The Mind
|

Recensie The Mind, White Goblin Games

The Mind
©White goblin Games

Ben jij in staat zonder communicatie samen te spelen en de levels te doorlopen met slechts een paar levens en sterren? The Mind daagt jullie uit!

| White Goblin Games | age 8+ players 2-4  playtime 20 | kaartspel | recensent: Barbara Oosthoek |

The Mind is meer dan een spel. Het is een experiment, een beleving, een eenvoudige, maar zeer bijzondere team-ervaring.

bron: White Goblin Games

 

Recensie The Mind

The Mind is een kaartspel dat feitelijk weinig met ‘kaarten’ te maken heeft, in de zin dat je zoals met kaartspellen veelal praat tijdens het spelen over het spel in welke vorm dan ook. Indien je in teams speelt overleg je en speel je tegen elkaar dan is er vaak een ‘strijdgesprek’ gaande.

Niets van dat alles is hier van toepassing. Je moet juist zonder zichtbare communicatie, afgesproken gebaren, geluiden etc. samen (2-4 spelers) dit spel proberen te ‘verslaan’. Slechts jullie ‘minds’ kunnen helpen, door -na wat oefening- op elkaar af te stemmen en zo te’ trachten’ de 12 levels tot een goed einde te brengen.

Spelbeschrijving

 • The Mind
  ©White goblin Games – level kaart

  Geen informatie mag op welke wijze dan ook worden uitgewisseld over de kaarten die je in je hand hebt.

 • De spelrondes beginnen telkens door te focussen en zodra gereed je hand op de tafel te leggen. Zodra de laatste deelnemer zijn hand plaatst begint de ronde.
 • Je mag tijdens een lopende ronde enkel op het moment dat jij denkt dat jouw kaart aan de beurt is om op de stapel te leggen, deze neerleggen. Indien je te snel legt en een andere speler nog een lagere kaart in zijn bezit heeft stopt het spel door het woord ‘stop’. Direct wordt er een ‘leven’ ingeleverd en alle kaarten van andere spelers die lager zijn dan jouw neergelegde kaart weggelegd. Daarna hervat het spel. Indien alle kaarten uit de handen zijn neergelegd is het level behaald.
 • Tijdens het spel komen bij het behalen van levels sterren of levens vrij, die je daarna weer mag gebruiken.
 • The Mind
  ©White goblin Games – Sterkaart

  Elk level neemt het aantal kaarten per persoon toe. Level 1 iedere deelnemer 1 kaart, Leven 2, 2 kaarten etc.

 • De ster kan gebruikt worden doordat 1 speler begint met het opsteken van zijn hand. Alle andere spelers dienen het hiermee eens te zijn en bevestigen dit door ook hun hand op te steken. Over het waarom je op dat moment kiest voor een ‘ster’ mag niet worden gesproken. Indien iedereen akkoord gaat legt iedere speler de op dat moment laagste waarde kaart gedekt af. Deze mag NIET worden bekeken. Daarna vervolgt het spel, nadat iedereen weer met de hand op tafel ligt.
 • Het spel mag op elk moment door stop onderbroken worden indien de focus weg is, door het woord stop uit te spreken en daarna weer te focussen en de handen te plaatsen als teken van het herstarten.

Persoonlijke beleving

The Mind
©White goblin Games – Level 1 kaart

Barbara(40): Vol nieuwsgierigheid gingen wij samen de strijd aan tegen The Mind, of feitelijk tegen onszelf. Ogen staren staat voor stellen (zeker verliefde koppels) garant voor al snel afgeleid zijn en daardoor lachsalvo’s en steeds opnieuw focussen.

De tip wordt gegeven om de helpende tip achter in de spelregels niet te lezen als je een ervaren kaartspeler bent en onderweg te leren waarom iets niet of wel werkt. Zelf las ik deze tip wel, want tja als recensent dien je nu eenmaal alles te weten. 😉 En zelfs met deze tip lukte het ons niet direct om verder te komen dan level 5. 

Daar wij houden van een uitdaging is het uiteraard verleidelijk om samen te oefenen in het ‘afstemmen’ en het twaalfde level te gaan behalen. En daarna de blinde versie van het spel te gaan proberen, waarbij alles gelijk blijft enkel worden de kaarten dan gedekt neergelegd en pas na afloop van die ronde bekeken in correctheid en of het level is behaald.

Kortom: The Mind is echt een uitdaging voor Mindgames!

 

3x Winactie The Mind

Regels voor deelname:

(LET OP! De standaard regels voor deelname zijn per 11 april 2018 gewijzigd.)

 • Laat je naam en mailadres (is afgeschermd) achter in een reactie onder deze blog en laat weten dat je deze winactie wilt winnen.
 • Volg Onlybyme op minstens twee sociale kanalen: Facebook, Instagram, Pinterest en/of Twitter.

Afhandeling winacties:

 • Winacties eindigen ‘standaard’ een ruime week na de plaatsingsdatum op zondag middernacht. (Indien hier vanaf wordt geweken, staat dat in de betreffende winactie vermeld.)
 • De winnaars worden gegroepeerd getrokken en periodiek op Facebook bekend gemaakt. Volg je Facebook niet, geen probleem! Alle winnaars krijgen per mail bericht, indien ze hebben gewonnen. Om de prijs te claimen dienen de winnaars binnen een kalenderweek te reageren.

 

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

 

Disclaimer: deze winactie is onderdeel van een samenwerking.

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten