slaapkamer kleuren2

Slaapkamer kleuren, kies de juiste met deze 5 tips!

Je wilt je slaapkamer inrichten, maar je hebt geen idee welke slaapkamer kleuren geschikt zijn voor op de wand? Je slaapvertrek sfeervol indelen is een hele klus. Je wilt niet alleen de muur voorzien van een kleurtint, maar ook je dekbedovertrek en gordijnen. Zodat je slaapvertrek een warm geheel wordt, wat geschikt is om heerlijk uit te rusten.

slaapkamer kleuren

Heb je geen inspiratie over hoe je interieur eruit moet komen te zien? Wil je juist een rustgevende kamer of een warm sfeervol vertrek? In dit artikel staan 5 tips over de meest geschikte slaapkamer kleuren.

Slaapkamer kleuren: Wat zijn koude en warme kleuren?

Voordat je gaat beginnen met inrichten is het handig om een kleurenpalet voor je slaapvertrek samen te stellen. Je kan een persoonlijke voorkeur hebben en je favoriete kleur uitkiezen. Heb je geen idee, dan kan je ook kijken naar de rustgevende en sfeervolle tinten, ook wel de koude en warme kleuren genoemd.

De basiskleuren bestaan uit vier kleuren, namelijk geel, rood en blauw. Wanneer je de primaire kleuren mengt ontstaan er secundaire kleuren, zoals oranje (combinatie van geel en rood), groen (combinatie van geel en blauw), paars (mengeling van blauw en rood).

De warme kleuren zijn geel, oranje en rood. De kleuren doen je denken aan de ondergaande zon en stralen warmte uit. De bruintinten behoren ook tot deze kleurgroep. Er stammen veel kleurtinten van de sfeervolle kleuren zoals lichtroze, perzik, zalm maar ook bordeauxrood en roestbruin. 

De koude kleuren zorgen voor een rustige uitstraling, tot deze kleuren behoren blauw, groen, grijs, zwarte maar ook paars. Denk hierbij aan Lavendel, dit is ook is een rustgevende kleurtint. De kleuren zorgen voor ontspanning in de slaapkamer.

Hoe creëer je een warme slaapkamer?

slaapkamer kleuren

Wil je een warme slaapkamer dat kan je starten met een warm kleurenpalet. Om de kamer een beetje speels te maken is het ook fraai om te werken met contrast. Gebruik de sfeervolle tinten maar combineer de kleuring met een koude tint. Het kleurencontrast zorgt ervoor dat de kleuren mooi tegen elkaar afsteken, wat zorgt voor een aantrekkelijk interieur.

Niet alleen de juiste tinten zorgen voor gezelligheid in de kamer, ook de lichtval. Heb je weinig licht in de kamer of een slaapvertrek op het Noorden, dan oogt de kamer donkerder. Heb je een kamer op het Zuiden dan heb je vaak veel licht en zon in huis. Ga je je interieur een andere kleur geven, houd er dan rekening mee. Een donkere kamer kan je het beste zo licht mogelijk houden.

Starten met inrichten

Wil je een moderne of een populaire romantische slaapkamer inrichten dan zijn er meer aandachtspunten waar je aan kan denken. Maak bijvoorbeeld de kamer speels door de muur te behangen. Behang is er in vele soorten en maten.

Op een makkelijke wijze kan je het saai nisje weer aantrekkelijk maken met een grafisch, 3d of bloemenprint. Laat de kleuren terugkomen in de muurkleur en je dekbedovertrek, zorg daarbij wel voor een goede balans. Bloemen op de muur en als dekbedovertrek is misschien weer te veel van het goede. Hoe is jouw slaapkamer ingericht qua slaapkamer kleuren?

disclaimer jpeg e1671742002932

Deze gastblog is geschreven door Linda Swinkels. Zij blogt op Lindaschrijfthetop.nl en op Kijkjeinhuisentuin.nl. Kijkje in huis en tuin, is een blog waarbij je kan binnenkijken bij de mensen thuis in verschillende interieurs, maar ook veel wooninspiratie kan vinden in diverse woonblogs over woontrends, duurzaam wonen en het leven in huis en tuin.

Pin deze afbeelding voor later:

Slaapkamer kleuren 4 1
Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten