Shoppen

Welke sneaker is gemaakt om écht te ontdekken?

De Adidas NMD is een bijzondere schoen. Het verhaal van dit model gaat namelijk over het verlangen van de mens. NMD staat letterlijk voor Nomad en dit zegt direct al heel veel. Sprekend een sneaker om de avonturier in jou los te laten komen.

Adidas gaat bij het maken van schoenen verder dan een samenstelling van materialen. Op een inspirerende manier is het Duitse merk gekomen tot de Adidas NMD. Begin jaren ’80 was het moment waarop de eerste versie van de schoen verscheen en ruim dertig jaar later is het niet meer weg te denken in de collectie. Dat succes heeft natuurlijk een reden en met veel plezier leg ik uit waarom dit model tot de buitencategorie van de active sneakers behoort.

In beginsel lijkt de schoen een hardloopmodel. Dat klopt. Voor het ontwerp keken de ontwerpers van Adidas nauwlettend op de kenmerken in die categorie schoenen: hoogwaardige demping, een stevige constructie, details om de voeten comfort en ondersteuning te geven. Boost heet de technologie die het succes van de Adidas hardloopschoenen bepaalt. Deze technologie speelt ook een nadrukkelijk rol in de Adidas NMD.

Over de volledige lengte van de schoen geeft Boost die responsieve demping. Wandelen door een rotsachtig gebied, struinen voor een duingebied of een lange wandeling door een herfstachtig bos. De kracht van de Adidas NMD is de combinatie van een toegankelijke schoen met de energieke, sportieve details van een runner. Sokachtig is de pasvorm: dit betekent flexibiliteit voor de voet, zonder in te leveren op ondersteuning voor gewrichten en spieren.

Eigenlijk is die veelzijdigheid de grootste kracht van het model. Een moderne uitstraling doet de rest. Deze gebreide sneaker staat voor een natuurlijk gevoel in een aantrekkelijke verpakking. Heb jij die actieve vakantie al geboekt?

Adidas gaat over het algemeen niet voor uitgesproken ontwerpen, functionaliteit en betrouwbaarheid gaan voor. Het basisontwerp van de Adidas NMD biedt deze waarden. Maar Adidas is ook verder gegaan. Primeknit is de naam van het model dat zonder veterconstuctie is uitgebracht. En ook Pharrell Williams voelde zich geïnspireerd: van zijn hand komt de speciale Pharrell Williams editie van de schoen. Excentriek, uitdagend en opvallend.

Adidas NMD staat ook voor subtiliteit in de afwerking. Kleine, gekleurde blokken op de zijkant van de EVA-zool. Een lip op de achterkant om de schoen makkelijk aan- en uit te trekken. De driestreep op de zijkanten en de merknaam Adidas op de lip. In het gestroomlijnde model met stretch bovenwerk geeft die rubberen loopzool het luchtige, lichte gevoel.

En, de Adidas NMD is verkrijgbaar in kleuren die het avontuur belichamen. Legerprints dus.

Sommige schoenen leveren verrassende herinneringen op. Met zekerheid kan ik zeggen dat de Adidas NMD daartoe behoort. Op een luie zondag kun je het model trouwens ook lekker dragen. Onder de joggingsbroek.

Tot slot geef ik je een tip. In het alsmaar uitdijende aanbod van www.sportshowroom.nl zijn alle uitgaven van de NMD te vinden. Inclusief speciale edities en de nieuwste. Het avontuur van deze schoen begint daar.

Disclaimer: dit artikel betreft een samenwerking.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *