RZ WGG TG HD 3D RGB
|

Recensie The Game Het Duel, White goblin Games

The Game Het Duel: elkaar proberen dwars te zitten en toch ook elkaar vooruit moeten helpen zodat je jezelf verder vooruit helpt. Een leuke strategische combinatie met hopelijk het geluk dat je geschudde kaartstapel op het juiste moment de juiste kaarten geeft.

The Game Het Duel

 

 | WHITE GOBLIN GAMES | age 8+ players 2  playtime 20 | kaartspel | Recensent: Barbara Oosthoek |

Recensie The Game Het Duel

In THE GAME HET DUEL speel je niet meer met elkaar, maar  tegen elkaar. Echter tijdens het spel moet je elkaar toch  helpen om zelf verder te komen. Natuurlijk zit The Game zelf jullie ook flink dwars. The Game beperkt je mogelijk heden en zal proberen het je zo lastig mogelijk te maken.  Een genadeloos spannende strijd! Bron: white goblin games

Spelregels The Game Het Duel

 • Beide spelers hebben 60 kaarten in de kleur zilver of goud. Deze worden behalve de twee vaste beginkaarten goed geschud. Je schudt elkaars kaarten om dit zo eerlijk mogelijk te laten verlopen.
 • De 2 beginkaarten geven aan dat de kaartenreeksen oplopen van 1 > 59 of naar beneden van 60 > 2. Je hebt 6 speelkaarten in de hand en de beurten wisselen om en om.
 • Tijdens je beurt moet je minimaal 2 kaarten aanleggen. Je mag hiervan maximaal 1 kaart bij je tegenstander aanleggen om te helpen. (Je tegenstander moet er beter van worden). Indien je helpt mag je alle kaarten (hoeveel je er ook speelt) aanvullen tot 6 na je beurt. Help je je tegenstander niet, dan mag je slechts 2 kaarten aanvullen, ook al speel je meer kaarten.
 • Het spel eindigt als de winnaar al zijn kaarten weg speelt of de verliezer geen 2 kaarten meer kan neerleggen (zichzelf vastlegt).
 • Om jezelf het makkelijker te maken is er 1 manier om jezelf vooruit te helpen en dat is door een kaart van precies 10 hoger neer te leggen op de aflopende stapel of een kaart van precies 10 lager op een oplopende stapel.

Lukt het jou om The Game en je tegenstander te verslaan?

The Game Het Duel

Inhoud doos

 • 120 speelkaarten
 • spelregels

Persoonlijke Spelbeleving

Barbara(40): Het uiterlijk van de kaarten is wat grijs/zwart tegenover oker/zwart. Niet echt een sfeer die ik terug zie in het spel dat vooral om de combinatie van geluk (dat je kaarten op de juiste manier geschud in jouw voordeel vallen), hulp vanaf je tegenstander die goed uitkomt, strategisch denken en domme pech bestaat. De donkere uitstraling van de kaarten geven hier geen toevoeging aan, al is dit uiteraard een subjectief gevoel. Groen als kleur van geluk (klavers) en rood als strategie kleur zou in mijn ogen beter passen. De zwarte bijkleur zou ik zelf ook wijzigen. (Makkelijk zeggen voor een grafische leek, maar het is feitelijk mijn enige puntje van kritiek op dit leuk kaartspel.)

Elkaar dwars proberen te zitten, helpen (omdat het jezelf voordeel oplevert) en liefst niet zodanig vooruit helpen dat de ander er ook daadwerkelijk iets aan heeft. Het heeft ons geboeid vanaf het begin tot het eind. 

Het in de gaten houden van de 10 kaarten hoger of lager regel vind ik zelf het lastigst om actief voordeel uit te behalen. Het kleine spelformaat, zal ervoor zorgen dat het kaartspel geregeld mee op reis mag! Wanneer verschijnt er een zomerse look? 😉

 

Winactie The Game Het Duel

LET OP: AFWIJKENDE DEELNAME REGELS VOOR WINACTIES UIT DE SPELLEN 9-DAAGSE!

Hoe kan je meedoen aan deze winactie?

 • Geef in een reactie onder deze blog aan dat je The Game Het Duel wilt winnen.
 • Voeg je naam en mailadres toe in de invoegvelden. Dit zodat we je kunnen bereiken via mail indien je hebt gewonnen. (Mailadres is afgeschermd en niet zichtbaar voor bezoekers.)
 • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt. Begin met volgen, enkel volgers van Onlybyme maken kans. (Mocht je geen Facebookaccount hebben, geef dan aan op welke sociale kanalen je Onlybyme volgt.)
 • Deze speciale winactie is onderdeel van de Spellen 9-daagse op Onlybyme. Verdubbel je winkansen voor alle 9 winacties door de acties op Facebook door te delen, bekenden te taggen en de acties te liken. (Dit is niet verplicht.)
 • De winnaars ontvangen, na afloop van alles winacties uit de spellen 9-daagse, per mail een bevestiging indien ze hebben gewonnen.  Ze dienen op deze mail reageren met een ‘reply’. Zo weten we zeker dat de rechtmatige winnaar het gewonnen spel krijgt toegekend.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten