|

Recensie Ubongo Het duel, White goblin games

Puzzelfanaten opgelet: Ubongo Het duel is speciaal ontwikkeld voor 2 spelers!

Ook solo zijn deze puzzeluitdagingen goed voor uren puzzelplezier en je traint er gelijk je ruimtelijke inzicht mee!

Ubongo Het Duel

 | WHITE GOBLIN GAMES | age 8+ players 2  playtime 30 | puzzelspel | Recensent: Barbara Oosthoek |

Recensie Ubongo Het Duel

Ubongo is hier in huis een veel gespeeld spel. Vandaag de review van Ubongo Het Duel, speciaal voor 2 personen.

White goblin Games over Ubongo Het Duel:

  • Tweespeler versie van het bekende Ubongo! Het bekende spel is uitgebouwd tot een uitdagend spel voor twee spelers. Het spelidee is gelijk gebleven, maar vele extra’s zijn toegevoegd.
  • Nieuwe puzzels! Op elk bord staan 20 puzzels afgebeeld. Een dobbelsteen bepaalt welke puzzel wordt gespeeld. Het spel kent in totaal 180 verschillende puzzels.
  • Nieuwe tegels! Elke speler heeft 21 verschillende puzzelstukjes tot zijn beschikking; naast de bekende puzzelstukjes dus ook een heleboel nieuwe vormen!
  • Variant voor gevorderde spelers: Het scorebord voorkomt dat een speler die altijd sneller is ook altijd zal winnen. Het spel blijft daardoor uitdagend en leuk voor beide spelers.

Uitleg spelregels

Feitelijk is dit spel heel snel door eenieder te spelen. De spelregels zijn haast vanzelfsprekend. De puzzelkaarten en de dobbelsteen bepalen tezamen welke puzzelstukken in welk figuur dienen te worden gelegd. De eerste die de oplossing heeft gevonden heeft een ronde gewonnen. Daarbij puzzel je nooit tegelijkertijd dezelfde puzzel, daar elke puzzelkaart een ander patroon heeft en andere stukken per dobbelsteen gooi bepalen welke stukjes je dient te gebruiken.

Solospelen is mogelijk!

20180212 153239Puzzel je graag, probeer dan eens alle 20 puzzels per puzzelkaart op te lossen, uiteraard zo snel mogelijk. Je kunt feitelijk je eigen prestaties verbeteren en kijken hoeveel puzzels je random kunt oplossen in een uur tijd of op andere wijze testen hoe lang je totaal bezig bent om alle 180 varianten opgelost te krijgen.

Als ervaren Ubongo speelster kan ik beamen dat er echt ingewikkelde varianten tussen zitten. Sommige puzzels zijn binnen een minuut te leggen, anderen in een veelvoud daarvan. Het ‘out of the box’ kunnen denken helpt zeker bij het oplossen en ook het logisch nadenken dat sommige stukken enkel op bepaalde wijzen kunnen worden gelegd.

Persoonlijke Spelbeleving

Barbara(40): Ubongo Het Duel heeft ervoor gezorgd dat ik weer nieuwe uitdagingen ben tegengekomen. Ik heb langer nodig om de meeste puzzels opgelost te krijgen. Het niveau van de puzzels is ingewikkelder dan bij het ‘normale’ Ubongo, en daagt uit. Hier is niet de tijd je grootste vijand, maar je tegenspeler. Wie is er sneller? 

Doordat ik veel logisch inzicht heb meegekregen in de genen is het tot nu toe mogelijk gebleken alle puzzels op te lossen, zij het soms met behoorlijk wat denkkronkels. Ik ben dan ook van plan te proberen ze alle 180 te gaan oplossen, simpel omdat het uitdaagt. 

De speelvariant die het moeilijker maakt voor gevorderde spelers zal het spel leuker houden voor 2 spelers met een verschillend ruimtelijk inzicht. Al kan met oefenen iedere doorzetter zijn eigen scores verbeteren. Je ziet soms de oplossing bijna direct, of haast helemaal niet! Durven bewegen, draaien en vooral vrijuit durven denken (en de logica niet vergeten) zal uiteindelijk alle puzzels oplosbaar laten zijn voor iedere puzzelaar. 

 

Winactie Ubongo Het Duel

LET OP: AFWIJKENDE DEELNAME REGELS VOOR WINACTIES UIT DE SPELLEN 9-DAAGSE!

Hoe kan je meedoen aan deze winactie?

  • Geef in een reactie onder deze blog aan dat je Ubongo Het Duel wilt winnen.
  • Voeg je naam en mailadres toe in de invoegvelden. Dit zodat we je kunnen bereiken via mail indien je hebt gewonnen. (Mailadres is afgeschermd en niet zichtbaar voor bezoekers.)
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt. Begin met volgen, enkel volgers van Onlybyme maken kans. (Mocht je geen Facebookaccount hebben, geef dan aan op welke sociale kanalen je Onlybyme volgt.)
  • Deze speciale winactie is onderdeel van de Spellen 9-daagse op Onlybyme. Verdubbel je winkansen voor alle 9 winacties door de acties op Facebook door te delen, bekenden te taggen en de acties te liken. (Dit is niet verplicht.)
  • De winnaars ontvangen, na afloop van alles winacties uit de spellen 9-daagse, per mail een bevestiging indien ze hebben gewonnen.  Ze dienen op deze mail reageren met een ‘reply’. Zo weten we zeker dat de rechtmatige winnaar het gewonnen spel krijgt toegekend.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten