Triominos: gezellig aan tafel of online?

Wie kent het spel niet? De driehoekversie van domino: genaamd Triominos? Toen ik de tekst onder ogen kreeg dat het spel nu ook gratis te downloaden is voor Android en Facebook, werd dat heel interessant. Nu hebben wij toevallig ook een Ipad in huis, waar het al langer voor op de markt is, maar dit was aan mijn aandacht ontsnapt. Meteen werd het spel gedownload!

Lees onze bevindingen en vooral mening of het leuker is dan de gewone originele versie om samen aan tafel te spelen.

Triominos

Triominos online

Heel eerlijk: zelf krijg ik amper de kans om het spel te spelen online. Dochterlief speelt het erg graag en tja, mama heeft ook nog andere ‘bezigheden’, zoals het huishouden, studeren, bloggen, etc. Toch ben ik enthousiast! Het is leuk om even snel te doen, kost niet al te veel tijd (solo modus) en ik puzzel graag en win nog liever!

Dochterlief van bijna 5 speelt het ook al en dat is zeer leerzaam voor cijferherkenning en ruimtelijk denken. Ze moeten immers goed de plaats van de cijfers in de gaten houden, met draaiingen en kunnen spiegelen. Een aanrader voor (oudere) kleuters, die graag spelletjes spelen en graag met cijfers bezig zijn. Wat ook handig is, je hoeft als ouder niet fysiek deel te nemen, aangezien de computer de tegenstander is. Als ze ouder zijn en het spel beter beheersen, kunnen ze ook online andere tegenstanders uitdagen via cross-platform met tegenstanders op Android en iOS.

Ook kan het spel via Facebook worden gespeeld, solo of tegen andere Facebookvrienden.  Zie ik hier een nieuwe massale verslaving ontstaan? Misschien maar goed dat ikzelf zo weinig tijd overhoud voor Triominos. 😉 En volgens de aankondiging is er vanaf het einde van het jaar ook een chatfunctie beschikbaar… wie weet, wie je via deze weg nog gaat leren kennen. Spelletjes fanaten gaat het zeker waarderen, dus vooral even gratis downloaden en uitproberen, zou ik zeggen!

Is het traditionele spel nu uitgespeeld dan?

Nee, in tegendeel! Het spel is al miljoenen keren verkocht wereldwijd. Het geeft echt een verdieping aan het traditionele dominospel en brengt een betere balans tussen geluk en strategie in het spel. Riana is 2 jaar begonnen met de Junior Triominos versie, die werkt met kleuren en nu een goede tegenstandster aan tafel. (Mama kijkt heel af en toe even mee).

Ons laatste spelletje won ze!

Het is een spel wat met 2 – 4 personen gespeeld kan worden. In de doos worden 4 houders bijgeleverd, om de stenen op te plaatsen, maar rechtop zetten kan ook, dus met 5 of 6 personen moet ook nog lukken! De speler met de hoogste 3-dezelfde-steen mag beginnen. En dan is het een kwestie van aanleggen. Je kan er voor de strategen ook nog een hele puntentelling op na houden, maar voor het gewone “domino” spelen is aanleggen en als eerste je bordje leeg al ingewikkeld genoeg. Sterker nog, het is niet gegarandeerd dat er altijd iemand zonder stenen eindigt aan het einde van het spel!

Een leuk spel wat niet al te lang duurt en juist door de eenvoud aantrekkelijk blijft. In mijn ogen is het online spelen van Triominos dan ook geen vervanging, maar een aanvulling. Riana en ik zullen nog menig uurtje aan tafel spelen en zij iets meer dan mama online.

Triominos De Luxe is onder andere verkrijgbaar bij bol.com.

 

Disclaimer:  Goliath heeft een versie van Triominos beschikbaar gesteld aan Onlybyme.
Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten