoek |

Recensie Ubongo Solo

Inleiding

Ben je een puzzelfanaat? Dit is nu echt eens een spel dat leuk is om alleen te spelen. Je hebt echt geen tegenstanders nodig, je bent zelf je enige tegenstander. Of de puzzels, het is maar hoe je het ziet. Probeer alle 546 levels uit te spelen. Elke puzzel is een nieuwe uitdaging en vraagt puzzelinzicht in oplopende moeilijkheidsgraad.

Als je het principe van Ubongo of Ubongo Het Duel al kent, is de basiskennis aanwezig, maar vergis je niet. De oplopende moeilijkheidsgraad is zelfs voor ervaren Ubongo-spelers een uitdaging. Zelf ben ik veelal degene die Ubongo wint, maar ditmaal heb ik af en toe echt gefrustreerd zitten zwoegen op een puzzel en nee ik heb ze nog bij lange na niet allemaal opgelost. (Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik niet bij de makkelijkste puzzels ben gestart daar ik best aardig mijn Ubongo-weg weet te vinden. 😉 )

Spelregels

De spelregels zijn eenvoudig. Je neemt een speelkaart, leest de aangegeven instructie op de kaart (pak indien onduidelijk de spelregels erbij maar veelal wijst het zichzelf) kiest de soort puzzelstukken (rechthoekig, driehoekig of zeshoekig) en je kan beginnen met puzzelen.

Ubongo Solo
© White Goblin Games

 

Inhoud doos

  • 50 puzzels met 546 levels
  • 45 verschillende puzzelstukken
  • spelregels

Persoonlijke beleving

Barbara(40): Als Ubongo-expert kan ik eindelijk mijn hart ophalen. Puzzels die ik niet standaard direct uitleg en mezelf als enige ware tegenstander!

Het concept Ubongo is voor mij een verademing. Al vele uren heb ik mezelf kunnen vermaken met Ubongo en Ubongo Het Duel. met slecht een klein nadeel: ik win veelal van mijn tegenstanders.

Heus zal ik verliezen en mijn meerdere moeten erkennen in andere Ubongo-Experts, enkel die zitten (nog) niet in mijn kring van mensen waarmee ik Ubongo kan spelen. Nu Ubongo Solo er is, is deze nood dan ook tot het verleden.

Uiteraard ben ik niet met de makkelijkste versies begonnen voor deze review, de driehoeken kregen mijn onverdeelde aandacht daar ik al behoorlijk snel in rechthoekige vormen denk. 😉

Mijn conclusie: Ik ben razend enthousiast en weet zeker dat puzzelfanaten deze Solo versie van Ubongo gaan omarmen!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten